pátek 21. června 2013

Jak jsem si strhla své mužné já

Uviděla jsem ho na jedné detailní fotce. Myslela jsem, že už tam není, ale asi jsem si ho poslední dobou jen nevšímala. A on tam pořád byl a čekal, až mi začne znovu vadit. 

"Mám knírek?" "Ne, nemáš. Počkej. Ukaž? Ale jo, trochu." Takže to bylo jasný. Vousáč na první pohled nejsem, ale při bližším ohledání už jo. Kdysi dávno jsem občas chodila ke kosmetičce na epilaci horního rtu, ale pak jsem měla najednou jiné starosti a na porost pod nosem jsem zapoměla.

Řekla bych, že je na tom většina z vás podobně. Každá má nad rtem trochu vousky. Jen někdo to řeší, někdo ne. Celkově u nás problém vousatosti žen velký nebude. Na ulicích žádné knírky nepotkávám. Nebo jen pravidelně epilují? Asi ne:-) Já jsem tedy taky ten případ, který není potřeba moc řešit, ale chtěla jsem si depilační proužky prostě vyzkoušet. V drogerii jsem tedy sáhla po sadě Veet za 139 Kč. V regálu byla ještě jiná, levnější varianta, ale v těchto věcech se nevyplatí šetřit. 



















S použitím pásků jsem nějak nespěchala. Možná i proto, že jsem se bála, že se mi na kůži vytvoří nějaká vyrážka a já nebudu moct vyjít několik dní ven. Takže jsem čekala na správný čas. Ten nastal minulý víkend. Pásky jsem chtěla zkustit v sobotu ráno, ale protože jsem před sebou měla večeři v restauraci, nechala jsem to až na pozdní večer. 

Při studiu návodu mi trochu běhal mráz po zádech - Pokožku napněte, zabráníte tak nepříjemnému pocitu, jedním rychlým pohybem (to je zvýrazněno podtržením) pak pásek strhněte proti směru růstu chloupků. Čím rychleji pásek strhnete, tím účinnější epilace bude. Uznejte, že to moc povzbudivě nezní. V návodu se popisuje i použití na podpaží a třísla, ale to jsem si raději ani nečetla.

Takže jsem sebrala odvahu. Když jsem zvládla porod, toto snad taky přežiju. Postupovala jsem přesně podle popisu. Nakonec to vlastně ani nebolelo a všechny chloupky se strhly napoprvé. Pokožku jsem potřela přiloženým navlhčeným ubrouskem. Ani začervenání nebylo nijak výrazné. Žádná vyrážka, ani jiná reakce se nedostavila. Po týdnu už mi vyrostlo takové jemné chmíříčko, takže do třech týdnů budu nejspíš na původním stavu. Myslím, že teď přes léto, kdy je pokožka opálená, nebudu muset epilaci opakovat, snad pak až na podzim.




Pokud vás tedy trápí "knírek", tak se nebojte pásky Veet vyzkoušet. Určitě můžu doporučit. Sada obsahuje 18 pásků a 4 ubrousky, místo kterých můžete použít třeba tea tree olej, který je antiseptický.

Máte zkušenosti s epilací v obličeji? Jak je to s vaším knírkem? :-)

6 komentářů:

  1. to mi připomnělo, jak se k tomu vždycky chystám já. :-)to je ještě daleko většího přemlouvání a hecování. Nanesu si pásek a počítám "raz, dváááááááá, tři.... ne! nádech výdech, znova.... raz, dva, tři, aaaa zas nic.... tak asi na třetí až čtvrtý pokus a spousty motivačních průpovídek se odvážím proužek strhnout :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ty od Opilcy a podle Tvého popisu je to úplně stejné, taky žádné začervenání, žádná špatná reakce a vzalo mi to skoro všechny chloupky.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za doporučení! Včera jsem vyzkoušela a jsem moc spokojená :)

    http://ukoralky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Naštěstí na knírek netrpím, takže se můžu používání těchto pásků obloukem vyhnout :) Slyšela jsem o tomto způsobu ošetření, kde prý odstraní chloupky i z obličeje. Jak už jsem psala, netrpím na ně, ale obličej se mi zdá jako docela citlivá část, proto bych se ošeření v této oblasti docela bála. Na druhou stranu, prý to bolí minimálně :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...