neděle 20. července 2014

Levandulová péče o tělo od Saloos + letní vlasový tip

Dnešní článek bude pořádně provoněný levandulí a nabitý kosmetikou značky Saloos. Levanduli mám ráda v každé podobě. Až budu mít jednou vlastní zahrádku, pokusím se ji pěstovat.

Tyto tři výrobky, které vám představím, spadají do tělové kosmetiky, která je hlavně v létě dost důležitá. Nejen, že je v teplých dnech kůže více vidět a chceme, aby byla hezká, ale taky dostává víc zabrat - horko, slunce, podráždění kůže, zvýšené pocení... Takže snad vám recenze příjde vhod.


Tělový bio peeling levandule tea tree

O těchto peelincích jste už nejspíš slyšeli. Patří k těm novějším z výrobkům značky Saloos. Mimo levandulového peelingu je ještě k dostání peeling Mojito, Růže a Čokoláda. Všechny peelingy jsou směsí mořské soli a rostlinných a esenciálních olejů. Já jsem dostala k vyzkoušení variantu levandulovou. Ještě než se dostanu k samotnému hodnocení, cítím potřebu se trochu rozepsat o důvodech používání peelingu, i když to pro vás nebude nic nového. Takže, naše pokožka se neustále obnovuje a staré vrstvy se postupně odlupují. Ne všechno z nás hned odpadne, ale bohužel zůstane na místě. Jediná možnost, jak se těchto suchých nánosů staré kůže zbavit, je peeling. S peelingem se pleť stane jemnější, hladší a na pohled hezčí. Navíc pak líp vstřebává tělová mléka. Věděly to už ženy ve starém Egyptě, které používaly k obrušování písek. My si můžeme vybírat peeling cukrový, s různými ovocnými jadérky nebo solný, což je právě peeling od Saloosu. 

A jaký tedy bio peeling levandule a tea tree je?

Na blogu ...den je krásný! jsem četla o peelingu, že je děsně mastný, tak masný, že máte masný pak i ručník a všechno okolo je taky masné:-) Až tak bych to asi neviděla, ale je fakt, že masný je dost. Ale i v jeho popisu stojí, že obsažené rostlinné oleje pokožků zvláční a není potřeba další péče. Takže mastný být má. Mě se jeho mastnost zdá ještě docela snesitelná a je fakt, že pak už není potřeba se ničím mazat. Obrušovací funkci mořské soli hodnotím jako dostačující. Používá se klasicky, nanesením menšího množství na vlhkou pokožku a kroužením do zblbnutí. Co se týká vůně, tak levandule je tam jasná a i ten tea tree jde cítit, což bych oželela, ale nevadí. Tea tree i levandule mají antiseptické a hojivé účinky, které jsem si mohla dobře ověřit. V oblasti výstřihu se mi udělalo v prvních měsících těhotenství nepěkné akné, no prostě hormony se vzbouřily. Do boje jsem vytáhla tento peeling a zlepšení bylo znatelné. Proto ho doporučuji především těm, kteří mají problematickou pokožku. Ale i ostatním. Za vyzkoušení určitě stojí.

Cena za 140 ml je asi 120 Kč.

Bodové hodnocení: 6//7







Sprchový olej Levandule

Možná si říkáte, že nejde mýt se mastným olejem. Ale tento sprchový olej fakt mýt umí. Cílem sprchových olejů Saloos je jemně umýt a přitom nenarušit ochranný film pokožky. Oleje neobsahují běžně používané mycí tenzidy, které pokožku příliš vysušují a zbavují přirozené mastnoty. Základ koupelových olejů Saloos tvoří bio slunečnicový olej, bio sezamový olej a esenciální oleje. Smícháním s vodou na mokré pokožce se vytvoří emulze, se kterou se umejete jako s běžným sprcháčem. Samozřejmě nemůžete čekat nějaké pěnění. Ale olej myje dobře. U mě je nejzátěžovějším místem podpaží (pozůstatky antiperspirantu atd.), které olej umyje výborně. Tento levandulový nádherně voní. Lahvička je doslova nabitá levandulí. Jako bych nestála ve sprše, ale procházela se širými levandulovými lány v Provance. Ta vůně mi vždy pozvedne náladu a odplaví stres. Na pokožce pak vůně drží spíš slaběji. Ale nebudu jen chválit. Jsou i věci, které mi vadí. Konkrétně jde o šroubovací uzávěr, který je dost nepraktický. (V tomto případě by se hodilo spíš vyklápěcí víčko.) Lahvička má široké hrdlo a množství oleje se špatně dávkuje, i proto, že je olej tekutý. Prostě vždy vyleju oleje víc, než bych chtěla.

Olej doporučuju všem, kteří se potýkají se suchou nebo alergickou pokožkou. Taky pokud vás nebaví kolotoč vysoušení pokožky klasickým sprcháčem a následné mazání, tento olej pro vás bude ideální.

Cena za 125 ml je kolem 100 Kč.

Bodové hodnocení: 6/7






















Levandulový balzám bioKarité

Levandulovou trojici uzavírá balzám z bambuckého másla. Má všestranné použití, hojivé účinky, je antiseptický a regeneruje pokožku po opalování. A opět, krásně voní. Používala jsem ho pravidelně místo nočního krému, když se mi na začátku těhotenství vyrazily vyrážky na čele. Balzám je pěkně hojil. Teď ho používám třeba po holení nohou nebo po slunění, tak různě. Nebo jen, když mám chuť načichat se levandule. Balzám je mastnější, takže pozor na to, jako denní krém se moc nehodí. Jo a můžete jím mazat i děti.

Cena balzámu (50 ml) se pohybuje kolem 120 Kč.

Bodové hodnocení: 7/7




Taky už cítíte tu vůni?

Malá vlasová vsuvka
V létě není namáhaná jen pokožka, ale i vlasy, to je jasné. Právě v tomto období potřebují nejvíce péče, ochrany a regenerace. Já teď hodně používám jojobový olej Saloos a to jako vlasový zábal nebo jen vetřu pár kapek do konečků, které se tak krásně oživí. Dnes jsem si třeba olejem promastila celý cop, který vypadal trochu jako mokrý, ale v létě to vůbec nevadí. Nakonec jsem vlasy spletla. Večer je umyju a budou krásně vyživené. 

Nedávno jsem četla v časopise článek, o tom, jak se starat o vlasy na a po dovolené u moře. Samozřejmě je co nejvíce chránit proti slunci a větru. Ale nejvíce mě zaujala pasáž o vlasech přímo na pláži. Mají se vlasy po koupání pokaždé vysušit nebo nechat mokré? Opakované vysoušení vlasů na slunci jim určitě dobře nedělá a dehydratují se. Je lepší mokré vlasy stáhnout do drdůlku a nejlépe přidat výživný vlasový olej. Pak je stačí umýt až po návratu z pláže a nejlépe nechat uschnout volně na vzduchu.


Navrhovala bych Saloosu přijít na trh s vlasovým olejem, který by byl směsí například jojobového, arganového oleje a nějakých vonných silic. To vše v lahvičce s rozprašovačem. Mě i mým vlasům by se takový výrobek zaručeně líbil. A nebo si ho umíchám sama.

Máte zkušenosti s některým z těchto saloosáckých výrobků? Co říkáte na levanduli? Věnujete zvláštní letní péči pokožce a vlasům?


9 komentářů:

  1. Levanduľu milujem a balzám by som si rada zaobstarala :)

    OdpovědětVymazat
  2. peeling miluju, už mám několikáté balení - úžasně voní, tak akorát obrušuje a hezky promaže kůži, ale rozhodně bych nepoužila slovo mastný!

    OdpovědětVymazat
  3. Od Saloosu mám hydrofilní odličovací olej a nedám na něj dopustit! Z jojobáče jsem si vyráběla pleťový krém i odličovací olej a oba jsou super :))

    OdpovědětVymazat
  4. ten balzám bych ráda vyzkoušela, vypadá mco dobře :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzám se hodí na všechno, určitě se neztratí:)

      Vymazat
  5. Levanduli miluju. Zkoušela jsem jí pěstovat v květináči na balkóně, ale uschla mi :/ Líbí se mi ten peeling. Už jsem na něj koukala v obchodě, ale zdálo se mi to balení malé, když je na celé tělo. Jak dlouho ti asi vydrželo a cos všechno mazala?
    Kreativně s Ladybird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peelinguju hlavně nohy, ty mám nejšupinatější:-) Jinak pak ten výstřih a celé tělo, jak se mi chce. Odhadnout, jak dlouho vydrží, je těžké. Při použití na celé tělo jednou týdně asi tak tři měsíce, fakt těžko říct.

      Vymazat
    2. Tak jsem se nechala zlakat a koupila si peeling Mojito (limeta a mata). Mastny mi prijde tak akorat na promasteni. Asi mam suchou pokozku, ze vsechno vsakne. Voni krasne povzbudive a provoni nejen me.ale i celou koupelnu :-)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...