čtvrtek 2. ledna 2014

Novoroční předsevzetí

Obyčejně si žádná předsevzetí nedávám, nerada se do něčeho nutím, ale pro tento rok mám několik menších cílů a plánů, které bych si chtěla splnit.

1. Psát si deník
Ke každému dni si do diáře krátce zapíšu, co jsem dělala a jak jsem se měla. První dva dny už mám. Kdysi jsem si jeden rok takové zápisky dělala do kalendáře a bylo zajímavé si to zpětně pročíst.

2. Neodkládat věci na příště, někdy jindy nebo až bude víc času. 
Vždycky pak zjistím, že příležitosti už se neopakují a lituju, že jsem něco propásla.

3. Méně utrácet a mít bankovní účet pod kontrolou
Zůstatek na účtu se mi velmi rychle stáčí k nule, krátce po tom, co se na něm objeví nějaká částka. To bych chtěla změnit a mít na účtě vždy nějakou rezervu. Nejzrádnější je placení kartou. Peníze nejdou vidět a mizí moc rychle.

4. Dočíst rozečtené knížky a pak se pustit do nových přírustků a číst více. 


5. Hrát častěji na kytaru
Učím se hrát už asi šest let. Poslední dobou to hodně zanedbávám a dokonce jsem zapoměla i nějaké akordy. Přitom mě to tak moc baví. 

6. Naučit se péct makové buchty, anýzové sušenky, vařit špekové knedlíky a palačinky.

7. Pořádat na blogu více soutěží a giveaway, ať z něj máte radost i vy.

Předsevzetí typu "začít cvičit", "jíst méně sladké" a podobně si nedávám. Bylo by to sice potřeba, ale to bych se musela hodně přemáhat a nedala bych tomu tu potřebnou energii. Až to na mě příjde, tak cvičit začnu. Ale nutit se nebudu, to u mě nefunguje.

Máte taky nějaká předsevzetí nebo cíle pro tento rok? Umíte se k něčemu přinutit nebo děláte jen to, co je vám příjemné?


13 komentářů:

  1. To s tím deníkem/diářem zní fajn :-) já jsem nervózní že jsem na letošek diář zatím nepořídila :D také plánuji méně utrácet, hlavně na internetu kartou, to je zlo. Pak chci zase začít chodit plavat a cvičit, tak uvidíme :-) a naučit se víc vařit a péct další druhy muffinů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju ti, ať se ti plány vyplní. Muffinky zkouším taky, hledám ideální recept.

      Vymazat
  2. :) Fakt zjišťuji, že máme dost společného a každý post mě v tom jen utvrzuje :) ... ten první bod se mi líbí, určitě to je potom pěkné ohlédnutí za celý rokem (zvlášť po letech), já si to tak psala kdysi, ještě na VŠ nebo SŠ, teď by to byly asi jen nadávky na klienty :D
    2 a 3 - to mi mluvíš z duše...
    4 - vrchní 2 knihy máme doma taky a taky se na ně chystám už x-měsíců. Plus mám hodně rozečtených a ne a ne je dokončit :(
    Kytaru taky někde doma mám...a taky jsem něco uměla...a taky jsem na ní nehrála už hoooodně let, ani nevím, jestli bych to ještě zvládla :)

    ...a jednoduše - přeji ať každé z předsevzetí splníš alespoň tak, aby si byla se sebou na konci roka spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou moc pěkná předsevzetí, sama přemýšlím o tom prvním a druhé jsem si dala také. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou to realna a snadno splnitelna předsevzetí, tak snad se ti bude darit si je uspesne plnit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou, já se mám moc ráda a těžké úkoly si nedávám:-) Jak píšu v článku, u mě nefunguje se do něčeho nutit. Když to na mě příjde, tak s lehkostí zvládnu i náročné věci, ale musí se mi do toho chtít.

      Vymazat
  5. Tak ten bod tři si musím taky dát, pořád používám kartu a pak nestačím zírat:) Hehe, já si letos říkám, že začnu cvičit atd., no ale uvidíme:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se ti daří plnit si plány. Chystám se na článek o cvičení, tak třeba tě inspiruju:-)

      Vymazat
  6. Tén prvý bod je super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se snažím si předsevzetí nedávat, je pak větší pravděpodobnost, že se na to vykašlu

    OdpovědětVymazat
  8. 3 a 4 máme spoločnú :) denníček si tiež istým spôsobom píšem, ale do pc. Robím to tak už pol roka, kde si ku každému dnu zapíšem pár info a potom aspoň viem, čo kedy bolo.

    OdpovědětVymazat
  9. Já si už předsevzetí nedávám. Spíš to jsou moje přání, které si snažím postupně plnit, průběžně doplňuji nové a nebo ty nereálné ruším :) Ty, co mám na letošek jsem sepsala do článku: Kreativně s Ladybird-Jaký bude můj rok 2014

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...