sobota 25. ledna 2014

Vlk z Wall Street - prachy, drogy, sex

Pokud chcete vidět, jak se šnupe koks ve velkém, jak se vydělávají miliony během několika minut, hromadně se souloží v kanceláři a chcete se ujistit, že Lonardo di Caprio je pořád zatraceně sexy, na film jděte...

... ale jestli nenávidíte kapitalismum, ze zfetovaných lidí se vám dělá zle a odsuzujete promiskuitu, raději snad zůstaňte doma. Nabízí se otázka, proč jsem na něj šla já. Tak hlavně, chtěla jsem jít na něco do kina, s manželem, o filmu jsem věděla málo a byla jsem zvědavá. A taky mám moc ráda Leonarda. Třeba ve filmech Pláži, Romeo a Julie nebo Chyť mě, když to dokážeš je úžasný. A jaký je ve Vlku z Wall Street? Opět předvedl excelentní herecký výkon. A na to, že je muž už 39 a není to žádný mladíček, vypadá pořád skvěle a má pořád stejný neodolatelný pohled. I další herci byli skvělí. Ve filmu nejsou k vidění známé tváře (až na Matthewa McConaugheye), spíš takoví obyčejní lidé, kteří tomu všemu dodávají na autenticitě. Film je celkově spíš podívaná pro chlapy. Nahých ženských těl je tam k vidění až dost. Ale i ženám má snímek co nabídnout. Nudit určitě nebude. Může vás překvapit, pobouřit, rozesmát a chvílemi si možná budete říkat - jsou takoví všichni chlapi? Chtěli by takto žít, mít ty možnosti a schopnosti?


A jak se mi film líbil? Vzhledem k tomu, že proti sexu nic nemám, jen mi vyhovuje spíš ve dvou a za zavřenými dveřmi, peníze mám ráda, ale poctivě vydělané a pohled na člověka sjetého tak, že nemůže stát na nohách, mě nedokáže rozesmát, měla jsem občas rozporuplné pocity. Ale několik scén a hlášek mě opravdu pobavilo. Na to, že film trval tři hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Na zajímavosti přidává to, že se nejedná o nějakou smyšlenou podívanou, ale pravdivý příběh muže jménem Jordan Belfort, který se vypracoval z obyčejného chudého kluka na burzovního makléře vydělávajícího těžké miliony. Peníze si užíval na maximu. Jeho obchodní praktiky ale nebyly úplně košer a život mu začala ztrpčovat FBI. Víc prozrazovat nebudu.


Manželovi se film líbil, jak by ne. Byl pro nás téma k diskusi a ještě dnes jsme si o něm povídali a rozebírali některé scény. Jestli ve mě film něco zanechal? To bych ani neřekla, snad jen otázky, jak můžou lidi, kteří podobným stylem žijí, vůbec to všechno přežít. Ve filmu mi ale chyběl nějaký dramatický zvrat, jako třeba - hlavní hrdina je po osudové dávce drog a autonehodě na pokraji smrti, na jeho tváři se značí bolest a z jeho krásných poměnkově modrých očí můžeme vyčíst lítost nad prázdnotou a marností svého života, ale ničeho takového jsem se nedočkala. Asi proto, že tyhle divoké časy pro něj žádnou marností nebyly a parádně si je užil. Kdo ví, jak bych se chovala já, kdybych najednou vydělávala miliony lusknutím prstu.

Pěkný milionář ne?


Mrkněte na trailer.

Viděli jste film? Co na něj říkáte?


12 komentářů:

  1. Ráda bych na tenhle film zašla a tvůj článek mě přesvědčil, že půjdu :)
    Btw. na mém blogu je teď GA http://mysecretworldinmymind.blogspot.cz/2014/01/darkobrani.html

    OdpovědětVymazat
  2. Neviděla jsem a Leonardo di Caprio nepatří právě mezi mnou favorizované herce, přesto se shlédnutí vyhýbat nebudu. Pro zajímavost to může být dobrý film :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na ten film šla s manželem včera a bavili jsme se celou dobu a to si já o sobě myslím, že jsem usedlice co se určitého humoru týče. Vtipné mi to fakt přišlo, i to, jak se sjetý člověk nedokázal pořádně hýbat a to především díky skvělé výpravné formě Leonarda. Nevím, jak teda vnímáš drama, ale mě to přišlo jako humorně smutný příběh, pokud si vybavím, jak dopadl a o co přišel, a tím nemyslím peníze. A taky tím co se z něj pomalu stávalo. Já jsem se nenudila ani chvíli, film je to opravdu dynamický, plný sdělení. Nejen, že se tři hodiny díváš na mega pařbu, myslím si, že to i podsunulo informaci - tedy zas je velmi subjektivní, jak člověk filmy vnímá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se bavila. Šla jsem tam dost nevyspalá a bála jsem se, že to v kině zalomím, když to trvá tak dlouho, ale film mě dokonale probral. Jak píšeš, dynamický film, jedna velká pařba:-)
      Já jsem tam právě moc toho dramatu nepochytila, hlavně ten humor a to mi právě přišlo asi nevyvážené, vzhledem k tomu, že film ukazoval třeba to, jak se vrátil sjetý domů a viděla to malá dcerka. To jak se hrabal do auta bylo dobré, zahrál to skvěle:-) Scéna, jak chtěl unést dcerku a autem narazili do zdi, mě vzala, já být jeho ženou, tak ho asi zabiju. Podle mě zkončil docela dobře, vězení si zkrátil na mimimum a teď žije normálním životem.

      Vymazat
  4. Film som videla a po pravde bola som z neho trochu v rozpakoch. Možno preto, že sme si s priateľom nezistili o čom je a vzali sme naň jeho maminku. Tomu hovorím krok vedľa :D

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto souhlasím :) Film se mi líbíl, nejvíc samozřejmě výkon Lea, který prostě umí hrát a září z něj úžasné charisma. Ale jako z celku jsem z toho byla na rozpacích...Nějakou morální kocovinu jsem ani nečekala, ale toho sexu a drog bylo fakt hodně :D Každopádně i tak to mělo spád, tři hodiny utekly jako nic.

    OdpovědětVymazat
  6. 40 je podle mě pro chlapa nejlepší věk. Na film se určitě chystám, alespoň ze zajímavosti.

    OdpovědětVymazat
  7. Dle mého názoru v téhle roli toho zase Leonard tolik nepředvedl, my ho máme s manželem moc rádi, ale v podstatě tam toho tolik předvést nemohl...
    Každopádně Oskara si opět neodnese. Bude si muset počkat na další Nouzový východ a doufat, že ho akademie už konečně ocení:)

    OdpovědětVymazat
  8. Na film mám dost podobný názor. :) Ráda jsem se na něj podívala, ale znovu ho rozhodně vidět nemusím. Nenudila jsem se, ale to nejlepší hodnocení bych tomu také zrovna nepřikládala.. GIVEAWAY O AUTORSKÝ ŠPERK

    OdpovědětVymazat
  9. Ha, to je super, akurát včera som sa kamoškou o tomto filme bavila. Ona na ňom bola a páčil sa jej veľmi. Ja zatiaľ nie, tak som si rada prečítala aj iný názor. Chystým sa na film Nymfomanka, ktorý má dokonca až dve časti...

    OdpovědětVymazat
  10. je to skvělý film, nejlepší za hodně dlouhou dobu ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...