úterý 18. června 2013

Oblíbené věci: červen

Dnes je takové horko, že mi to vůbec nemyslí. Takže stručně a jednoduše - tady je moje oblíbená kosmetika pro měsíc červen.

Začnu z levé strany. Testuju teď lecitinovou zklidňující masku od Nobilis Tilia. Má odvrátit stárnutí pleti a taky regenerovat po opalování, takže přesně pro mě. Můžu prozradit, že se mi moc líbí, ale detaily nechám na recenzi.

Dále je tady antiperspirační krém Excipial Deoforte, který jsem koupila v lékárně už před dvěma lety. Bohužel, už mi došel. Je to sedmidenní kůra, která zabraňuje nadměrnému pocení. Mě se zdá, že se vždy začátkem léta potím o něco více a s tímto přípravkem mám skvělé zkušenosti. Určitě můžu doporučit. Ale používám ho opravdu jen v těch nejhorších potících dnech, protože si říkám, že je silnější, než běžné antiperspiranty a mohlo by to mít vliv na zdraví. No nevím, prostě jen můj pocit. Ale funguje skvěle.


Další v řadě je eukalyptový balzám bioKarité od Saloos. Já prostě vůně jako eukalyptus, máta nebo mentol miluju. Jsou tak svěží. Balzám obsahuje bio bambucké máslo. Já si ho natírám na spánky a čelo, což odbourává únavu a případně bolest hlavy. Ale je výborný i při nachlazení a dýchacích potížích, jak se píše na obalu. Má antiseptické účinky, což by mohlo fungovat i na pupínky, které se mi občas objeví, musím vyzkoušet. Jo i po třicítce, se to stává:-)

Malinové tělové mléko od Yves Rocher voní úžasně. Mám chuť ho sníst. Tohle malé balení je praktické na cesty, jen ten obsah hrozně rychle ubývá. Stojí 49 Kč.

Řasenka Colossal volum od Maybelline mě na první vyzkoušení úplně nezaujala, ale nějak jsem se s ní zžila. Řasy mi nijak výrazně nezahustí, spíš vytvoří takový jemnější romantický vzhled, který se mi nakonec docela líbí. 

A protože jsem byla při poslední návštěvě aquaparku nevědomě a nechtěně za pandu, tak jsem si hned pořídila voděodolnou řasenku. Nechtělo se mi do ní moc investovat, takže jsem zvolila Eccence Get big lashes a je moc dobrá. Nejen že na řasách při koupání opravdu vydrží, ale moc pěkně je zahustí a prodlouží. Jen se mi zdá trochu suchá, tak jsem zvědavá, jak dlouho mi vydrží.

A jsme u laků. Já jsem si nehty dříve nelakovala, tak nějak z lenosti a přesvědčení, ale poslední dobou si to trochu vynahrazuju. Ze mě se asi stává moje máma (ahoj mami:-) Mažu se (skoro) pravidelně mlíkem, používám více make-upu, teď ty laky ... ještě mi zbývá pořídit vycpanější podprdy a začít se dívat na ordinaci:-) No tu ordinaci asi vynechám, ale jinak se dřív nebo později k maminčiným radám přikláním. Na léto se mi zdá perfektní tato perleťově světle růžová barva laku She. Výdrž na nehtech je sice nižší, ale zato nejde hned poznat, že se kousek odloupnul. Plánuju pořídit podobnou barvu od jiné značky.

A ještě jeden lak Colorama od Maybelline - krásná barva, dobrá výdrž.

A poslední supr věcička - tuřka na obočí od Essence. Barva je přirozená, obočí přiměřeně zvýrazní a kartáček mu dodá ten správný tvar. Ještě bych potřebovala nějaké tužidlo na obočí, aby vydrželo dlouho učesané.

Máte zkušenosti s těmito výrobky? Jaká je momentálně vaše oblíbená kosmetika?


5 komentářů:

  1. hrozně moc bych chtěla vyzkoušet tu tužku na obočí :) a láká mě malinové mléko :)

    OdpovědětVymazat
  2. téda! já to malinové mléko furt tak očuchávala a pak si ho já blbka nevzala. Achjo. To eukalyptové bio karité mě láká! Miluju vše co má v sobě mentol nebo něco podobného. A na bolest hlavy? to by mi asi hodně rychle ubývalo. Děkuju za tipy Evičko:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže ty taky mentol jo? Já bych ho mohla mít ve všem:-)

      Vymazat
  3. Už vážně musím zkusit get big lashes od essence)

    OdpovědětVymazat
  4. Věřím, že ten balzám od Saloosu musí být výborný, já od nich mám oleje do koupele eukalytp-tymián a nemůžu se té vůně nabažit..

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...