Vypadá to, že léto konečně začíná. A jaký dezert se pro horké dny hodí nejlépe? No přece něco lehkého a jahodového.
Jeden takový recept znám a je můj oblíbený, protože příprava je rychlá a chuť skvělá. Na tomto dezertíku se nedá nic pokazit, to vám garantuju. Jen si dejte pozor, ať vám do něj neproklouzne nějaká nahnilá záškodnická jahoda, protože sousto s ní nebude moc dobré. Mě se to stalo, nikdo se neotrávil, ale jde prostě poznat, že jahoda nebyla košér.
Dortík dělám v kulaté dortové formě a je nízký asi tři centimetry. Pokuch ho chcete mít vyšší, použijte dvojnásobné množství surovin. Ale můžete ho klidně udělat i do několika malých misek, to je na vás.
1 sáček dětských piškotů (můžete použít i cukrářské)
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek bílého jogurtu
cukr moučka (asi tři lžíce)
jahody
dortová želatina
Postup:
Na dno formy vyskládáme piškoty a pokapeme je šťávou z jahod, která z nich po umytí odtekla. Smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a přidáme cukr, spíš menší množství, aby krém nebyl moc sladký a taky podle toho, jak jsou sladké jahody. Krém jen umícháme, nemusíme šlehat a natřeme na piškoty. Na krém poklademe půlené jahody. Podle návodu připravíme želatinu a po vychladnutí nalijeme na povrch dortíku. Pokud želatinu nemáte, tak to vůbec nevadí, já ji taky vždy nedávám. Dortík dáme ztuhnout do lednice a za pár hodin můžeme podávat.
Dezert je sice skoro dietní, ale protože tady máme plavkovou sezónu, tak si k němu dáme malé cvičeníčko, abych ty kalorie trochu srazila:-)
Máte rádi podobné jednoduché dezerty? Přeji vám krásný začátek léta!
Už ho dělám dlouho a je opravdu výborný!
OdpovědětVymazatdělám podobný dort a je výborný :)
OdpovědětVymazatVypadá to dokonale!
OdpovědětVymazatTak jsem se nechala inspirovat a zpracovala zbytek rozmixovaných jahod z cukrem do piškotkového dortu...
OdpovědětVymazat