neděle 5. července 2015

Moje každodenní péče o pleť

Čím jsem starší, tím je mi jasnější, jak je pravidelná péče o pleť důležitá. Raději odfláknu líčení, použiju jen řasenku, ale na péči si dám záležet. Je to jako ranní a večerní čištění zubů.


Moje každodenní rutina se, ráno i večer, ustálila na třech krocích:
  1. odlíčení a čištění,
  2. tonizace a 
  3. hydratace a výživa. 

Vybírám si takové produkty, které dobře fungují a zároveň je s nimi práce rychlá a efektivní. Přece jen, času není na zbyt a nebudu před zrcadlem trávit věčnost.


Začínám odlíčením a čištěním pleti. Večerní odličování je pro mě už dlouho nutnost, ale musím přiznat, že ranní čištění jsem ještě donedávna neprováděla. Stačilo to ale vyzkoušet jednou - ráno vyčistit pleť, podívat se na tampónek a od té doby už na čištění nezapomínám. Přes noc se totiž pleť regeneruje, zbavuje se nečistot a pokud ji ráno neočistíme, krém nanášíme na vrstvu špíny a to není to pravé.

Poslední roky nejčastěji používám micelární vody. Začínala jsem s Biodermou, pak jsem delší dobu zakotvila u Eucerinu, ale teď jsem zběhla zpátky k Biodermě. Byl to takový spontánní nákup v lékárně (za asi 470 Kč), protože Eucerin mi právě došel. Až pak doma jsem zjistila, jak draze jsem nakoupila, protože na internetu se dá pořídit daleko levněji, například zde. Tato micelárka je určena pro normální až smíšenou pleť, což se o mé pleti v létě říct dá. Vyhovuje mi, jemně voní, nelepí a oči odlíčí taky dobře. Je lehce parfémovaná. Nepoužívám běžně make-up, ale když ano, ve sprše si pleť očistím čistící pěnou One love organics, o které jsem psala zde.

Bodové hodnocení: 7/7

Druhým krokem je tonizace pleti. Proč tonizovat? Toner pleť dočistí, osvěží, uzamkne v ní vlhkost a připraví na další péči. Používá se ráno i večer. Představím vám rovnou tři výrobky, které teď doma mám. Samozřejmě vždy sahám jen po jednom. 

Nejraději mám KIVVI Pyrus Cydonia Linea Hydratační pleťové tonikum z nové pleťové řady, který je přírodní a bohatý na vitamíny a minerály. Hlavními hydratačními slažkami jsou mimo extrakt z kdoule i jitrocelový a okurkový extrakt. Toner je určen pro všechny druhy pleti od dvaceti let. Nanáší se na kosmetický tampónek. Vůně je skoro neznatelná, velmi jemná. Líbí se mi, že pleť opravdu perfektně dočistí, což poznám při pohledu na kosmetický tampónek. Odstraní zbytky micelárky a pleť osvěží. Výživné látky jsou pleti taky určitě prospěšné.

150 ml - 199 Kč

Bodové hodnocení: 7/7

Druhým produktem je zklidňující tonikum ve spreji s extraktem ze sporýšovky východní od Yves Rocher. Tonikum se má na obličej nastříkat, ale rozprašovač vytváří moc silný střik a je potřeba lahvičku držet co nejdále od obličeje, aby se proud trochu rozptýlil a nevystřelil oko. Nabízí se tedy nastříkat obsah na tampónek. Tonikum pleť skvěle dočistí a osvěží. Je bez konzervačních látek, vůně, alkoholu, barviv, minerálních olejů, parabenů a více než 91 % složení je přírodního původu. Výrobek jsem si nakonec docela oblíbila.

150 ml - 169 Kč

Bodové hodnocení: 6/7

Posledním v této skupince je přírodní toner pro citlivou pleť od Santaverde, o kterém jsem psala podrobně zde. Ubývá velmi pomalu. Byl odsunut na druhou kolej tonerem kivvi, ale stále ho považuju za velmi dobrý. Pleť se s ním dá osvěžit kdykoli během dne, nelepí a navíc má hojivé účinky, protože jeho hlavní složkou je aloe vera.

Bodové hodnocení: 7/7


Třetím krokem je nanesení finální péče v podobě krému, gelu nebo oleje. Poslední dobou jsem si oblíbila 100% přírodní rostlinné oleje, hlavně arganový olej. Mám pocit, že mé pleti prospívají úplně nejvíce. Ale ani jiným produktům se nebráním.

Arganový olej mám nyní značky Arganeol. Před ním jsem používala Saloos. Asi si říkáte, olej jako olej, je jedno, jaká je to značka. Ale tak to vůbec není. V arganových olejích můžou být velké rozdíly. Všechny jsou z plodů rostliny jménem argánie trnitá z Maroka, ale způsob výroby se liší. Arganeol se vyrábí v ručně v ženské manufaktuře. Jiné méně kvalitní oleje se získávají chemickou extrakcí.  Když jsem poznala tento, pomyslela jsem si, jakou vodičku jsem si dosud dávala na obličej. Arganeol je hustší a vydatnější. I jeho vůně je intenzivnější. Nemůžu říct, že by mi přímo voněl, ale ani to, že by zapáchal. Každopádně jeho odér vyprchá během chviličky, takže tuhle jeho stránku vůbec neřeším. Používám ho každý večer, ale občas i ráno. Pleť je s ním vyživená, sametová a rozjasněná. Prostě navrací mládí, o tom jsem přesvědčená. Asi pět kapek smíchám v dlani se stejným množstvím vody a vzniklou emulzi použiju na tvář i krk.

Arganový olej, jeho výroba v Maroku i kozy, pasoucí se na stromech, je velmi zajímavým tématem a zaslouží si samostatný článek.

50 ml - 439 Kč

Bodové hodnocení: 7/7

Hydratační denní péče, jako dělaná na léto, je KIVVI Pyrus Cydonia Linea 24h intenzivní hydratační gel. Je ze stejné řady, jako tonikum. Také je přírodní a obsahuje extrakty z kdoule, aloe a okurky, které pleť intenzivně hydratují a obnovují. Jde o lehký, rychle vstřebatelný gel, který na pleti nezanechá stopy, jen ji jemně hydratuje. Používám ho ráno. Voní jen velmi slabě.  Balení s pumpičkou je hygienické a umožní přesně dávkovat potřebné množství . Nejen na léto je to ideální produkt pro péči o pleť. 

50 ml - 299 Kč

Bodové hodnocení: 7/7

Dále tady mám Intenzivní zklidňující péči Sensitive végétal od Yves Rocher. Jde o lehký krém, který patří do stejné řady, jako tonikum a taky obsahuje extrakt ze sporýšovky východní. Pleť má zklidnit a hydratovat. Používám ho ráno. Je o něco hustší než gel kivvi, ale pořád se jedná o velmi lehkou péči. Opět ideální na léto. Pleť je po něm pěkně hydratovaná a vyživená. Balení s pumpičkou se mi líbí. Lahvička nemá vršek. Zavírá se pootočením horního dílu.

40 ml - 319 Kč

Bodové hodnocení: 7/7

Poslední v řadě je denní péče proti červeným skvrnám Sensitive végétal od Yves Rocher. Na červenání pleti netrpím, takže bohužel nemůžu zhodnotit jeho účinky. Krém jsem i přes to vyzkoušela. Je hutnější, než předchozí péče, ale stále vhodný na léto. Vstřebá se dobře a nezanechává mastný film. Pleť vyživí a hydratuje. Pokud míváte červené skvrny, možná by stál za vyzkoušení.

50 ml - 299 Kč.


Mimo mou pravidelnou denní péči si jednou za čas dopřeju peeling. Není v tom žádná pravidelnost, po peelingu sahám, až když po něm má pleť očividně volá. Potřebuje obrousit a zbavit odumřelých buněk. Používám teď stále masku a peeling v jednom Brand New Day microderma peeling & maska, o které jsem psala zde.

15 ml - 306 Kč

Bodové hodnocení: 7/7

A to je vše! Jaká je vaše každodenní péče o pleť? Také se držíte těchto třech kroků? Máte zkušenosti s některými z těchto produktů?


6 komentářů:

  1. poznam to tonikum od ives rocher tiež som ho musela aplikovať čo najdalej od tvare lebo ma silny strek inak je dobry:) a značka kivi to moc nepoznam vyzera lakavo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si, jestli třeba nemám nějaký špatný kus, že je ten rozprašovač tak agresivní :-) ale vidím, že ne. Kivvi vyzkoušej, stojí za to. Mají i krásné marmeládky na rty :-)

      Vymazat
  2. Krásné výrobky :) Samozřejmě jako fanatika Kivvi se mi nejvíc líbí právě ony, tonikum ted také testuji, spotřebovala jsem harmonizační, ale upřímně nevidím mezi nimi moc rozdíl, přijdou mi hodně podobné, pořád od nich vede malinové. A krém mám doma také a jještě ten balanční a s oběma spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tonikem kivvi jsem velmi spokojená, i s gelem. Ještě jsem od nich měla marmeládu a taky skvělá. A ty obaly, och :-)

      Vymazat
  3. Biodermu by som velmi chcela vyskušať,no na mna je cena vysoka :/

    Cosmetics addiction

    .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...