sobota 26. října 2013

Moje první farmářská bedýnka

Včera jsem psala článek o krabičce, která mě bavit přestala a dnes vám ukážu krabičku, tedy spíš krabici, která si mě získala hned po prvním vyzkoušení.

Tento týden mi byla až ke dveřím doručena moje historicky první farmářská bedýnka. Přesněji se jedná o malou farmářskou bedýnku, kterou jsem objednala na www.badeko.cz. Badeko rozváží bedýnky jen po Brně a blízkém okolí. Zelenina a ovoce pochází z produkce moravských farmářů. V bedýnce byl jeden velký květák, jeden ledový salát, několik cibulí, několik hrušek, několik rajčat, jedna kedlubna, několik mrkví a několik brambor. Celková hmotnost měla být kolem pěti kilo a i s dovozem jsem za bedýnku dala 245 Kč.



























Badeko slibuje lepší a výraznější chuť farmářských potravin, takže jsme se hned pustili do ochutnávání. Po hruškách a mrkvi se zaprášilo. Rajčátka už taky nejsou mezi námi, byla moc dobrá. Kedlubnu jsem snědla celou sama, děti nevědí, co je dobré a že fakt dobrá byla. Nejvíc nadšená jsem byla z brambor. Po uvaření byly pevné, nerozsýpaly se a byly prostě výborné. Květák, cibule a salát ještě čekají na svou velkou chvíli.

Bedýnku je možné si objednat každý týden. Skladba potravin se různí, asi hlavně podle sezóny. Mě se koncept bedýnek moc líbí, protože dostanu čerstvou zeleninu a ovoce až pod nos, podpořím české pěstitele, kvalita je výborná a nemusím vláčet z obchodu potraviny druhé jakosti. Takže asi tušíte, že tato bedýnka nebude mou poslední.

Zkuste pozjišťovat, zda ve vašem okolí existuje podobná služba. Stojí to za vyzkoušení.

Máte zkušenosti s farmářkými bedýnkami? Jak se vám moje první bedýnka líbí?


11 komentářů:

  1. Páni, to vypadá lákavě a cena mi přijde adekvátní. Budu se muset na tuto firmu podívat. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  2. Chystam se objednat baby bedynku, tak se moc tesim

    OdpovědětVymazat
  3. Já brala bedýnky kdysi,ale nějak prostě mi nevyhovuje , že dopředu nevím přesně co v ní bude..ale zelenina i ovoce byly také vždy na jedničku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to chápu, naštěstí u téhle to dopředu víme. A jednu potravinu. která mi nechutná, můžu nahradit jinou.

      Vymazat
  4. je to skvělá věc. kéž by se jednou bio potraviny opět staly normou a ne lepším zbožím.

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně se mi takováto možnost líbí. U nás to zatím nijak rozšířené není, jinak bych se do toho vrhla hned...

    OdpovědětVymazat
  6. Na tohle jsem u nás už také narazila a chtěla vyzkoušet. Za bedýnku se tu platí 200 kč a je doslova nacpaná zeleninou, ovocem a někdy i mléčnými produkty. Akorát tady také nelze zjistit dopředu, co v nich bude, takže nakonec jsem dala přednost ježdění do prodejny, která rozváží zeleninu i ovoce do všech obchodů. Mám to také čerstvé, mohu si vybrat, co potřebuji a za fajn ceny.

    OdpovědětVymazat
  7. Já už jsem bedýnku taky několikrát zkusila, i když v Brně ale od jiné firmy a taky je rozváželi až domů. Bohužel teď je takové blbé období, já jsem si je brala někdy v červnu a měla jsem tam jahody, bylinky atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muselo být super. Já jsem na bedýnky bohužel přišla až teď na podzim.

      Vymazat
  8. Bedýnky znám, ale ještě jsem jejich službu nevyužila, protože mi podobné bedničky chystá můj dědeček :) Je to hrozně fajn nápad a oceňuju ho a mám v plánu bedýnkování vyzkoušet, třebas v létě, až bude zajímavější sezona - aneb letního ovoce není nikdy dost :))

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...