pondělí 29. července 2013

Tropický víkend ve vodě - brněnský Rivec

V těchto vedrech by bylo nejlepší schovat se někam do chladného sklepa. Bohužel žádný takový nemáme, takže jsme vyrazili zanořit se do vody - na největší brněnské koupaliště Riviéru.

Stejný nápad mělo celé město a okolí, takže tam bylo narváno. Naštěstí vodní plochy i prostory k ležení jsou opravdu velké, takže se tam vešli všichni. Koupaliště už je staršího data, ale udržované. Představte si 390 metrů dlouhý bazén, na první pohled připomínající řeku, kaskádovitě stékající vodu, od hlouby po kotníky až po asi dva metry. Rozsáhlé travnaté plochy, dostatek stínu pod vysokými stromy, bufety, plážový bar, dětské hřiště... Tak to je ono. Naše oblíbené koupaliště.


































Protože voda pořád protéká, tak je opravdu krásně čistá. Dno je z betonu, který se sluncem prohřívá, takže v malých hloubkách je voda pěkně teplá. Beton má ale jednu nevýhodu - odírá plavky. A kolena, pokud trávíte většinu času v hloubce do půli stehen.


































Jediná věc, která nás štvala, byli mravenci. Deku a věci jsme měli ve stínu a bylo jich tam mraky. Na slunci nejspíš nebyli. Paní, ležící vedle nás, to vystihla přesně, když prohlásila: "Ti mravenci jsou ale kurvy!" Moc chování mravenců nerozumím, takže mě překvapovalo, že se snažili jakoby schovat pod všechno, co leželo na zemi. Když jsme byli na dece, tak se k nám moc nepřibližovali, ale když jsme odešli, tak naše věci osídlili a my pak museli všechno vytřepávat.

Stránky koupaliště jsou zde, pokud se chcete mrknout.

Jak trávíte tropické dny vy? U vody nebo raději někde v chládku?

9 komentářů:

  1. Super fotky, vypadá to tam dost dobře!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Evčo,

    tak toto koupálko Vám tedy závidím :o))) Takové pěkné jsem ještě neviděla. Mějte se.

    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se mi líbí ty fotky :) Já jsem byla na Rivecu jednou a líbilo se mi tam.

    OdpovědětVymazat
  4. MŇAM sváča :)
    tinyinworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vypadá fakt super! Hned se jdu podívat na ty jejich stránky:))
    Hezké fotky:)

    OdpovědětVymazat
  6. Koupaliště znám a už jsem tam několikrát byla, v Brně vu těch koupališť nemáme moc navýběr:( pokud se Ti zdá, že tam chodí hodně lidí, zkus Kravák po čtvrté hodině:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O našlapanosti Kraváku jsem slyšela a vůbec mě neláká se tam mačkat:-) Riviéra je naštěstí velká o pojme velké množství lidí.

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...