Už dlouho jsem chtěla upéct domácí sušenky z ovesných vloček, ale nenašla jsem recept, který by se mi líbil. Tak jsem zkusila vymyslet vlastní a vyšlo to hned na poprvé! A proč si myslím, že se mi povedly? Dala jsem je ochutnat více lidem a všichni je pochválili. Ale to pro mě není tak úplně směrodatné. Protože málokdo umí říct: "Fuj, to je ale blivajz!". Hlavní je vždy to, jak se můj výtvor rychle sní. No a po těchto placičkách se zaprášilo. Příště je budu dělat rovnou ze dvou dávek. Recept je úplně jednoduchý a rychlý.
Ingredience (množství na dva plechy):
1 hrnek ovesných vloček
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mletého cukru (může být i méně pro dietnější verzi)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1 banán
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce másla
Postup:
Smícháme ovesné vločky, mouku, cukr a kokos. Přidáme rozmačkaný banán, vmícháme vajíčko, tekutý /rozpuštěný/ med a máslo (mírně povolené v mikrovlnce). Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout. Pak je těsto méně lepkavé. Připravíme si na plech pečící papír. Lžičkou odebíráme kousky těsta, tvarujeme kuličky a ty zmáčkeneme na plechu do tvaru placičky. Pečeme na cca 170 C, dokud nejsou od spodu nahnědlé a zvrchu zlatavé. Po vytáhnutí placičky raději hned přendáme na talíř, aby se k papíru nepřilepily.
Smícháme ovesné vločky, mouku, cukr a kokos. Přidáme rozmačkaný banán, vmícháme vajíčko, tekutý /rozpuštěný/ med a máslo (mírně povolené v mikrovlnce). Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout. Pak je těsto méně lepkavé. Připravíme si na plech pečící papír. Lžičkou odebíráme kousky těsta, tvarujeme kuličky a ty zmáčkeneme na plechu do tvaru placičky. Pečeme na cca 170 C, dokud nejsou od spodu nahnědlé a zvrchu zlatavé. Po vytáhnutí placičky raději hned přendáme na talíř, aby se k papíru nepřilepily.
Ať se podaří!
Já jsem si poslední dobou hrozně oblíbila ovesnou kaši - vločky pomelu v robotu s mandlemi a trochou sušené syrovátky, a pak už jen zaliju horkou vodou a přidám dobrůtky :-)
OdpovědětVymazatSušenky zkusím - vypadají skvěle a banány miluju.
To zní dobře, já si dělám ovesnou kaši Emco.
VymazatMňam vypadají lákavě.
OdpovědětVymazatJé, to je super recept. Mám ráda hrníčkové recepty! Já dělám podobné, jen místo banánu a kokosu dávám dýňová, slunečnicová semínka a rozinky.
OdpovědětVymazatSe semínky je chci vyzkoušet taky.
Vymazat... zkusím je, díky za námět na mňamku ;-)
OdpovědětVymazatTak vyzkoušeno, právě mám poslední plech a nádherně to tu voní ;-) Udělala jsem hned ze dvou dávek. Ochutnala a jsou super. Na mě moc sladké, příště musím ubrat a to jsem dala cukru méně. Každopádně už je mám založené u kuchařek pod názvem Sušenky bloggerky Evičky. :-)
OdpovědětVymazatJee tak to mám radost! :-) Budu ten recept muset opravit, tohle už je třetí připomínka, že jsou moc sladké:)
Vymazat... ale jsou super. Budu dělat častěji ;-)Díky za recept :-)
VymazatJsou naprosto vynikající !!! :-) Chválím !
OdpovědětVymazatVýborné..:) Cukr není třeba vůbec, stačí jen dvě póřádné lžíce medu. Tu hmotu cukru jsem nahradila kokosem, který miluju (stejně jako skořici a kakao :)) a všechno jde výborně. :) Moc dobrý recept! ;)
OdpovědětVymazatSuper recept, tak dlouho jsem hledal nějakej co by za to stál až jsem narazil na tenhle, jen jsem je doplnil o sezam a rozinky :)
OdpovědětVymazatNapeceno.
OdpovědětVymazat