Už jsem se do něj chtěla pustit dlouho. Pořád jsem se nemohla odhodlat. Žádný recept se mi nezdál být ten pravý. Až doteď. Seznamte se s mým prvním doma upečeným chlebem.
Postupovala jsem podle receptu od Ceady, který je se sušeným droždím a najdete ho zde, na jejím veganském blogu. Postup jsem dodržela přesně, až na ty slunečnicové a lněné semínka. Těsto dobře vykynulo, podařilo se mi vypracovat pěkný kulatý bochník a pekla jsem celou hodinu. Chleb má světlejší kůrku, ale dobře vypečenou a křupavou. Myslela jsem, že na poprvné mi vznikne nějaká nepoživatelná placka, ale tenhle výsledek mě opravdu překvapil. Dala jsem ho ochutnat šesti lidem a měl úspěch. Takže recept můžu jen doporučit.
Postupovala jsem podle receptu od Ceady, který je se sušeným droždím a najdete ho zde, na jejím veganském blogu. Postup jsem dodržela přesně, až na ty slunečnicové a lněné semínka. Těsto dobře vykynulo, podařilo se mi vypracovat pěkný kulatý bochník a pekla jsem celou hodinu. Chleb má světlejší kůrku, ale dobře vypečenou a křupavou. Myslela jsem, že na poprvné mi vznikne nějaká nepoživatelná placka, ale tenhle výsledek mě opravdu překvapil. Dala jsem ho ochutnat šesti lidem a měl úspěch. Takže recept můžu jen doporučit.
Vyzkoušela jsem si tedy pečení chleba i kynutí (moje první kynuté těsto v životě). Takže se chci pustit do testování dalších chlebových receptů - z kvasnic, z žitné mouky, z kvásku, celozrnný - receptů je dost, ale stojí to za to, najít ten nejlepší. Věděli jste, že chlebový kvásek se musí krmit? Zatím nevím, čím a jak, ale zjistím to.
Moc mě zaujal tento placatý chléb s rajčaty, do kterého se přidává olivový olej. Je to italská klasika s názvem focaccia.
Máte zkušenosti s pečením domácího chleba v troubě? Pokud máte svůj osvědčený recept, budu ráda, když mi jej pošlete!
Dobrý den Evi,
OdpovědětVymazatchlebík vypadá úúúúúžasně......asi se inspiruji :o).....já se také již dlouho chystám na chléb. Mám doma pekárnu, ta mi alespoň těsto zadělá. Jinak já se moc s kynutým těstem nekamarádím :o))))
Hanka
Já jsem se taky kynutému těstu vyhýbala jak čert kříži, ale teď už vím, že zbytečně, dělá se skoro samo, i to zadělání s tímto receptem nic nebylo. Dnes jsem koupila žitnou mouku a chystám se na pšenično-žitný s normálním droždím.
VymazatTo se mi moc zamlouvá. :) Recept je opravdu jednoduchý a ráda ho vyzkouším. :) Miraculous Style
OdpovědětVymazatVypadá to úerfektně, mě se nikdy chleba v troubě nepodařilo upéct. Vždy byl zvenku hodně tvrdý a v prostřed skoro neupečený. Teď dělám chleby v domácí pekárně a není to ono, ale pořád lepší než z obchodu:)
OdpovědětVymazat