pátek 31. května 2013

Relaxace s koupelovým olejem Saloos

Venku je zima a prší. Vypadá to spíš na začátek podzimu, než na konec jara. Mám zmrzlé nohy a přemýšlím, jestli nezapnu topení, brrr. V takovém počasí je ideální se pořádně zahřát v teplé vaně. A aby byla koupel i balzámem na duši, je do vody potřeba něco přimíchat. Co třeba koupelový olej?




Jeden takový olejíček jsem od firmy Saloos dostala na vyzkoušení. Základ tvoří bio slunečnicový olej a bio sezamový olej. Vůni a blahodoráné účinky na pokožku a psychiku zajišťují rakytníkový extrakt a esenciální oleje grep a červený pomeranč. Do koupele stačí přidat přibližně dvě lžíce oleje. Po přidání do vody nepění. Vůni bych popsala jako pomerančovou, svěží a pozitivní. V letáčku se o oleji píše, že vůně pomeranče a grepu odbourává stres a povzbuzuje psychiku. S tím můžu určitě souhlasit. Když se naložím do téhle rakytníkové vody, tak se mi nikdy nechce ven, protože se cítím opravdu příjemně. Po koupeli mám kůži jemnou a měkkou, a to díky rakytníku, který má regenerovat suchou pokožku. Jen mám vždy mastnější záda, jako by se ty olejové složky usadily právě tam.

Nevěděla jsem vůbec, co to vlastně rakytník je a jak vypadá. Tak pokud vás to zajímá, tak tady to máte:

Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides, syn. rakytník úzkolistý) je větrosnubný opadavý, trnitý až 6 m vysoký dvoudomý řídký keř či keřovitý strom. Původně pochází z Ruska, ovšem dnes je již rozšířen po celé Evropě a Asii. Na Sibiři jej lidé využívali pro jeho léčivé účinky v oblasti medicíny. Rakytník byl v tamějších oblastech nazvýván "sibiřským zázrakem" nebo "citroníkem severu". V bývalém Sovětském svazu byl dokonce z důvodů velkovýroby šlechtěn, a tak vzniklo i několik dalších odrůd. V dnešní době jsou jeho účinky známé již po celém světě. Rakytník je využíván v potravinářství (sirupy, kompoty, marmelády, džemy), medicíně (léčba kožních onemocnění , sliznice, vředů, zažívacích potíží, rakoviny, gynekologických problémů), v kosmetice a dokonce i v zemědělství, jako ochrana před půdní erozí.            zdroj: Wikipedie


Balení oleje o objemu 125  ml koupíte v mnoha eshopech kolem stovky. V drogériích nejspíš o něco dráž.

Nabídka koupelových olejů Saloos je celkem široká. Například Levandule, Heřmánek, Červený pomeranč nebo Meduňka. Až dopotřebuju ten můj, tak si koupím olej Eukalypt-Tymián. Tyhle typy vůní mám nejraději.

Znáte tyto koupelové oleje? Je vám dneska taky taková zima, jako mě?


8 komentářů:

  1. Zima je šílená! Olej vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. No s tím počasím je to hrozný, taky mi je pořád zima. Já mám právě ten olej eukalypt.tymián a je super!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, já už něco od toho Saloosu konečně taky musím vyzkoušet. To počasí už mi leze krkem :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem toho od Saloosu vyzkoušela dost a všechno dobrý, nemáš co ztratit:-)

      Vymazat
  4. Už jsem se na ty oleje dívala v drogérii, tak si nějaký koupím, když jsou tak dobré:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Počasí mě taky štve. Zvlášť když kvůli němu musím rušit výlet s rodinou :(
    Já z rakytníku vyzkoušela zatím jen marmeládu :) Ke správnému naložení do vany u mě určitě patří i svíčky a příjemná hudba.

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsme se na ten olej dívala, asi si nějaký koupím no)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...