úterý 7. května 2013

Rychlé a výborné tiramisu

Tak jsem tady s dalším receptem. Brzy to začne vypadat, že myslím hlavně na jídlo, ale spíš než velký jedlík jsem labužník. No a tohle tiramisu je skvělé, takže ho sem prostě musím dát. Už jen na něj pomyslím a sbíhají se mi sliny.

 S tímto nepečeným dortíkem uhostíte každého, nevěřím, že někomu nebude chutnat.

Ingredience:
  • 50 - 100 g cukru moučka
  • 2x smetana na šlehání
  • 2x mascarpone (tohle je z Lidlu). Já používám častěji pomazánkové máslo, je méně tučné a výsledek je stejně dobrý!
  • balíček cukrářských piškotů. Dávám i normální dětské piškoty, 2 balíčky.
  • rozpustná káva 
Tiramisu můžete udělat jen z poloviční dávky, tedy 1x smetana a 1x mascarpone nebo pomazánkové máslo.

Postup:
Šlehačku a mascarpone společně šleháme do hladkého krému. Přidáváme curk tak, že nejdřív dáme menší množství a dosypáváme podle chuti. Pozor, tiramisu nemá být přeslazené. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme ji trochu vychladnout. Piškoty namáčíme v kávě a vyložíme dno dortové formy. Pak potřeme krémem. Celkově by nám takto měly vyjít tři vrstvy. Na konec posypeme kakaem a dáme minimálně na půl dne do lednice. Nejlepší je ale po 24 hodinách, protože se všechny chutě krásně propojí. Mňam!
 

























Máte rádi tiramisu? Znáte tento recept?

5 komentářů:

  1. Vypadá to dokonale! Miluju tiramissu)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si dělám! :) A máme velice podobný recept :) Mňam :)

    OdpovědětVymazat
  3. V originálu se dává místo šlehačky syrové vejce. Je to lahodnější a míň tučné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to vím, ale mám hrůzu ze salmonely, ségra s ní byla v nemocnici několik dní, takže nee! :-)

      Vymazat
  4. Pomazánkové máslo snad ne prosím.A káva by měla být kvalitní ne rozpustná:-(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...