čtvrtek 16. května 2013

Barvení vlasů hnědou henou Caca brun od Lush

Vlasy si barvím henou už delší dobu. Vyzkoušela jsem více značek, ale zakotvila jsem u heny Caca brun od Lush. Je prostě perfektní a jinou už nechci.

A proč používám henu?

Několik let jsem chodila ke kadeřnici na melíry, což dopadlo tak, že jsem byla skoro blondýna a moje vlnité husté vlasy vypadaly jako suchá sláma bez života. Navíc, jak vlasy pořád odrůstají, tak se  musí stále odbarvovat, takže je to začarovaný kruh. Rozhodla jsem se tedy s tímto ničením vlasů zkončit. Po několika měsících jsem měla ale už dost výrazné odrosty a bylo potřeba vlasy sjednotit. Chemii jsem se chtěla vyhnout obloukem a proto jsem se rozhodla pro henu. Hena je přírodní barvivo z rozemletých rostlin, které vlasy nejen barví, ale i regeneruje. Na serveru dlouhevlasy.cz je hena jedním z nejdůležitějších témat.

Začala jsem s henou z drogerie DM, pak jsem zkoušela značku Hennecolor, ale žádná mi na odbarvené vlasy nechytila. Ale naštěstí jsem narazila na henu od Lush. Používám ji už skoro rok a jsem stále moc spokojená. 

Polovina tabulky Caca brun



























Co je na této heně tak úžasného?
  • vlasům dodá krásnou přirozenou barvu a lesk
  • obarví jednotně vlasy odbarvené i přírodní
  • vlasy působí vyživeně a pevněji
  • barva se nesmývá a vydrží týdny


























Použití heny dá trochu víc práce, ale stojí za to. Hena od Lush vypadá trochu jak tabulka čokolády o šesti dílcích. Já mám vlasy dlouhé do půli zad a hodně husté, takže na jedno barvení spotřebuju tři dílky, ale pokud vlasy máte husté tak nějak normálně a nemáte je moc dlouhé, tak myslím, že dva dílky by mohly stačit. Dílky jsem nakrájela na menší kousky, dala do misky a zalila horkou vodou. Nechala jsem směs rozmočit a rozmíchala do hladka. Pak jsem dala misku do hrnce s vodou a zahřívala. Mě tedy pak ta horká miska nešla z hrnce vytáhnout, to je tak, když někdy konám rychleji než myslím. Lepší je henu dát třeba do většího hrnku s ouškem. Pak jsem do ohřáté heny přillila vodu, aby byla konzistence taková řídší jogurtová. Když je totiž směs moc hustá, tak při nanášení odpadávají kousky všude po koupelně.


Tady už je hena připravena na nanášení. A to je asi nejtěžší fáze. Dostat to vše rovnoměrně do vlasů. Kdo už s henou pracoval, tak asi ví. A ještě jedna věc. Před barvením by se měl udělat test na pramenu vlasů. Já to nedělám, ale píšu to tady, aby mě pak někdo neobvinil, že má kvůli mě na hlavě zelenou:-) Nanáší se na suché vlasy. Nejlepší je sepnout vlasy na temeni a začít nanášet na spodní vlasy od kořínků ke konečkům a tak postupně napatlat všechny vlasy. Já jsem začala od kořínků po celé hlavě a z délek se mi vytvořil chumel a bylo pak těžké dostat henu ke všem pramenům. Takže takto ne. S nanášením si můžete dát na čas, protože pak budete mít henu na vlasech stejně několik hodin, takže je jedno, jestli začnete od konečků nebo od kořínků. Až jsem tedy měla celý obsah misky na vlasech, stáhla jsem vlasy do drdůlku a přikryla celou hlavu igelitovou taškou.

Oficiální návod od Lush
Henu nechávám na vlasech působit co nejdéle, většinou tak tři až čtyři hodiny. Za tu dobu na vlasech trochu zaschne, takže smývání je taky zážitek. Mě vymývání trvá docela dlouho. Ale jak už jsem psala, absolvovat celý postup stojí opravdu za to.

Na stránkách Lush je hena zde, za 360 Kč. K dostání je i černá, kaštanová a čevená. Přemýšlím nad namícháním hnědé s červenou. Já se do kamenné prodejny v Praze nedostanu, takže jsem odkázána jen na online nákup. Ale teď zvažuju zkusit nakoupit přímo v UK. Cenově to vyjde mnohem lépe. Jen to poštovné je dost vysoké, ale pokud se domluvím s kámoškama a nákup by byl dost velký, tak by se to určitě vyplatilo.

Máte zkušenosti s henou? Čím si vlasy barvíte vy?


4 komentáře:

  1. Používám Caca Rouge už přes dva roky, a nemůžu si jí vynachválit. Předtím jsem používala hennu z dm, ale při barvení mi vypadávalo více vlasů, než při téhle(teď spíše žádné). Hennou jenom podtrhuju barvu vlasů, která je stejně zrzavá, a oživí moc hezky. Dokonce jsem už i mamku naverbovala na Caca Brun :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Až si budu chtít obarvit vlasy, vím po čem šáhnout)

    OdpovědětVymazat
  3. Henna je fakt super, vsetkym vrelo odporucam :) Treba ale mysliet na to, ze nezosvetluje, inak je to uplny zazrak!

    OdpovědětVymazat
  4. Tý jo, taky mě láká vyzkoušet barvení vlasů hennou, vždycky jsem je chtěla mít takové zrzavé :) Docela mě zaujal tento eshop, a proto bych se chtěla zeptat, jestli někdo máte nějaké zkušenosti s jeho produkty, případně jestli se tam prodává přímo henna, tak rovnou i s ní. Děkuji všem za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...