sobota 20. dubna 2013

Zdravá pohanka na nezdravý způsob

Tentokrát bych ráda představila můj oblíbený recept na jednoduché, rychlé a dobré jídlo - pohanku se slaninou, cibulkou a sýrem. "Pohanka je významným zdrojem rutinu, který léčí problémy s cévami, hemoroidy i křečovými žilami. Vhodná je také pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Posiluje imunitu a využívá se i při detoxikaci." zdroj: Wikipedie


Ingredience (pro dvě osoby): hrnek loupané pohanky, jedna větší cibule, 10 dkg slaniny, strouhaný sýr, (sůl), olej

Postup: Pohanku nasypu do síta a propláchnu horkou vodou, dám do hrnce a zaleju 1,5 hrnkem vody. Vařím asi 10 minut a nechám půl hodiny odstát, čímž se do pohanky vsákne přebytek vody.

Mězitím si nakrájím cibuli a slaninu a dám na pánev, na které jsem rozehřála olej. Je dobré dát oleje víc, tak nebude jídlo suché. Za občasného míchání smažím do sklovata nebo do zlatova, jak kdo má rád:-) Můžete trochu přisolit, ale já solím málo, takže sůl nedávám, slaná už je slanina.

Teď už jen nandám pohanku na talíř, přidám slaninu s cibulkou a posypu nastrouhaným sýrem.

Takto vypadá pohanka před vařením.

Věřím, že vám bude chutnat. Hezký víkend!


1 komentář:

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...