úterý 16. dubna 2013

Peeling aneb Jak si (ne)sedřít kůži


Peelingové přípravky používám už dlouho a myslím, že jsou jedním z nejlepších vynálezů v péči o pleť. Ideální je, dělat peeling pravidelně každý týden. Já na to ale stejně pravidelně zapomínám a vzpomenu si, až když mám pocit, že je potřeba s pletí něco udělat. A to právě šáhnu po peelingu a hned mám pleť o poznání lepší, jemnější a zbavenou odumřelých buňek. Je to takové malé znovuzrození:-)

Peeling je starý skoro jako lidstvo samo. Ale dříve ženy neměly jinou možnost, než použít písek nebo cukr. My jsme na tom o dost líp. Peelingových přípravků je celá řada a nabízí je každá kosmetická značka.


Já mám teď doma dva peelingové výrobky. Začnu tím méně povedeným, kterým je krémový peeling od Baley s obsahem aloe vera. Tento peeling mi vůbec nevyhovuje, protože peelingové částečky jsou moc ostré a přiliš dřou pokožku. Mám pak červený obličej a nepříjemný pocit k tomu. Je mi jasné, že peeling nemůže být jemný jak peříčko, ale tohle je na mě až moc silný kalibr. Koupila jsem jej v drogerii DM za 59,90 Kč (75 ml).

Naopak velmi spokojená jsem s peelingovou gromáží od Yves Rocher. Má příjemnou vůni a konzistenci, která mi trochu připomíná med. Peelingové částečky neškrábou, ale i tak pleť skvěle zbaví všech starých buněk a pročistí ji. Používání této gromáže je opravdu moc příjemné. Nyní ji mám v už podruhé v testovacím balení i s hydratační maskou, ale plánuju koupit plné balení 75 ml za 299 Kč. Pro jedno použití je potřeba jen malé množství, takže se to určitě vyplatí. Tohle testovací balení stojí 28 Kč a vydrží asi na tři použití. Na stránkách YR gromáž najdete tady (klik).

vlevo: gromáž od Yves Rocher, vpravo: peeling Balea

Jdu si dělat peeling:-) A co vy? Máte zkušenost s nějakým peelingovým přípravkem?


1 komentář:

  1. Já se peelingům zatím vyhýbám, a v podstatě ani nevím proč :-) Jednou si nějaký koupím, nebo zkusím vyrobit nějaký domácí :-) Třeba konečně podlehnu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...