čtvrtek 23. července 2015

Ledová káva s "jednorázovou" bio kávou Grower´s cup

Léto je fajn, ale tohle už je trochu moc. Taky se snažíte ochlazovat všemi možnými způsoby? Já jsem vyzkoušela postup na přípravu ledové kávy, který jsem zahlédla na Facebooku.

Je to jednoduché. Uvaříte si dobrou kávu, (já jsem použila bio kávu v jednorázovém sáčku Grower´s cup), nalijete do tvořítka na led, necháte vychladnout a dáte zmrazit. Vzniknou vlastně takové kávové ledové kostky. Pak už si jen kostičky dávkujete podle potřeby s mlékem. Počkáte, až se kostičky začnou rozpouštět a můžete pít.

Postup je to sice zajímavý, ale zdá se mi efektivnější úplně jednoduše do uvařené kávy hodit pár kostek obyčejného ledu. Co myslíte?




Zaujala vás káva v sáčku Grower´s cup? Já jsem se s něčím podobným setkala poprvé a musím říct, že se mi nápad líbí. Sáček obsahuje filtr s 18 gramy kvalitní jednodruhové bio kávy. Stačí přilít 3 dcl horké vody a za pár minut máte dva šálky lahodné kávy. Pečlivě vybíraná kávová zrna a systém pomalého pražení má zaručit, že si na kávě pochutnají i opravdoví znalci kávy. Já do této skupiny nepatřím, jen vím, co mi chutná a co ne. Na této kávě jsem si opravdu pochutnala, což dokládá i to, že sáčky byly původně určeny pro giveaway. Pro někoho, kdo doma nemá kávovar a pije hlavně instantní kávu nebo Caro, je to příjemná změna. S Grower´s cup si můžete dát dobrou kávu kdykoli a kdekoli, ať už jedete na hory, pod stan, na vodu, na chalupu, služební cestu, dovolenou nebo k pratetě do Horní Dolní. Kávové sáčky Grower´s cup a další podobné produkty koupíte zde






Jak děláte ledovou kávu? Jak se vám líbí káva Grower´s cup? Při jaké příležitosti byste ji využili?


5 komentářů:

  1. Na cesty možná fajn, ale jednoduchý lehoučký plastový aeropress nevyměním...mimochodem vřele doporučuji na domácí přípravu filtrované kávy. A ledovou kávu doma nedělám, protože tu klasickou teplou můžu kdykoliv a kdekoliv. Ale teď náš kavárník začal dělat cold brew, neboli kávu extrahovanou za studena po spoustu hodin, a to je teda lahůdka.

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá dobře! :)
    GA: http://anyworld0036.blogspot.cz/2015/07/metalicke-tetovani-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Opět díky za super nápad. I když se teď venku ochladilo, jistě na ledovou kávu přijde řada. Na kávě tolik závislá nejsem, abych si ji musela brát na cesty, ale třeba na nějaké náročné služebce by přišla k chuti :)

    OdpovědětVymazat
  4. www.zoot.cz
    http://damske-obleceni.zoot.cz/saty-sukne/saty/cervene-saty-vero-moda-webs-purity

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...