sobota 2. srpna 2014

SOUTĚŽ: Čtyři arabské parfémy podle vlastního výběru

Že není parfém jako parfém jsem poznala během posledních dní, kdy jsem čichala a porovnávala. Dostala jsem totiž možnost seznámit se s ne jen tak ledajakými parfémy, ale přímo s parfémy arabskými. Navíc, a to je dobrá zpráva pro vás, milé čtenářky a čtenáři, si o čtyři parfémy zasoutěžíte.

Paní Lenka z eshopu www.arabskeparfemy.com mě doslova zasypala vzorky. Chtěla jsem totiž parfémy před vyhlášením soutěže nejdříve sama poznat, trochu se v nich zorientovat a o některých vám napsat krátké recenze. Konkrétně se jedná o značku El Nabil, která představuje spojení arabské a francouzské parfumerie. Od klasických evropských parfémů se liší tím, že nositelem vonné esence není alkohol, ale olej. Proto se tyto parfémy označují jako koncentrované parfémové oleje. A musím říct, že jejich koncentrace je opravdu značná. Stačí malá kapička, která voní silně a velmi, velmi, velmi dlouho. Parfémy jsou dodávány v 5 ml roll-onech.




Tak se pojďme podívat konkrétně na parfémy, které jsem vyzkoušela. Budu se snažit vám jednotlivé vůně co nejvíce přiblížit. Je jasné, že jde o maximálně individuální záležitost, takže třeba by vám sedělo právě to, co mě ne a naopak.

Začnu těmi, které jsou mými favority a nemůžu se jich nabažit:

Musc Gold - květinová vůně plná jasmínu a pomerančových květů, optimistická, letní, výrazná, mírně nasládlá. Vyzařuje z ní hřejivé slunce. I když se květinovým vůním spíš vyhýbám a jasmín až tak nemusím, tato vůně mě velmi zaujala a okouzlila.

Musc Shams - dost se podobá Musc Gold, je taky postavená na stejném základu z jasmínu. Řekla bych, že je ještě jasmínovější, ale pořád nevtíravá. Díky konvalince je výraznější. Opět jde o pohodovou letní vůni.

Musc Secret - tuto vůní jsem vybrala jako nejlepší. A nezávisle na mě si ji vybrala i moje mamka. Je to opravdu vůně tajemná, orientální, sametová, určitě se hodí i na večer, ale není těžká. Má v sobě jemnost i sílu. Moc zajímavá kombinace složek - růže, šafrán, jasmín, cyklámen, frézie, orchidej, plumérie, ambra a pižmo. Když ji mám na zápěstí, musím pořád přičichávat. Nedá se odolat.

Musc Halima - v pořadí oblíbenosti těžce šlape na paty Mucs Secret. A opět se bortí me zažité parfémové preference. Myslela jsem, že vanilku mám ráda jen v buchtách, ale v parfémech ji nemusím. Chyba. Tato vanilková vůně je úžasná. Růže, med, karamel, citrusy a kosos vanilku ideálně doplňují. Je sladká a přitom svěží. S touto vůní mám chuť lehnout si do peřin a jen relaxovat.

Royal Gold - s touto vůní budete připomínat ten nejlahodnější vanilkový rohlíček. Víte, že je vanilka afrodisiakum. Tak pozor, nepoužívat, pokud chcete mít klidný večer u televize ;-)

Baby Musc - vůně, kterou prý můžou používat i děti, neobsahuje žádné alergeny. Čistá, universální, jemná, jednoduchá, svěží, jako ruce právě umyté dobrým mýdlem.

Musc Blank - původně byl toto můj největší favorit, ale po rozležení a částečném vyprchání v něm cítím něco, co mi trochu vadí. Jde o čistou, mýdlovou, pudrovou vůní. Univerzální, na den i večer. Trochu mi připomíná klasický Chanell.

A teď přejdu k těm ...


























... které můj nos až tak nezaujaly:

Queen of Ryadh - květinová vůně (jasmín, ylang-ylang, růže ...), pro mě až moc silná, těžká, skoro agresivní, vhodná spíš na večer.

Flower of Dubai - pomerančové květy, jasmín, ylang-ylang a citrusové listy. Typická květinovka, ničím mě neoslovila, voní tak nějak bez nápadu, nezaujme, neurazí.

Musc Medina - opět květinová - frézie, konvalinky, růže ... dost silná, má v sobě moc konvalinek, které trochu tahají nos. Pokud máte konvalinky rádi, jděte do ní.

Musc Silver - patří do skupiny ovocných vůní a opravdu je plná ovoce jako je rybíz, angrešt, maliny, jahody. Připomíná mi spíš vůni nějakého sprchového gelu. Od parfému čekám něco trochu zajímavějšího. Ale jinak voní hezky, svěže, to ano. Příznivce takových vůní by oslovit mohla.

Musc Slim - nasládlá ovocně květinová vůně, celkem příjemná, ale srovnala bych ji s levnými drogérkovými voňavkami pro mladé slečny. A z těch už jsem vyrostla.

Girl musc -  čistá vůně, taková kombinace pracího prášku a bonbónů lipo. Není to můj šálek kávy. Mladším ročníkům by možná vyhovovala více.

Amber of Yemen - výrazná dřevitá vůně. Vybavuje se mi můj santalový hřeben, leštěnka, tabák ... Tato vůně není pro každého. Já bych si ji nevybrala.

Jeddah city - unisexová orientalní vůně, velmi zvláštní, po rozležení je teplá, kořeněná, těžší, večerní. Ale hned po nanesení na zápěstí mi připomene čistič na sklo.

Kompletní přehled všech vůní El Nabil najdete zde. Věřím, že si vybere každý. Pro pražské je tady možnost osobního vyzkoušení (klik). V e-shopu jsou k dostání i další značky arabských parfémů. Nejraději bych zkusila všechny.


























Teď ta soutěž!!!!!!! 

Podmínky:

1. Dát like této FB stránce


2. Do komentáře pod tímto článkem odpovědět na otázku -

Jaký olej se nejčastěji používá při výrobě koncentrovaného parfémovaného oleje? (Nápovědu najdete v tomto článku /klik/)

a) olivový
b) jojobový
c) mandlový

3. Nechat na sebe email pro případ výhry a nepovinně můžete napsat, jestli máte s těmito parfémy už nějakou zkušenost.


Pokud budete soutěž někde sdílet (váš blog, Facebook ...), můžete si přidat jeden komentář navíc. Komentáře budu publikovat až po zkončení soutěže, aby nedošlo k opisování:-) Ze správných odpovědí vylosuju čtyři výherce, kteří si můžou vybrat jeden roll-on El Nabil. Pokud budou váhat s výběrem, spojím je přímo s paní Lenkou z www.arabskeparfemy.com a ta jim určitě poradí.

Soutěžíme do 12. 8. do půlnoci. Platí pro ČR i SR.  

Šance na výhru je velká a parfémy fakt stojí za to, takže se určitě zúčastněte. Hodně štěstí!

50 komentářů:

  1. 1. Like udelený
    2. Správna odpoveď je b) jojobový olej
    3. email: katarina.kacurikova@gmail.com
    S týmito parfumami nemám ešte žiadne skúsenosti, ale oslovil ma Musc Gold :)

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Like udělen :)
    2. Jojobový, pozn. u článku mě zaujala hudba :)
    3. Kveha@seznam.cz

    Olejový parfém jsem zkusila pouze ze vzorku, ale už netuším, od jaké byl značky.. Každopádě bych určitě ráda vyzkoušela další :-)

    Skills of Art
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. stranka lajknuta :-) (pod inym menom ako som prihlasena tu, dufam, ze nevadi) ako zaklad sa pouziva jojobovy olej a s takymito vonami nemam ziadnu skusenost, ale ozaj ma to laka, tak mozno nieco vyhram. mojetvojenase3@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. 1. Splněno
    2. Jojobový
    3. luskova.alena@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Sdílím na svém blogu (www.alenka-v-risi-divu.blogspot.cz) v menu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Odpověď je jojobový. Zkušenost nemám, ale už mě nějakou chvíli lákají:-).

    ssimka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  7. b) jojobový olej
    asmallmiracleCZ@seznam.cz :)
    S parfémy zkušenosti nemám, ale hrozně mě láká je vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
  8. Je to za B) jojobovy :-)
    Like jsem dala- Aneta R****rová a mail je sherbatsky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné dárečky! :) S arabskými parfémky zkušenost zatím nemám, ale už delší dobu se objevují na blozích, tak si o nich s radostí čtu a lákají mě čím dál víc. Podle popisu bych se tedy případně nechala přesvědčit a kdyby se usmálo štěstí, moc ráda bych zkusila Musc Secret, vůni frézií zbožňuju, s tím nelze šlápnout vedle. :)
    Odpověď: b) jojobový olej
    Sleduji GFC i FB - Ivana Mikuličková (hezkakytka). hezkakytka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Like som dala ako Barbora Girethova, mail: b.girethova@gmail.com
    Odpoveď - b, jojobový :)
    Tieto vône som ešte neskúšala, ale teda keď čítam o jazmíne a vanilke, ani neviem, ktorý by som si vybrala skôr :) Asi Musc Gold, Musc Halima, alebo Royal Gold :)

    OdpovědětVymazat
  11. Like jsem dala.
    Správná odpověď je jojobový olej.
    Mail: USedmikrasky@seznam.cz
    S těmito parfémy nemám vůbec žádnou zkušenost, ale podle popisu mě hodně lákají. Určitě bych si vybrala nějaký lehčí.

    OdpovědětVymazat
  12. Soutěž sdílím tady: www.facebook.com/BlogUSedmikrasky

    OdpovědětVymazat
  13. 1. dala jsem like jako Magdaléna Čevelová
    2. za b, jojobový :)
    3. laleitr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. 1. FB: Lenka Ďurčeková
    2. b) jojobový
    3. Email: lenka.durcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den Evi, moc se mi líbí Váš blog a rozhodla jsem se vyzkoušet své štěstí ( ještě jsem takto nikdy nesoutěžila, tak snad to zvládnu) like na FCB jsem dala, odpověď je za B) jojobový olej.
    Můj email je janina.voldrichova @seznam.cz.
    Zkušenost s arabskými parfémy nemám vůbec žádnou, ale Vaše recenze mě zaujala, a protože jsem z Prahy, uvažuji že si dojdu "očuchat" . Mějte se krásně Jana V.

    OdpovědětVymazat
  16. 1. Mám olajkováno.
    2. b) jojobový olej
    3. Ilka01@seznam.cz
    S těmito parfémy bohužel nemám žádnou zkušenost, ale moc ráda bych to změnila. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. b) jojobový, Fatenabdulla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. jojobovy olej , sledujem cez tento ucet, n.princess@azet.sk ,

    OdpovědětVymazat
  19. https://www.facebook.com/pages/Giveaway-SKCZ/723421241025612?ref_type=bookmark

    zdielam tu

    OdpovědětVymazat
  20. Nejčastěji se používá jojobový olej :) Bohužel s těmito parfémy zkušenost nemám.
    Pruchovaadela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Sleduju:)
    a správná odpověď je jojobový, teda doufám:D


    vav.ran@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. splněno vše, martincoval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Mám Musc El Body ten vonia nádherne, Royal Gold mi až tak nesadol :) michaelagilanova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Evi, správná odpověd je za b :-)
    Doma mám klasické evropské parfémy, ale jednou jsem dostala v Egyptě vzorek parfémovaného oleje, voněl úžasně a byl to držák. Takže zkušenosti malé ale pozitivní.
    Ivča
    kacerkakacerka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  25. 1)like jsem dala :)
    2) b) jojobovy
    3) missi.bialik@gmail.com
    Arabské parfémy jsem začala objevovat teprve nedávno, doma mám nějaké vzorečky a u vzorečků rozhodně nezůstane. Jako první mám na tužebníku Musc Red Rose, takže kdybych měla dostatek štěstíčka při losování, vybrala bych si ji ;)
    Missi

    OdpovědětVymazat
  26. Evi, má odpověď na tvou otázku zní "jojobový" ..... krásná GA,které nejde odolat .... sdílím jí na svém blogu http://markiblog.blogspot.cz/, má emailová adresa je hochova.marketa@seznam.cz ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  27. Používá se b) jojobový olej :)
    email: gathermoments@gmail.com, na fb jako gathermoments

    S orientálními parfémy nemám zkušenost vůbec žádnou, tak by mě moc zajímaly! :))

    OdpovědětVymazat
  28. FB: Miška Kvaššayová :)
    najčastej sa používa jojobový olej :) takže b)
    moj E-mail: micka185@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  29. fb eva richterova
    jojobovy
    ervulenka@seznam.cz
    S těmito parfémy nemám žádnou zkušenost

    OdpovědětVymazat
  30. jojobový. zatím žádná zkušenost s těmito parfémy, ale ráda bych vyzkoušela. Email: leniku@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Tak zkušenost nemám absolutně žádnou, vždy jsem sá bála , že budou moc silné a nikdy si žádný nekoupila :/
    Odpověď je jojobový olej

    OdpovědětVymazat
  32. jojobový olej))
    krysiik@email.cz
    lajkuju jako Lucie Hloušková))

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj odpověď je za: b) jojobový, email: novac.verca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Sleduji
    FB: Michaela Loffler
    b) jojobový
    michaelaloffler@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. b) jojobový
    e-mail: tecernare@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Odpověď na otázku - k výrobě parfémovaných olejů používají olej jojobový.
    Hezký den :-))))

    OdpovědětVymazat
  37. b) jojobový :) super súťaž...nemám s týmito parfémami skúsenosť ale rada by som ich vyskúšala :)
    mail: dadusiq_277@azet.sk, zdieľam aj na FB: Len Díí :)

    OdpovědětVymazat
  38. jojobový :)
    greenballx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Like jsem dala (Háňa Petrášová)
    Odpověď je za b :)
    petras.hana@seznam.cz
    Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  40. like :)
    jojobový olej je to :)
    barka.v@seznam.cz
    zkušenost nemám, ale ráda bych měla :D lákají mě moc :)

    OdpovědětVymazat
  41. Odpověd za B-jojobový
    S parfémy zkušenost nemám, proto bych určitě ráda vyzkoušela :)
    kaattie.m@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Evi :) K vyrobe se pouziva jojobovy olej. Parfemy me zaujaly, kombinace vuni zni velice zajimave. Email: akiklopa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. FB - Karolína Škubalová
    jojobový olej :)
    skubka.kaja@seznam.cz
    Zkušenosti nemám, ale jak tak koukám na tu stránku, určitě je budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  44. 1. Mám - Domi Bayerová
    2. b) - jojobový
    3. noireamy@gmail.com
    Zkušenost nemám, jen už jsem četla pár článků :)

    OdpovědětVymazat
  45. Správná odpověď je B, jojobový olej.
    theclairebiebs@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. b) jojobový
    s arabskými parfémy nemám zkušenosti

    danafantova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Moc hezká a voňavá soutěž, Evi! :-)
    1. olajkováno :-)
    2. b) jojobový
    3. zatím jsem arabské parfémy nikdy nezkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, žádný arabský parfém jsem ještě nezkoušela, takže jsem určitě moc zvědavá jak voní a zkusím se zapojit.
    nejčastěji se používá b) jojobový olej
    like na facebooku jsem dala - Verča Mac

    vmveronika05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. používa sa jojobový olej :) môj e-mail je : dianka.behunova@gmail.com a s týmito parfémami nemám žiadne skúsenosti , no rada by som mala :)

    OdpovědětVymazat
  50. Tak to se ráda zúčastním! Nabily mám moc ráda!:) Odpověď je jojobový. A mail udvouverunek@gmail.com. Veronika

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...