středa 26. února 2014

Zázvorový čaj a Green gate

Dnešní článek bude o dvou mých oblíbených věcech. O něčem chutném, zdravém a moc krásném. 

Chtěla bych, aby moje články byly stručné, ale přitom výstižné. Ale většinou mi z toho vyjde román. Zkusím to tedy dnes - krátce, ale jasně. Držte mi palce!

Poslední dobou si často připravuju čaj ze zázvoru. Je nejen zdravý, ale taky moc dobrý. Jeho chuť je výrazná, plná a mírně pálivá. 
  
Ingredience:
  • kořen zázvoru (na 1 hrnek stačí dvou centimetrová kostička)
  • citrón
  • med
  • voda

Postup:

Ukrojíme kousek zázvoru a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky (můžete i nastrouhat) a zalijeme horkou vodou. Necháme 5 - 10 minut luhovat a scedíme. Přidáme citron a med a čaj je na světě.


Druhá oblíbená věc, o které vám musím napsat, je značka Green gate. Jedná se o stylové doplňky nejen do kuchyně - utěrky, hrníčky, misky, zástěry, polštáře, talíře - všechno v originálním designu. Moje obliba této dánské značky začala někdy před Vánocema a Ježíškovi jsem napsala o několik prvních věcí (článek je zde). Utěrky jsou úžasné, pevné a mají nadherné barvy. Myslím, že cena kolem 190 Kč je adekvátní. Pak do mé sbírky přibyl tento hrníček bez ouška a látkový ubrousek. Do hrníčku jsem se zamilovala a piju z něj několikrát denně. Teď mi už příjdou hrníčky s uchem takové nějaké trapné:-) Tento má z jedné strany květy a z druhé strany nápisy, je opravdu krásný. Vejde se do něj 350 ml. Látkový ubrousek má plno využití a hodí se k hrníčku (na fotce je chudák trochu zmuchlaný, protože se mi  podělala žehlička).

Mám z těhle doplňků radost a těší mě se na ně dívat, kuchyň přivedou trochu na jinou úroveň, i když naše kuchyň, jídelna, dětská herna a výtvarná dílna v jednom je dost šílená:-) Jednou, a snad to nebude trvat zas tak moc dlouho, budeme mít pěknou kuchyň i jídelnu s pořádným velkým stolem a tam se budou věci od Green gate vyjímat. Samozřejmě plánuju nákupy dalších kousků, ale problém je v tom, že se mi líbí hodně věcí různých vzorů a bojím se trochu, aby nakonec nedošla do stavu "každý pes, jiná ves". Kdybych žila sama, tak si pořídím třeba celou sadu na snídani, ale nakoupit pro čtyřčlennou rodinu, to už pak leze do peněz. 

Tady jsem vybrala několik věcí, které se mi líbí. Sama sobě se divím, protože jsem nebyla nikdy takový ten vyloženě romantický typ, nepotrpím si na kraječky a růžičky, ale prostě v tomto podání se mi to líbí. Je to taková moderní romantika. Určitě bych ale nemohla mít všechno nádobí v takových vzorech. Až se ještě víc vymlátí naše talíře, tak plánuju pořídit čistě bílou sadu nádobí a vzorovaných bude jen několik doplňků.

Doplňky Green gate koupíte třeba v eshopu www.bellarose.cz nebo v www.apropos-shop.cz, který má i kamenné prodejny.

Máte doma taky něco od Green gate? Jak se vám tento styl líbí? A co vy a zázvorový čaj?


15 komentářů:

  1. Green Gate mám taky ráda, ale ještě víc ujíždím na řadě Mynte od Ib Laursen (taky ho mají na Bella Rose).

    Se zázvorovým čajem mám vtipnou historku - vždycky ho vařím muži, když na něj něco leze (nesnáší ho natolik, že se mu pak radši udělá líp) a když posledně něco lezlo na mě, poslala jsem ho, ať mi ho tentokrát udělá on. Na dotaz, kolik se toho tam dává jsem mu taky poradila asi 2 cm - tak mi s láskou nastrouhal 2 cm od dna hrnku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylo od manžela milé:-)) Od Mynte mám tři malé kousky:-)

      Vymazat
  2. Zázvorový čaj zrovna piju! :) Jen si ho dělám jen čistě ze zázvoru, bez medu i citronu, mám ráda tu chuť jen tak a navíc skvěle funguje proti nachlazení. Když cítím, že mě začíná bolet v krku, nasadím zázvor a je po nemoci (někdy pro větší účinek strouhaný zázvor ve vodě chvíli vařím) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě taky dobře funguje, když se mi zdá, že na mě něco leze.

      Vymazat
  3. Zázvorový čaj jsem si hodně oblíbila. Občas si zázvor, citron a med dám do heřmánkového čaje. Taky to není špatné. A zázvorový čaj piju hodně v zimě, kdy je období chřipek. Je to perfektní prevence :)

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  4. Já Green Gate miluju, mám od nich už pár kousků a i když mám "každý pes jiná ves" tak se ty kousky k sobě stejnak hodí a jednou bych chtěla mít sadu pro osm osob a každý talířek/misku/hrneček jiný :) už na tom pracuju, ale e-shopy nějak nekomunikujou (některý kousky už jdou sehnat jen někde a to je pak člověk odkázanej na čekání). A zázvorový čaj mám moc ráda (ale stouhat už nikdy, to má grády), jen s epo něm docela osypávám a červenám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, většina kousků k sobě ladí. Tak to budeš mít tedy perfektní Green gate sbírku:-)

      Vymazat
  5. green gate miluju, ale na mě je celkem drahý:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě je taky dražší, takže sleduju slevové akce nebo alespoň dobravu v eshopu zdarma. Naposledy jsem měla z jednoho časopisu kód na slevu 25%. V Brněnském Aproposu měli před pár týdny na výloze, že sleva 40% na vše, ale ještě jsem tam nestihla naběhnout, tak snad příští týden to vyjde a ještě něco pěkného pořídím.

      Vymazat
  6. Green Gate je nádherná kolekce. Od babičky jsem dostala starou sadu talířů ještě z Prioru, která vypadá docela podobně, tak se tím utěšuju, když z pravé Green Gate doma nic nemám.
    Zázvor ráda nemám, ta palčivá chuť mi vadí. Jsem spíše na slaďoučké ovocné se skořicí.

    OdpovědětVymazat
  7. U nás milujeme jak zázvorový čaj (máme variantu bez citronu), tak Green Gate.

    OdpovědětVymazat
  8. Síce od nich nič nemám, ale tento štýl sa mi tiež páči :) Zázvorový čaj mám rada, tiež si ho niekedy robím, ale napríklad priateľ ho nemôže ani cítiť :D

    OdpovědětVymazat
  9. Zazvorovy caj je super, akorat je pruda to krajeni a cezeni:D
    Kytickove pisisarny me ba, akorat skoda, ze vsechny takove hrnky maji min nez pul litru, vim, ze bych je nepouzivala :/

    OdpovědětVymazat
  10. I já jsem velký milovník zázvorového čaje, přidávám do něj ještě pomerančovou šťávu a to je něco :)
    Green Gate poznávám a hrozně se mi to líbí, to je naprosto pro mě, ach jo, kde já ty peníze mám brát :D

    OdpovědětVymazat
  11. Do Green gate jsem se zamilovala. Mám ráda červenobílou kombinaci, severský styl...doplněný třeba šedou či bílou. Připadala jsem si jako malá holka, když za darované penízky po Vánocích přišly první kousky. Nakonec jsem si koupila i holínky v nějaké slevové akci a doplnila jsem i tvůrčí činností v tomto stylu.
    Zázvorový čaj je pro mě požitkem. Až vybuduji knihovnu, o které sním a tajně ji plánuji - s čajem v hrníčku Green gate a v nějakém pohodlném křesle se začtu do severského románu....to bude relax...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...