pátek 20. září 2013

Jak jsem se chtěla bláznivě zamilovat

Sedíme tak jednou večer s mým mužem na gauči. Na VH1 právě běží videoklip od The Cardigans Lovefool k filmu Romeo a Julie s Di Capriem. Chvíli se dívám a vypadne ze mě: "To už nikdy nebudu bláznivě zamilovaná?"

Můj muž má mou romantickou stránku přečtenou od začátku do konce, takže se jen usmál a říká: "No můžeš být, ale co pak?" A tím to vystihl.

www.literaryramblings.com

Čerstvě zamilovaný člověk se vznáší půl metru nad zemí, je mu krásně ve větru i dešti a nemyslí na nic jiného, než na svůj protějšek. Jako když se opijete dobrým vínem a svět je růžový. Trvá to ale omezenou dobu a otázkou je, co zůstane, až omámení vyprchá. Těžké vystřízlivění nebo láska?

"Můžeš být, ale co pak?" Pak bych se dostala do stejného stavu, ve kterém jsem teď nebo bych si nakonec ještě pohoršila, to předem nikdo neví. Takže si budu dál hýčkat svou dosavadní zamilovanost, ač už není bláznivá a když to na mě příjde, dávku bláznivé lásky si naservíruju v podobě romantického filmu. Jistota je jistota.


Jak jste na tom vy s bláznivým zamilováním? Prožíváte? Máte za sebou?

15 komentářů:

  1. Pěkný článek.. Bláznivá zamilovanost mi začala chybět po pěti letech vztahu. Bohužel. Pak jsem se zamilovala, podvedla, odešla a nakonec zůstala sama.
    Poučení pro všechny ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám své zkušenosti, které bych nechtěla opakovat:-)

      Vymazat
  2. poslední dobou mě občas napadají podobné otázky... ale na druhou stranu mě občas popadne i pocit, že mám hlavu zase celou poblázněnou tím mým drahým... takže v případě na mysl lezoucích všetečných otázek si taky jako ty velmi ráda pustím nějakou romanťárnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se říká, nemá cenu dráždit hada bosou nohou a měnit to, co funguje:-)

      Vymazat
    2. držím se toho, že co se má stát se stane a pokud s někým máme být tak s ním budeme, takže nechávám vše plynout a snažím se vychutvanat si co mám... a ono se časem uvidí :)

      Vymazat
  3. Bude mi 25 a ještě jsem nikdy zamilovaná nebyla. Vážně ne. Prostě se mi to neděje. Ostatní na mě vždycky divně koukají, když jim to řeknu. Nebo se mě snaží povzbudit tím, že jsem určitě ještě nepotkala toho pravého. No asi nepotkala. Otázka je, jestli bych ho vůbec poznala. :D Já už jsem si tak zvykla na to, že jsem věčně single, že mi to ani nepřijde divné a co se lásky týče nic moc od svého života nečekám. Důležité pro mě je mít milující rodinu a přátele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen, pokud nemáš pocit, že strádáš a netrápí tě to, tak je to asi ok. Člověk se může zamilovat v jakémkoliv věku ;)

      Vymazat
    2. Já znám dost lidí, co na tom jsou nebo byli stejně jako ty a zamilovali se třeba až později.

      Vymazat
  4. Jo, to je asi normální, že člověk jednou za čas zatouží po tom opojném pocitu. A klidně se může stát, že trochu "uklouzne". Snažím se neodsuzovat, pokud v těch botech a tou cestou sama nechodím ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Nedavno me napadlo to stejny. Pak jsem si ale hned vzpomela na vsechny ty moje slabe stranky.ktere bych novemu partnerovi zase musela o sobe prozrazovat a ucit ho.jak na me a preslo me to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý způsob uvažování Katko, takhle se na to dívat by mě nenapadlo:-)

      Vymazat
  6. Zajímavé... no, taky mě to napadá, že už nikdy nebudu zamilovaná, nedostanu první pusu, nebudu se šlechtit na první rande. Trochu mě to mrzí, protože zamilovanost je nesmírně nabíjející pocit, motýlci v břiše, tréma... zavolá/nezavolá, má to rozhodně svoje kouzlo.
    Ale mám život jaký mám a myslím, že většinou je super, teď mě dobíjí Adélka a zamilovaná jsem trošku taky, ale už je to jiné, no co taky po deseti letech, že?
    A jo, ty romantický filmy, to je prostě pro nás vdané ženy jako stvořené :-)však oni vědí, proč to točí!


    zkraslovadla
    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to já se bláznivě zamilovala a drží mě to už pár let. Blbý je, že on má manželku a malé dítě a to já nechci ničit, tak se snažím se odmilovat, ale v podstatě spíš doufám že jim to manželství nevydrží. Ano, i takhle nepěkná přání někdy mám.

    OdpovědětVymazat
  8. Jak článek o pár větách může vyvolat takové zamyšlení a otázek...Nevím jestli existuje bláznivé zamilování, které vydrží...spíš si asi myslím, že se láska různě mění postupem času...ale ještě o tom popřemýšlím...děkuji, pěkně napsáno ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mi chybí ta bláznivá zamilovanost jako na začátku, ale i tak jsem pořád zamilovaná, ikdyž jsme spolu teprve krátce přes rok.. :) důležité je zamilovanost udržovat určitými činy a tak! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...