neděle 28. dubna 2013

Skvělé kokosovo-banánové sušenky z ovesných vloček

Už dlouho jsem chtěla upéct domácí sušenky z ovesných vloček, ale nenašla jsem recept, který by se mi líbil. Tak jsem zkusila vymyslet vlastní a vyšlo to hned na poprvé! A proč si myslím, že se mi povedly? Dala jsem je ochutnat více lidem a všichni je pochválili. Ale to pro mě není tak úplně směrodatné. Protože málokdo umí říct: "Fuj, to je ale blivajz!". Hlavní je vždy to, jak se můj výtvor rychle sní. No a po těchto placičkách se zaprášilo. Příště je budu dělat rovnou ze dvou dávek. Recept je úplně jednoduchý a rychlý.


Ingredience (množství na dva plechy)
1 hrnek ovesných vloček
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mletého cukru (může být i méně pro dietnější verzi)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1 banán
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce másla


Postup: 
Smícháme ovesné vločky, mouku, cukr a kokos. Přidáme rozmačkaný banán, vmícháme vajíčko, tekutý /rozpuštěný/ med a máslo (mírně povolené v mikrovlnce). Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout. Pak je těsto méně lepkavé. Připravíme si na plech pečící papír. Lžičkou odebíráme kousky těsta, tvarujeme kuličky a ty zmáčkeneme na plechu do tvaru placičky. Pečeme na cca 170 C, dokud nejsou od spodu nahnědlé a zvrchu zlatavé. Po vytáhnutí placičky raději hned přendáme na talíř, aby se k papíru nepřilepily.

Ať se podaří!


13 komentářů:

  1. Já jsem si poslední dobou hrozně oblíbila ovesnou kaši - vločky pomelu v robotu s mandlemi a trochou sušené syrovátky, a pak už jen zaliju horkou vodou a přidám dobrůtky :-)

    Sušenky zkusím - vypadají skvěle a banány miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní dobře, já si dělám ovesnou kaši Emco.

      Vymazat
  2. Jé, to je super recept. Mám ráda hrníčkové recepty! Já dělám podobné, jen místo banánu a kokosu dávám dýňová, slunečnicová semínka a rozinky.

    OdpovědětVymazat
  3. ... zkusím je, díky za námět na mňamku ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak vyzkoušeno, právě mám poslední plech a nádherně to tu voní ;-) Udělala jsem hned ze dvou dávek. Ochutnala a jsou super. Na mě moc sladké, příště musím ubrat a to jsem dala cukru méně. Každopádně už je mám založené u kuchařek pod názvem Sušenky bloggerky Evičky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to mám radost! :-) Budu ten recept muset opravit, tohle už je třetí připomínka, že jsou moc sladké:)

      Vymazat
    2. ... ale jsou super. Budu dělat častěji ;-)Díky za recept :-)

      Vymazat
  5. Jsou naprosto vynikající !!! :-) Chválím !

    OdpovědětVymazat
  6. Výborné..:) Cukr není třeba vůbec, stačí jen dvě póřádné lžíce medu. Tu hmotu cukru jsem nahradila kokosem, který miluju (stejně jako skořici a kakao :)) a všechno jde výborně. :) Moc dobrý recept! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Super recept, tak dlouho jsem hledal nějakej co by za to stál až jsem narazil na tenhle, jen jsem je doplnil o sezam a rozinky :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...