pátek 11. prosince 2015

Vánoční wishlist a přípravy aneb už se to blíží!

Zdá se to jen mě nebo se tento rok Štědrý den skutečně blíží rychlostí blesku? Naštěstí jsem nic nenechala náhodě a vánoční přípravy jdou u mě, kupodivu, dobře.

Čím bych tak začala. Tak třeba mým seznamem přání. Každý rok si říkám, že všechno mám a přeju si jen zdraví a světový mír, ale nakonec přece jen vymyslím něco, co bych mohla chtít. Některé z věcí dostanu určitě, některé snad a některé naopak určitě ne. Ale to nevadí, tak si je někdy koupím sama. Držím se poučky z knížky Bohatý táta, chudý táta - neříkat To si nemůžu dovolit, ale dát si otázku Jak to udělat, abych si to dovolit mohla?

  1. Lunární diář - měsíc na nás má prý velký vliv a tento diář poradí, kdy si mýt vlasy nebo kdy prát prádlo.
  2. Vůně Coco Chanel - vzoreček této vůně jsem měla několikrát a tak vím, že ji chci.
  3. BioAbecedář Hanky Zemanové - líbil se mi u kamarádky, je dobré mít takovou knížku doma.
  4. Čistě přírodní šampón na vlasy a vlasový krém z Havlíkovy přírodní apotéky. Po tomto šampónu prý vlasy začnou mnohem více růst a zhoustnou. To už je pak asi nedostanu pod čepku, ale nevadí :-) Mým vlasům teď začalo lepší období, už skončilo to šílené poporodní vypadávání, takže si zaslouží tu nejlepší péči.
  5. O botkách fivefingers, ve kterých se chodí jakoby na boso, jsem už slyšela. Teď je vidím na ženských, které se mnou chodí na pilates (důležitá informace - začala jsem chodit na pilates, bez dětí, uaaaa! :-) a docela mě lákají, ale ta cena.
  6. Pernamentka do Valašského muzea v Rožnově. Chodíme tam často.
  7. Legíny na cvičení. Nějaké pěkné by se mi opravdu hodily.
Dárky pro děti, manžela a všechny ostatní už mám, až na pár maličkostí. Pořizovala jsem je průběžně, takže žádné nákupy na poslední chvíli. Všechno skladuju ve skříni, což se ukázalo jako ne zrovna šťastné. Děti mají oči všude a dcerka zahlédla látkovou panenku k vymalování značky Avenue Mandarine  (na fotce uprostřed). Ptala se mě, pro koho je. Tak jsem se to snažila nějak zamluvit, ale stejně mám takový pocit, že už na Ježíška dlouho věřit nebude. Panenku mám z eshopu feedo.cz. Moc se mi zalíbila, protože dcerka ráda maluje a něco vytváří a říkám si, že třeba bude mít větší úspěch, než panenka Barbie, která byla pod stromečkem minulý rok a teď se válí nahatá v krabici s hračkama. Snad se tedy dětem budou tento rok dárky líbit. Ještě dostanou lyže a brusle a další hračky od babiček. Jsem ráda, že odolaly reklamám a nechtěly robotické štěňátko, robotického dinosaura nebo chodící pandu. Jen robotická želva na seznamu byla. Byl tam taky plivající velbloud, což je jedna z šíleností hračkářského průmyslu a takové hračky Ježíšek u nás fakt nenosí.


Vánoční výzdobu mám taky už celkem hotovou a převažuje opět červená barva.


Pustila jsem se i do pečení cukroví, zatím mám linecké a vanilkové rohlíčky. Ale už to není taková pohoda, jako minulý rok, kdy Elenka, dvouměsíční miminko, pořád spala nebo se na mě dívala ze sedačky. Teď je pečení adrenalinovým zážitkem a výsledek je nejistý. Takže nemám velké cukrářské ambice, udělám ještě naše oblíbené vosí hnízda a asi končím.

Jak se na Vánoce chystáte vy? Už se těšíte?

2 komentáře:

  1. Five Fingers jaou sice drahe, ale vyplati se to. Mam nekolikery a nedam na ne dopustit. Bezne v nich chodim, beham, chodim do fitka. Sve prvni mam uz treti rok a porad jsou v dobrem stavu, takze cena je ospravedlnitelna. Nehlede na to, ze se mi diky nim zlepsily zada i kolena. Takze do nich :) Ale nekupovat po netu, chce to vyzkouset. V Praze u tram zastavky Jindriska je prodejna Rejoice, kde je maji.

    OdpovědětVymazat
  2. Tie legíny vyzerajú super, veľmi sa mi páčia. :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju novú adventnú GIVEAWAY o knihu ako si vyrobiť Anjelikov

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...