středa 30. prosince 2015

Naše divoké Vánoce a moje dárky

Tyto Vánoce byly docela náročné. Dvě starší děti se každou chvíli hádají, takže jsem myslela, že to, co pod stromeček dostanu, bude hlavně lehká mrtvička.


Minulý rok můj muž prohlásil, že se dáme k jehovistům, tento rok řekl, že měl být raději gay. Jsem zvědavá, kdy náročnost dosáhne svého vrcholu a Vánoce budou klidné a pohodové, bez dohadování, bitev a křiku.
Bylo i několik krásných chvilek, jako třeba jásání dětí, když uviděly dárky pod stromečkem. I já jsem dostala dost dárků. Hlavně knížky a jsem ráda. Jedna knížka zajímavější, než druhá. V Babiččině pečení jsou recepty na skvělé české tradiční sladkosti. Touha být šťastná je o tom, proč život neobětovat rodině, neprahnout pro kráse a bohatém muži. V knížce Nahá pravda se rozebírají ekonomická a finanční témata a BioAbecedář Hanky Zemanové je prostě úžasný. Zatím jsem přečetla jen několik stránek a už vím plno zajímavostí o mouce, masu a luštěninách. Další takovou skoro knížkou je lunární diář pro rok 2016. Dostala jsem i  pohodlné pyžamo, sadu čajů v krásné plechové dóze a malinovou marmeládu. Ježíšek přinesl i stimulační šampón, díky kterému by mi měly dorůst Elenkou vytrané vlasy, a krém na vlasy od Havlíkovy přírodní apotéky. Radost jsem měla i ze stíracího losu, na kterém jsem vyhrála 500 Kč a z obálky s penězi.


























Nejen o Vánocích, ale po celé prázdniny si připadám jako policajt, soudce a krotitel divé zvěře v jednom. Aby mi nervy nepraskly, obaluju je cukrem. Myslím, že pořád lepší je být závislá na sladkém, než na alkoholu. Pokud bych si měla odpírat to první, musela bych asi fakt sáhnout po tom druhém. Celou rodinnou situaci zpříjemňuje nejmenší Elenka, která je nyní ve vrcholném stádiu roztomilosti. Pořád se nad ní rozplýváme, je prostě k sežrání. Ani mi nevadí, že je teď péče o ni hodně náročná, snaží se vylézat do výšek a hazardovat se životem.

Kupodivu přes všechen ten zmatek a hemžení jsem si našla i pár chvil pro sebe a dala jsem si nohy na stůl. Dokonce i několik pohádek jsem viděla. Hlavně těch večerních, které bývají nejlepší. Asi aby si i rodiče užili.


























Na Štěpána jsme si vyšli na rodinnou procházku, bylo krásně, jen sníh scházel, tak ho děti vyrobily z rákosí.

Jaké Vánoce jste měli vy? Co pěkného vám Ježíšek donesl?

6 komentářů:

  1. Vianoce si mala naozaj divoké :) a darčeky sú krásne. Veľmi sa mi páčo, že je tam veľa kníh

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  2. U nás jsou taky Vánoce divoké, a to jsme doma jenom 3 - já, moje mamka a můj taťka. Letos to naštěstí bylo celkem v pohodě, až jsem se nestačila divit. Jinak moc pěkné fotky a dostala jsi hezké dárky, hlavně ty knihy!:)
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, milujem tvoje články! ♥

    sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, pěkná článek, krásné fotky a knížky jsou opravdu hezky vybrané :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vianočné sviatky sú náročné asi v každej rodine, možno pre to množstvo príprav, ktoré sú s nimi spojené. Našťastie to všetko zvyčajne trvá len do štedrého dňa. Knihy, ktoré si dostala sú zaujímavé, asi najviac ma zaujala Touha být úžasná. Tiež som tento rok dostala na Vianoce kopec kníh a paradoxne tiež aj jednu knihu o varení - Recepty zo Zemplína, ktorá obsahuje kopec tradičných receptov pre náš kraj. Prajem ešte pokojné prežitie zvyšku sviatkov a pekného Silvestra.

    OdpovědětVymazat
  6. Naše Vánoce byly skvělé jako vždy a dostala jsem spoustu dárku, radost mám ze všech, ale například kchařku, sportovní hodinky a kosmetiku.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...