středa 2. září 2015

Za poslední dny - novinky, nákupy, zážitky IV.

Poslední dny jsem si docela užila. Největší událostí je samozřejmě včerejší začátek školkového roku a mého klidu. Ale jsou tady i další věci, které určitě stojí za zmínku.

Maximálně nadšená jsem z mé nové koloběžky. Tahle černá punkově vyhlížející věcička je synonymem svobody, zábavy a volnosti. Mám za sebou zatím jen dvě vyjížďky a už se těším, až nechám všechny děti manželovi a vyrazím zase. Sedačka pro Elenku už je doma a čeká jen na namontování. Určitě o koloběžce ještě uslyšíte. Zatím jen pár základních údajů. Jde o českou značku Kostka, typ Hill Fun. Jízdní vlastnosti se zdají perfektní. Prostě ideální koloběžka pro ty, co nemají závodní ambice a chtějí se jen tak projíždět po městě. Ale už jsem vyzkoušela, že i nerovný terén zvládá dobře.

Další mé nadšení patří nové tašce. Je to tzv. přebalovací taška, ale já bych jí tak přímo neříkala, protože nejde jen o přebalování, ale hlavně o přehledné uložení všech věcí pro mě a tři děti. Pokaždé, když vyrážíme ven, beru s sebou všechno možné, svačinkama počínaje a peněženkou konče. Zatím jsem si vždy vystačila s nějakou větší cross-body kabelkou, ale poslední dobou jsem pořád jen něco hledala a ztrácela tím hodně času, takže jsem se rozhodla pro změnu a po pátrání na internetu jsem si objednala tuto tašku Skip Hop Duo Signature s deseti kapsami. Nevypadá jako ta klasická přebalovací braška. Myslím, že působí moderně a zajímavě. Materiál i zpracování je velmi kvalitní. Barvu jsem vybrala šedou, aby se mi ke všemu hodila. Dobře se nosí i na rameni nebo přes tělo. Už je konec nekonečnému hrabání v tašce. Teď mi zazvoní telefon, hledám klíče, kapesníčky, pití, sušenky nebo slunenčí brýle - už jen sáhnu a mám. Prostě nádhera.

A teď už od materiálních věcí k zážitkům. V Rožnově probíhá každé léto cyklus pátečních koncertů a představení s názvem Letní náměstí. Zajistila jsem hlídání a s manželem jsme vyrazili na poslední koncert. Byla to revivalová kapela The Backwards, která hraje písničky od Beatles. Pokud se nepletu, tak získali ocenění na nějaké mezinárodní přehlídce jako nejlepší beatles revival. Za posledních deset měsíců to bylo podruhé, co jsme s manželem šli někam spolu sami. Byl typický teplý letní večer, hudba výborná, skvěle jsme si to užili a na krátkou chvíli jsme se vrátili do doby před dětmi.


V sobotu jsme se vydali na myslivecký den v Dřevěném městečku Valašského muzea v přírodě. Ne že by mě myslivost nějak zajímala, ale podle programu se zdálo, že by to děti mohlo bavit a taky že jo.

Ukázka vábení zvěře, lovecké trofeje, výstava vyřezávaných soch a obrazů, přehlídka loveckých psů, velká nabídka dobrého jídla ...


 ... hodně zábavy pro děti.


Dokonce i sovu jsme si pohladili. Opravdu se nám tato akce moc líbila.

Celou neděli jsme vyhradili koupališti. Poslední horké dny se musely využít. Starší děti mě překvapily (opět) tím, co dalšího se ve vodě zase naučily. Tedy přesněji, co je tatínek naučil. Kotouly pod vodou, kraul, znak, prsa. Já jsem tam s nimi celý den sama, jen je hlídám, aby se jim něco nestalo, krmím je a manžel za námi ke konci dne příjde a všechno je naučí. A pak je ten největší borec, který všechno umí a děti k němu vzhlíží. To je tedy spravedlnost.

Na závěr je tady tip pro ty, kteří mají problémy s hrubou kůží na chodidlech. Já mám konkrétně na patách. Koupila jsem si v DM tedy tuto mast na zrohovatělou kůži chodidel od Kneippu, která má pomoct při pravidelném používání za 7 dní. Mazala jsem poctivě a povedlo se. Kůže je měkčí, prastkliny zacelené, pata vypadá mnohem líp. Mast navíc krásně voní po bylinkách. Určitě vyzkoušejte.

Poslední dny taky často listuju v novém katalogu Ikea a hledám inspiraci. Je v něm hodně věcí, které se mi líbí a které bych chtěla.

Jak se máte poslední dobou vy?

8 komentářů:

  1. Ta koloběžka vypadá perfektně, už se těším na další článek o ní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek určitě bude. Už je namontovaná sedačka, takže další vyjížďka bude i s malou :)

      Vymazat
  2. Tak ten krém na paty musím pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky sis užívala srpnové dny a ta taška vypadá super prakticky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj bylo to fajn a ta taška je prostě úžasná !! :-) Měla jsem si ji pořídit už dávno.

      Vymazat
  4. Tak tašku jsem si právě objednala - v šedo/limetkové kombinaci. Moc díky za tip, něco takového jsem právě potřebovala a tenhle článek mi vytrhl trn z paty :)
    www.adinajustina.blogspot.ch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s taškou pořád moc spokojená, doufám, že budeš taky :-)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...