pátek 2. ledna 2015

Ohlédnutí za rokem 2014 a plány pro 2015

Než se rozepíšu, musím vám všem popřát, ať je rok 2015 vašim šťastným a vaše plány se vám vyplní! A teď už jdeme na zúčtování mého roku 2014 a sepsání plánů pro rok 2015.

Ale ještě než opravdu začnu, musím vám napsat, jak jsem oslavila Silvestra. Během odpoledne jsem se nacpala chlebíčkama, po setmění jsme se vydali ven udělat pro pět malých dětí "ohňostroj". Kdo zná fontánky,včely, čmeláky a práskací kuličky, tak si představí, jaká to byla světelná šou, ale mělo to úspěch. Pak trochu televize a v deset jsem byla v posteli, ani půlnoční ohňostroje mě nevzbudily:-) Kde jsou ty časy divokých oslav. Prostě mi ty děti dávají zabrat. Přiznávám.























Shrnutí roku 2014

Nejsem zvyklá dívat se do minulosti. Rok 2014 mi už teď připadá jako dávná historie. Ale občas je dobré se ohlédnout zpátky a udělat menší zhodnocení

Rok 2014 byl pro mě rokem velkých změn, zisků i ztrát. Podařilo se mi počít a porodit třetí dítko. Přestěhovat se do jiného města a zabydlet se tu. Položit základní kámen našeho domů snů. To byla pozitiva. Na druhou stranu jsem se odstěhovala od kamarádek a sestry a navždy mě opustila moje babička.

Přesně před rokem jsem psala článek o svých novoročních předsevzetích (zde). No situace se trochu změnila a já jsem měla jiné priority, takže jsem nedostála všem svým cílům. Deník jsem si psát začala. No spíš deníček. Každý den pár slov vystihujících, co jsem dělala. Vydržela jsem psát asi dva měsíce. Ke konci už mě to nebavilo, musela jsem se do toho nutit a neviděla jsem žádný smysl. Poslední zápis byl - pozitivní těhotenský test!!! Pak jsem deníček založila a už se k němu nevrátila. Ale - před pár dny mi opět padl do ruky, začetla jsem se a byla jsem až překvapená, jaké šťastné zážitky jsem měla. Takže to smysl mělo. Bod 2 a 3 - neodkládat věci na později a mít účet pod kontrolou se mi docela dařilo. Na bod 4 a 5 - více číst a častěji hrát na kytaru - jsem se vyloženě vykašlala. Těhotenstká únava je na vině! 6 a 7 - zlepšit se ve vaření a pořádat soutěže na blogu - jsem splnila tak nějak z poloviny. Naučila jsem se dobré palačinky a soutěže taky nějaké byly.


Plány pro rok 2015

Plány, předsevzetí nebo cíle, prostě to, na co bych se chtěla zaměřit.

I když, co já si můžu plánovat. Nakojit litr mlíka za den? (Teď je to asi třičtvrtě litru, fakt nechápu, kde se to ve mě bere) Vyprat plíny dočista dočista?

No ale už beze srandy. Chtěla bych zpátky svou normální postavu. S končícím šestinedělím šly dolů i kila navíc a vypadalo to, že budu brzy opět v normálu. Jenže to by nesměly být Vánoce. Napekla jsem sedm druhů curkoví (blázen) a většinu jsem i sama snědla. Někdo se musel obětovat a zachránit rodinu před nezdravým cukrem. Takže teď mám pěknou pneumatiku kolem pasu, která musí, s ohledem na kojení, do konce roku pryč.



V průběhu minulého roku jsem si dala za cíl zbavit se přebytečné kosmetiky a nehromadit, což se daří. Teď chci to samé udělat i s oblečením. Protřídit si skříň.

Pravidlo nehromadění ale chci trochu porušit a to v oblasti vůní. Vůně miluju a mám dlouhý seznam těch, se kterými se chci seznámit. Takže to tebudu více odkládat a začnu objevovat. Rozšířím sbírku voňavých flakónků.



A to je asi tak vše, co mě napadá. Moc toho není, že? Hodně času budu totiž trávit v těsné blízkosti mé nejmenší. Jak někdo výstižně napsal, žádné množství lásky, které těm malým můžeme dát, není dostatečné.

A nakonec jeden moc pěkný tip, jak si zaznamenávat pěkné chvíle a na konci roku se potěšit.


Takže ještě jednou - buďte v roce 2015 šťastní, myslete pozitivně, radujte se z maličkostí a mějte se rádi!


14 komentářů:

  1. Přeji ti, aby se všechny tvé plány pro rok 2015 vyplnily :) Krásný nový rok! :)
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný Nový rok a ať se ti vše vyplní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ať se ti vše vydaří. Jestli budeš třídit skříň a nevíš, co pak s věcma, tak se hlásím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se přidávam a přeji krásný a hlavně šťastný nový rok 2015! To s tou sklenicí na konci je výborný nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně takovou sklenici hezkých zážitků jsem si taky udělala ;)

    A přeju krásný nový rok! Ať se ti všechna přání vyplní ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezky novy rok a at se ti vse podari :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný nový rok, ať se vše splní!

    OdpovědětVymazat
  8. Evi, já Ti rozumím, taky jsem sama napekla a sama snědla 2 krabice cukroví! A těch vosích hnízd, není divu, že Stelinka tak krásně spinká :-)
    Hezká předsevzetí. Protřídit skřín taky musím, ale mám strach, že když ji otevřu dokořán, všechno to na mě vypadne a zasype mě to. Ale jinak fakt nemám co na sebe! :-)
    Sklenici na hezké vzpomínky jsem chtěla založit už loni a zapomněla... zkusím to tento rok znovu.
    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vosí hnízna jsou moje nej! Na štědrý den zbylo už jen pár kousků:-)) Na mě už to právě ze skříně taky padá, takže jsem pomalu začala vyklízet, ale jde to těžko. A taky nemám nic na sebe vlastně:-)

      Vymazat
  9. Skvělý plány, ať se rozhodně všechny vyplní! Pneumatika určitě brzo zmizí, neboj...:)
    Já jsem si taky pár bodů sepsala, tak jsem na sebe zvědavá...
    10 úkolů, které bych chtěla v roce 2015 zvládnout

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju ti, ať se ti plány vyplní! Zaujal mě bod 9, to si vystihla:-)

      Vymazat
  10. Prajem Ti, aby sa Ti všetky plány a predsavzatia vyplnili. Viem si predstaviť, ako Ťa rozosmutnilo odsťahovanie od sestry a kamarátiek. Ja som sa minulý rok presťahovala na opačnú stranu planéty. Ale máme tu moderné technológie a tak žhavím Skype a Facetime každý deň, aby sme boli stále spolu (aspoň virtuálne). o)

    OdpovědětVymazat
  11. S autorkou Zdravého talíře Margit Slimákovou jsem dnes četla rozhovor a je to moc zajímavá žena. Asi začnu sledovat její blog.
    Nápad s papírky do sklenice se mi moc líbí, jen na to pamatovat.
    P.S. Jak to vypadá s tou skříní? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blog si vyhledám, díky za tip! Se skříní zatím nic moc. Ty nejhorší ležáky jsem vyhodila, ale od té doby žádný pokrok:-(

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...