čtvrtek 12. prosince 2013

Já, důkaz evoluce

Vím. Zmiňovat před Vánocema evoluci je trochu divné. Ale já na Ježíška už asi přestávám věřit. Každý rok mám stejné přání a pořád nic.

Jde o věc, kterou bych, jako jedinou, na svém těle chtěla změnit. Jinak jsem dokonalá. Přesněji řečeno smířená. Ale tohle mě opravdu štve. Jedná se o moje chlupaté nohy. Nesnáším holení, děsně mě to nebaví, naprostá ztráta času. V létě se tomu nevyhnu. Ale v zimě zlenivím. A říkám to narovinu, když nepoužiju žiletku déle než týden, jsem jasným důkazem toho, že člověk vzešel z opice. V mém případě možná i z medvěda. Párkrát se mi stalo, že jsem se zapoměla oholit před návštěvou bazénu. To jsem se pak snažila schovat nohy v patnáct centimetrů hlubokém dětském bazénku a jen čekala, až mi někdo poklepe na rameno a řekne: "Paní, zapoměla jste si sundat kamaše." A když porost nakonec shodím, je mi víc zima a musím přidat další vrstvu oblečení. Takže chápu funkci chlupů v době ledové, ale dnes?

S obrůstáním se potýkám už hodně dlouho. Jednou mě chtěl někdo uklidnit tím, že chlupaté ženy jsou vášnivé. Což o to, já jsem vždy všechno dělala s vášní. Jsem vášnivou blogerkou, požíračkou čokolády i balzámy na rty sbírám s vášní. Můžu být nejvášnivější ženou v každém směru, ale chlupatýma nohama ve svém protějšku vášeň zaručeně udusím.

Asi tušíte, že jsem metod, jak mít hladké nožky, vyzkoušela hodně. Depilační krémy na mě nikdy nezabíraly. S voskovými pásky jsem byla umatlaná až za ušima a chlupy se jen smály. Dobré a dlouhodobé výsledky jsem dosáhla s vytrhávacím epilačním strojkem, ale holení mi zabralo i dvě hodiny (a ta bolest!), pro které teď mám i lepší využití. Jednorázová levná holítka se brzy otupila a párkrát jsem se pěkně dořezala. Takže jsem už dlouhá léta věrná strojku a holítkům Venus. Oceňuju hlavně to, že břity vydrží ostré velmi dlouhou dobu, holí pěkně do hladka a nehrozí pořezání. Za pár minut jsem s holením hotová.


Než se odhodlám k trvalému odstranění pomocí laseru, mohla bych ještě vyzkoušet nějaký přípravek na zpomalení růstu chloupků. Zatím jsem nic takového neměla, takže netuším, jestli to může fungovat.

Taky vás trápí tento odkaz našich pravěkých předků? Jaké způsoby holení vám nejvíc vyhovují?


15 komentářů:

  1. Dobré:-) Holení mě taky štve.

    OdpovědětVymazat
  2. :D ...ach, mám pocit, že jsme si hooodně podobné :D Však asi víš, co jsem si přála aby Ježíšek přinesl SpaceSusi - nějaký ten domácí IPL stroj, abych aspoň na čas měla pokoj. Mě to prostě strašně nebaví stále řešit a v létě se o to starat řekněme i 3x týdně, aby to vše bylo dohladka, mě doslova zabíjí a přijde mi, že na tom ztrácím strašně moc času :D Teď v zimě je to trošku lepší, protože se to nemusí "až tak přehánět", ale přeci jen (přesně jak píšeš) je to zabíječ vášně :D...
    ...a já používala jeden výrobek kdysi a upřímně - žádný efekt jsem nepostřehla :( Ale pokud najdeš nějaký zázrak, tak si to ráda přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo vím, co sis přála:) Je to tak, holení je opruz.

      Vymazat
  3. Prosím tě, běž na ten laser rovnou. Já jsem naštěstí krom barvy vlasů typická blondýna, ale pokud bych nebyla, už bych byla olaserovaná dávno. Kamarádky s podobným problémem to už mají za sebou a nemůžou si to vynachválit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se k tomu odhodlávám dlouho a pořád mám plno výmluv. Já nikoho, kdo na tom byl, neznám. Budu muset pozjišťovat více informací a rozhoupat se.

      Vymazat
  4. Evi, tak teď jsem se u Vašeho článku opravdu pobavila :o))))))......ale chápu Vás, mám úplně stejný problém a taky mě to pěkně rozčiluje......já bych se ale asi na ten laser neodhodlala, tak mě nezbyde, než se dál holit :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda:) Já nevím, jestli se odhodlám, ale uvažuju o laseru už delší dobu.

      Vymazat
  5. Ach :-D jak jsem se zase nasmála :) ale s chlupatýma nohama jsem na tom podobně, přes zimu taky zlenivím, ikdyž já lenivým občas i přes léto :-D ale mám výhodu, že ač se ty černé vysmáté potvory na mých bílých nohách vyjímají, tak nejsou tak husté, takže se občas dají přehlédnout (jen nesmí být v délce koňských žíní)... Já vzhledem ke své lenosti tudíž razím metodu dlouhých kalhot či hrubých tmavých punčoch :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Oholit si nohy? Vidíš, na to jsem si teď už dlouho nevzpomněla. Přes ten těhu-pupek si sotva oblíknu ponožky, takže nohy teď fakt nezkoumám :))) Ale do porodnice to bude chtít :)
    Obecne tento problém přes zimu moc neřeším, pokud neplánuji jít do bazénu. Je to asi tím, že nemám nijak tmavé a silné chloupky, takže když trochu narostou, není to nic strašného.

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, taky mě to štve... Na laser mám od tmavovlásek jako já často celkem negativní ohlasy, asi jak kdo a jak ve kterém studiu.
    Spíš by mě zajímal nějaký dobrý tip na krém proti růstu chloupků? Něco vyzkoušeného? Vím, že něco nabízí Ryor a prý je te krém dobrý, ale nikde jsem ho zatím neviděla :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co vím, tak čím tmavší chloupky, tím je potřeba více opakování a jde to hůř. Takže z toho mám taky obavy. Žádný podobný krém jsem zatím nevyzkoušela, takže nemůžu sloužit. Po Ryor krému se podívám.

      Vymazat
  8. hrozně by mě zajímalo, jestli do gillette strojku pasujou všechny břitky, nebo má každý jiný nástavec. mám embrance ale přijdou mi ty hlavice moc velké, tak bych chtěla zkusit ty normální ale nechce se mi je kupovat zbytečně abych pak zjistila, že nesedí do strojku. Na stránkách v fb mi ale odepsali, že je pravda taková, že zaručená funkčnost je jen se strojkem k tomu určeným, takže si myslím, že to normálně funguje se všemi. nezkoušela jsi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám za to, všechno pasuje vzájemně. Mám nějaký fialový strojek a kupuju na něj ty obyč modré břity. Ale jestli je ta kompatibilita stoprocentní, to nevím.

      Vymazat
  9. nevíte někdo, jestli nástavce sedí na všechny strojky, nebo musí být strojek ze stejné série?

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám s chloupkama taky problém.. Mám tmavě hnědá vlasy, ale všechny chloupky na těle mám nejčernější. Už skoro před 10 lety jsem se jich začala zbavovat a velkou část té doby pomocí depilátoru. Jenže mě to i po letech děsně bolelo, a jak říkáš - trvalo to cca hodinu a půl. Chloupky byly i po letech furt tvrdé a drsné a stejně tmavé. Ale problém byl, že u mě to stejně vydrželo jen pár dní. Takže pak ten čas nad tím, to byl děs. Tak jsem časem přešla na žiletky. Sice jsem se holila každý den, ale zase mi to zabralo max 10 minut. Jen v létě už byly odpoledne nohy na dotek drsný :-/

    Loni v zimě jsem podstoupila ten laser. A pořád se nemůžu rozhodnout, zda jsem za to ráda. Nechala jsem si udělat celý tělo, 10 návštěv.. Tak to vyšlo na celkem dost peněz. Na horním rtu to není poznat vůbec. Podpaží jsem si prchních pár měsíců neholila vůbec. Jednou za čas mi tam vyrostl jediný chlupek a ten jsem utrhla a bylo. Ale většinou jsem si ho všimla akž když měl třeba půl cenťáku, jak byl jediný. No ale dnes už se zase holím minimálně obden. A mám ho zase stejně hustý a tmavý, jako jsem měla před zákrokem. Pokud si chci vzít na sebe tílko, tak musím každý den, do trika to s těma půl milimetrovýma přežiju.. Jenže oni jak jsou ty chloupky černé, tak v tílku je to děsně vidět.

    Na nohá mi nepřestaly růst nikdy, ale zase zůstaly i po roce furt stejný - zůstaly mi tam lysinky a chloupky hodně prořídly. Taky zesvětlaly a jejich růst se hodně zpomalil. Bohužel jsem si naivně myslela, že se nebudu už nikdy holit. Tak to ne. V si holím lýtka (normálně tou žiletkou Venus) tak jednou za dva až tři dny.. to ale spíš hlavně kvůli pocitu na dotek. Stehna tak po 5 dnech. V zimě si obojí holím nejdřív po týdnu (pokud nejdu do bazénu). Po týdnu už chlupky mám - tak 2-3 milimetry, ale je jich opravdu celkem málo a navíc zesvětlaly a tak jsou vidět až při zkoumání na dobrém světle při zkoumání tak z metru a blíž. Jinak ani vidět nejsou. Na intimních partiích původně chloupky taky téměř přestaly růst, měla jsem tam opravdu velká lysá místa. Dneska už jsou ale jen lehce prořídlé, ale rostou stějně rychle, jako dřív.

    Jo, jinak mi ale na tom laseru popálili podpaží a já tam měla dva měsíce velkej čevenej suchéj flek, které se loupal a děsně svědil. Přes celé podpaží a ještě 5 cm pod... Doporučuju najít si salon, kde budou používat chladivý gel a nebudou s ním šetřit. Já totiž byla dvakrát v jednom salonu, kde nepoužívali žádný gel a děsně to bolelo. Navíc místo jen přejeli, ale je tam vždycky pár vteřin mezi kadžým pípnutím a tak nepopbrali zdaleka celou plochu. Pak jsem ale přešla do salonu, kde to měli dokonce levnější, s gelem nešetřili. A přístrojem posouvali vždy až po pípnutí, aby pobrali co největší plochu.

    Snad jsem ti pomohla s vybíráním :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...