pondělí 14. října 2013

Bio nákup na biooo.cz

Pokud pravidelně sledujete můj blog, asi víte, že mám slabost pro přírodní kosmetiku a bio výrobky. Uzdu své bio vášni jsem tentokrát popustila na eshopu biooo.cz.  

Babička mého muže by mi určitě řekla: "Evičko, ty jsi útratná." Možná trochu jsem, prostě jsou chvíle, kdy se opravdu nedá odolat. Eshop má širokou nabídku produktů, které nejsou běžně k vidění. Původně jsem měla v úmyslu koupit jen balzámy na rty, ale sami se podívejte, jak to dopadlo.






























Vytvořila jsem si vlastně takovou krabičku ve stylu beauty boxů a rozbalovala jsem ji se stejným očekáváním. Věděla jsem, co dostanu, ale byla jsem zvědavá, jaké všechny věci budou a těšila jsem se, až je vyzkouším. Proč vlastně ještě nevznikl nějaký BIOBOX, plný čistě přírodní kosmetiky a bio pochoutek? To by bylo přesně něco pro mě.

Toto jsou moje dva nové balzámky na rty. Poslední dobou se moje balzámová sbírka rozrůstá tak rychle, že už to vypadá na nějakou posedlost. Pokud u mě v blízké době uvidíte další balzám na rty, tak už volejte doktora. Oba jsou ale opradu skvělé, takže nelituji. Balzámy používám několikrát denně a moje rty už vůbec neví, jaké to bylo, když bývaly suché a popraskané. 

Balzám vlevo je s příchutí Orange Ginger od značky Dr. Bronner´s, která pochází z USA. Rodinná firma začala s výrobou mýdel. Nyní vyrábí i další kosmetické produkty, ve kterých používá jen přírodní složky, zakládá si na fair trade přístupu a ochraně životního prostředí. 

Balzám napravo je také od americké značky Kiss my Face. Příchuť mocha a máta je skvělá, jemně pálí na rtech. Připomíná mi jeden balzám od Crazy Rumors.

Jednou z mých dalších kosmetických slabostí jsou i tuhá mýdla, která používám na mytí ve sprše. Vlevo je malé třicetigramové mýdlo Auroville s vůní lotosu. Vyrábí se na jihu Indie v městečku, které je duchovním centrem. Mýdlo obsahuje jen rostlinné složky, bez chemických přísad. Bohužel mi vůně lotosu moc nevyhovuje, měla jsem vzít raději levanduli nebo kávu. Tak to dopadá, když chce člověk zkusit úplně něco jiného-nového. Ale už jsem mýdlo jednou použila a je opravdu dobré.

Druhým kouskem je mýdlo Alep 20% ze Sýrie, které je vyrobeno z olivového a bobkového oleje. Má desinfekční a změkčující účinky, tak uvidíme, zatím jsem ho nezkoušela.



























Při prohlížení nabídky eshopu jsem narazila na vzorky parfémů značky Molinard. Jedná se o tradiční francouzské parfémy. Já jsem byla na exkurzi v jedné parfumerii, a teď už právě nevím, jestli to byl Molinard nebo Fragonard, ale obě jsou ve městě Grasse na jihu Francie. Pokud se někdy vydáte tím směrem, tak návštěva určitě stojí za to. Vůně Habanita se mi moc líbí. Je to spíš těžká orientální vůně, ale nemůžu se jí nabažit. Druhá vůně má název Ventes et Marees a je spíš sladší, květinová. Ta mě tolik nezaujala.

To bych nebyla já, abych zahlédla nové čaje a nevyzkoušela je. Vzala jsem ale jen vzorky po jednom sáčku - mátový, heřmánkový a bylinný Honeybush.



























No a čokoláda - jak jinak. Tyhle čokolády jsou maličké, mají jen 30 g. Už jsem je zkoušela. Tedy - zkoušela - zůstalo jen pár dílků na zítra. Jsou dobré, možná jsem čekala trochu víc, ale tmavé čokolády mám ráda a tyhle mi chytnají(ly).




























A poslední věc, která vypadá tak trochu jako lahvinka červeného vína, je zjemňující tekuté mýdlo na ruce značky Natura Siberica. Naše rodina má velkou spotřebu mýdla, takže už zdobí umyvadlo a taky krásně voní. Jen mi vadí ta nálepka obchodu biooo, která překryla krásný ornament na obalu.

V obchodě mě zaujaly i další věci, které bych si, mít větší rozpočet, ráda koupila. Třeba tyto tuhé přírodní parfémky vypadají moc zajímavě. Tak třeba příště.

Tento bio balíček mě stál i s dopravou 560 Kč. Je to moc nebo málo? A to jsem měla ještě kupón na slevu 10 %, protože jsem byla, věřte nevěřte, tisící fanoušek na jejich facebookovské stránce. Abych nezapoměla, tak jsem dostala ještě vzoreček krému Lavera zdarma.

Celkově jsem byla s nákupem spokojená. Už jen to bleskové dodání a platba online kartou se cení. Takže to vypadá, že zase někdy do obchůdku zabloudím a poohlédnu se, co mají nového, co bych mohla nutně potřebovat. Pokud se chcete podívat taky, tady je adresa obchodu - www.biooo.cz. Mají i prodejnu v Praze v OD Kotva.

Máte taky rádi bio výrobky? Jak se vám líbí můj nákup?


10 komentářů:

  1. BIObox je skvělý nápad a určitě bych něco takového taky brala, protože klasicé beautboxy mě až tak nelákají, jelikož tu kosmetiku nepoužívám, jsem taky na tu přírodní.
    samolepky biooo zásadně slupuji, nelíbí se mi.

    OdpovědětVymazat
  2. super nákup, zaujaly mě čaje, ty také miluju:-)

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, vůbec neznám, ale brala bych všechno :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to lákavě. :)

    Na Slovensku má krabičku tenhle e-shop, všechno BIO ale nemají. Zasílají i do ČR, ale poštovné se trochu prodraží.

    http://www.biobeauty.sk/77-biobeauty-krabicka-krasy

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem u nich poprvé nakoupila a už teď mi je jasné, že to nebude naposledy! :D moc hezký článek!
    ANYTHING ELSE blog

    OdpovědětVymazat
  6. To je věcí....já už musím pár věcí spotřebovat, než zase něco přikoupím...

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné věci jsi pořídila! Určitě bych neodolala čajům a balzámům na rty a i ty vůně mne zajímají :-) Já prakticky používám už jen bio tak je to pro mě super tip na obchůdek :)

    OdpovědětVymazat
  8. To se mi zamlouvá, budu si tu stránku taky muset projít a něco vyzkoušet :) S těmi balíčky souhlasím, také bych se mi líbilo, kdyby byly čistě s bio kosmetikou ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkný nákup, nechala bych si ho líbit! A taky bych brala boxy s přírodní kosmetikou, to by bylo něco pro mě! :)

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...