sobota 17. srpna 2013

Rozhovor: Práce pro Dermacol mě baví

Pokud pravidelně sledujete můj blog, tak jistě víte, že spolupracuji se značkou Dermacol. V kontaktu jsem se slečnou Monikou, která je velmi milá a napadlo mě ji trochu vyzpovídat.

S výrobky od Dermacolu mám dobré zkušenosti a celá značka je mi sympatická, protože je ryze česká. Historie značky se začala psát v 60. letech minulého století ve filmových studiích Barrandov. Tehdy vznikl první krycí make-up, který se dostal až do Hollywoodu. Od té doby se Dermacol stal klasikou v dekorativní kosmetice a vsadím se, že se najde jen málo těch, které doma něco od Dermacolu nemají.

Ale zpět k Monice. Myslím, že by mě její práce bavila. Pracuje u Dermacolu od roku 2006 a její pozice nese název Area Sales Maneger (oblastní  manažer). Má pod sebou tým obchodních zástupců, klíčových zákazníků a spolupracuje s internetovými partnery.  Zakládala e-shop Dermacol, spravuje facebookovou stránku Dermacolu a spolupracuje s bloggery. Je ročník 1982. 

Monika P.

A tady už jsou moje otázky a její odpovědi:

Poradila byste nám, jak si vybrat vhodný make-up?

Dnešní make-upy nabízejí snad vše, co si člověk usmyslí - ochranné faktory proti slunci, vitamíny, složky proti prvním nebo hlubším vráskám. Make-up dokáže hydratovat, hojit akné a přesto umožňuje vaší pokožce volně dýchat. Nejdůležitější je vědět, co od make-upu vlastně chcete. Pokud preferujete make-up hutnější konzistence,  ten lehký, jemně krycí by u vás moc nadšení nesklidil. Důležité je také vybrat správný odstín. Není dobré působit, jako byste si při opalování vše zamaskovaly a slunci vystavily jen tvář. Působí to minimálně komicky. Make-up je pomocníkem pro sjednocení, dokáže naší pleti dát jiskru. Žena je krásná bytost a dobře zvolený make-up vaši krásu nádherně podtrhne.
Kdy sáhnout po make-upu a kdy po BB krému?
BB nebo lehké make-upy 2v1 budou preferovat spíše mladší dívky nebo ty, které s make-upem teprve začínají. Ale pozor - i BB a tónovací krémy vás mile překvapí. Vypadají velmi přirozeně a po zapudrování je jejich výdrž obstojná. Make-up je dlouhodobější záležitost. Proto po make-upu sáhněte, když vyrážíte na večírky, na plesy nebo když víte, že před sebou máte náročný den, kdy potřebujete, aby vaše líčení vypadalo stále skvěle. Ruku v ruce k dokonalému líčení jde podkladová báze a neodmyslitelný fixační pudr.
Čeho se vyvarovat v péči o pleť? Může napříkal uškodit, když mladá holka používá krém určený pro zralou pleť?
Pleť si vpisuje svůj záznam a dokáže vám jednou vrátit špatné zacházení. Nechce se vám někdy odličovat? Tak na tohle rychle zapomeňte a fofrem do koupelny. Lenost je potvora, kterou je třeba rychle setřást. Takže odličování a čištění pleti je to nejdůležitější. Dalším pravidlem je - kdo nemaže, ten rychleji stárne. Je vám šestnáct, máte hezkou pleť, kdežto vaše nejlepší kámoška má akné. Je jasné, že za krásku jste vy. Ale… Pokud časem o pleť nezačnete pečovat, tak se to kolem čtyřicítky otočí a na srazu ze střední budete řešit kupu vrásek. A ta kamarádka  bude vypadat tak o pět let mladší než vy. Jak to? Třeba právě proto, že se o pleť naučila starat. Používala odličovače, denní a noční krémy, navštěvovala kosmetické salóny. Velkou roli hraje taky genetika. Pokud má vaše maminka suchou pleť, je pravděpodobné, že ji budete mít také. Je důležité se zaměřit na produkty určené právě na tento typ pleti, protože suchá pokožka má tendenci rychleji stárnout.
Dnešní trh vám nabídne nepřeberné množství krémů. Proto vybírejte mezi těmi, které jsou vhodné právě pro vás. Máte pocit, že vaše pleť je taková starší, nic moc pevná, i když třicítku máte ještě daleko před sebou? Dejte pleti pořádnou dávku hydratace. Začněte používat hydratační krémy a zamyslete se i nad svým pitným režimem. Není přece třeba hned používat Botocell, Gold a jiné krémy, na které máte dost času. Pokud budete tyto přípravky používat pravidelně, tak si na ně pleť zvykne a bude nenasytně chtít více a více účinných složek. Pokud ale najdete v časopisu vzorek, není důvod tak malé množství nevyzkoušet.
Dermacol má širokou nabídku dekorativní kosmetiky. Které tři výrobky byste doporučila vyzkoušet?
Kdo již vyzkoušel, dá mi jistě za pravdu:

Satin Base – podkladová báze, která dokáže divy. Ne nadarmo se stala vítězem Asociace vizážistů a stylistů pro rok 2008. Co umí? Díky svému složení zabraňuje make-upu, aby se dostával do mimických vrásek a zároveň prodlouží jeho trvanlivost. Pokud použijete bázi, šetříte make-up, není třeba ho nanášet tolik.

Fixační pudr – tento pudr je na rozdíl od klasického pudru odborníkem a profíkem na zafixování make-upu. Klasický pudr zmatní a dodá barvu, toto je něco úplně jiného. Slouží na fixování, proto je v dostání pouze ve dvou odstínech.  Je velmi oblíben u profesionálních vizážistů.

24H Control Make-up – jeden z top make-upů. Dokázala bych vám doporučit i další, ale to bych se nedostala do požadovaného počtu :-). Díky těmto produktům jsme stále jedničkou v prodeji make-upů na drogistických řetězcích v České republice.


Který produkt měl v poslední době u zákaznic největší úspěch?
Zákaznice se v poslední době zamilovaly do našich balzámků Love Lips. Jsou plné lásky, veselých barev a mají na balzámy výbornou pigmentaci. Ochranný faktor SPF 15 chrání rty v létě i v zimě.
Všimla jsem si na blozích, že při nákupu v e-shopu výrobky dorazí zabaleny v pěkné pevné krabičce. Co přesně znamená Klub krásy a jaké dárky k nákupu je možné získat?

Tohoto růžového obalu a programu Klub krásy se brzy dočkají i zákazníci na Slovensku.

Pokud nakupujete na našem e-shopu, Klubu krásy určitě využijte. Především dostanete slevy za vaše nákupy. Více naleznete na: www.dermacol.cz/klub-krasy.

Pro ty, které raději nakupují přes kamenné prodejny, máme také dárky. V našem věrnostním programu za každých utracených 25Kč/1€ získáte razítko. Je na vás, jaký dárek si vyberete. Zda šperky, předplatné časopisů nebo produkty Dermacol. Na těchto prodejnách děláme pro zákaznice pravidelné líčení s naší vizážistkou, které je úplně zdarma. A kde? Více naleznete na:

Dermacol nabízí vše pro péči o pleť a tělo, ale co vlasy?

V našem portfoliu byla kdysi i vlasová řada, která získala několik ocenění pro svou kvalitu. Myslím, že to byl rok 2004, kdy jste je mohli vidět na regálech drogerií. K vlasové řadě se zatím vrátit neuvažujeme, přece jen naše historie sahá do make-upů a zde se pro vás budeme snažit vyvíjet stále nové a kvalitní produkty. 

Který je Váš oblíbený výrobek a proč? 

Je několik produktů, bez kterých si neumím svůj kosmetický život představit – Satin Base, Fixační pudr, Matt Control Make-up a další.

Skvělým relaxem po náročném dni je pro mě Aroma Ritual  antistresový olejíček. Jeho parfemace vás zabalí do příjemného klidu a rovnováhy. Naprosto výborná věc po sprše. Krásně se mi po něm usíná. Jen pozor, je opravdu návykový ;-).

Prozraďte, jaké to je pracovat pro Dermacol?
Pro Dermacol pracuji od roku 2006 a jak tak čas letí, mohu říci jedno - práce mě baví a naplňuje. Nemám problém věnovat své práci kus soukromého života. Ráda nacházím nové možnosti rozvoje a hledám cesty, jak na Dermacol upozornit lidi kolem sebe. Nabízím vám možnost se podílet o své názory na facebook stránce, kterou spravuji ve volném čase. Dávám zde možnost bloggerům prezentovat své recenze. Jsem ráda, že se čím dál více touto cestou dostáváme do podvědomí mladých lidí. Kvalitní česká značka si zaslouží, aby se o ní vědělo. A já osobně jsem hrdá na to, že světu dali make-up právě Češi.

 Děkuji Monice za rozhovor a těším se na další spolupráci.

Taky by se vám líbilo pracovat pro nějakou kosmetickou značku? Jaký máte názor na Dermacol? A jak se vám líbí rozhovor?


13 komentářů:

  1. páni, moc sympatická slečna :) její odpovědi jsou opravdu hezké, je vidět, že svoji práci miluje :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musí to být zajímavá práce. Byla jsem na brigádě v Dermacolu a po tom, co jsem tam viděla, se této značce už vyhýbám. :-) Jenže tak jako tam to chodí zřejmě u všech, nedělám si žádné iluze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Bar, tak se přiznám, že jsem delší dobu odolávala se nezeptat ... co se tam dělo? :-)

      Vymazat
  3. Aaa dovolím si upozornit, že historie je s měkkým I :-) rozhovor jinak zajímavý:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff, díky moc za upozornění. To byla ale hnusná chyba!

      Vymazat
  4. Páni, moc sympatická a milá slečna! :)
    Dermacol miluju, zítra si běžím pro ten krycí korektor (neboli makeup :) )

    OdpovědětVymazat
  5. Moc povedený rozhovor, užitečný a zajímavý. Moika je moc sympatická a taky by se mi taková práce líbila.

    OdpovědětVymazat
  6. Ta práce by mě asi taky bavila :) A Monika mi příjde strašně milá a sekne jí to :)
    Vybrala jsi zajímavé a užitečné otázky :))

    jinak chci pozvat tebe a tvé čtenáčky ke mě na blog :) teprve ho rozjíždím :) tak budu ráda když se koukneš :))

    http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Suprové! Ale nedělám si žádné iluze, že tato práce má i svá negativa, jako každá :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem měla možnost párkrát s touto slečnou spolupracovat a byla opravdu velmi milá a příjemná. :) Já na některé produkty od Dermacolu nedám dopustit a kosmetiky si vážím už jen proto, že má základy v Čechách. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  9. Ja patrim k tem zminovanym lenochum. To same mi rikaji vsechny kosmeticky-odlicovat a mazat. Kouknu,jakou ma Dermacol nabidku v Klubu krasy. Diky za rozhovor a prinosne informace.

    OdpovědětVymazat
  10. S Monikou som mala možnosť spolupracovať a je pre prácu s ľuďmi ako stvorená.. je skvelý diplomat a nenechá sa niečim zaskočiť alebo vytočiť... pekný rozhovor :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...