čtvrtek 8. srpna 2013

Jak dosáhnout lesklé srsti

Taky se vám někdy stává, že vidíte psa s krásnou leskou srstí a říkáte si: "Jak to sakra dělá? Já chci taky!" Tak mě jednou napadlo, podívat se věci na kloub a navštívila jsem diskusi o psech.

To byste nevěřili, co všechno jsou schopni lidi svým pejskům dávat. Existuje plno speciálních přípravků na vylepšení srsti, ale z těch přírodních se nejčastěji objevovaly syrová vejce a pupalkový olej. Syrové vyjíčko bych pozřela jen z donucení, ale pupalkový olej jsem vyzkoušela - užívat vnitřně.



























Bio Pupalkový olej patří do široké skupiny rostlinných olejů značky Saloos. Všechny oleje jsou na vnitřní i vnější použití; tedy až na jojobový olej, ten nepolykejte. Jeho účinky nejen na pokožku si můžete přečíst přímo z letáčku, který jsem vyfotila. 

Já jsem od něj očekávala jen vylepšení vlasů v podobě vyššího lesku (když u pejsků tak funguje). Užívala jsem ráno a večer jednu kávovou lžičku po dobu jednoho měsíce. Chuť oleje bych přirovnala tak trochu k ořechům. Žádná pochoutka to není, ale přežít se to dá. Každopádně jsem žádnou změnu na mých vlasech nezaznamenala. Třeba jsem měla olej úžívat déle. Problém je v tom, že účinky se v tomto případě velmi těžko prokazují, protože nejsou okamžité. To bych musela zachovat předpoklad "ceteris paribus" - tzn. ostatní okolnosti by musely být neměnné, takže bych musela používat stejnou vlasovou kosmetiku, jíst stejné jídlo a být ve stejném prostředí. Protože to všechno má vliv na kvalitu vlasů. Ale stále věřím, že vnitřní "výživa" vlasů v podobě zdravého životního stylu a různých potravinových doplňků má velký význam. Dobrý šampón není všechno. A to mi opět určitě potvrdí i chovatelé psů - kvalitní granule mají na krásu srsti obrovský vliv.

zdroj: www.fototichy.eu
U rostlinných olejů, jako vlasové péče, ale určitě zůstanu. Jen je budu používat přímo na vlasy. Výborné zkušenosti mám s jojobovým olejem, který používám na zábaly před mytím vlasů nebo do suchých vlasů, ke konečkům vetřu pár kapak a tím se vlasy krásně oživí a přitom nezamastí. Olivový olej zná a vyzkoušel na vlasy asi každý. Je skvělý, ale mě trochu vadí jeho vůně a taky mi připadá hodně mastný, takže se mi z vlasů špatně vymývá. 

Plánuju někdy vyzkoušet i konopný a makadamiový olej. S těmi jsem se zatím naživo nesetkala.


Celou nabídku olejů si můžete prohlédnout zde a koupit je můžete v mnoha eshopech nebo zdravých výživách.

Máte zkušenosti s rostlinými oleji? Používáte nějaký na vlasy nebo na pokožku?

7 komentářů:

  1. Už jsem si nabídku Saloosu také prostudovala a ty jejich oleje jsou úžasné, dají se použít na cokoliv!

    OdpovědětVymazat
  2. mě se po jojobovém oleji skvěle zlepšila pleť až normalizovala:) už vůbec nepotřebuju korektor a používám lehce krycí makeup:) jen sem tam se udělá nějaký pupínek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jojobový olej je výborný i na pleť.

      Vymazat
  3. Oleje vypadají skvěle, ráda bych nějaký vyzkoušela. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  4. Na kůži používám jako skoro každá kokosový, ale na vlasy si nemůžu dát nic, mám je tak lesklé, že vypadají jak mastné...vůbec nechápu proč, ale asi to tak mám vrozené, protože si nepamatuji kdy by se mi vlasy neleskly:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já oleje neskutečně miluju, mám na ně trošku úchylku :) Dovolím si přidat link na můj nedávný článek o olejích, třebas se u mě maloučko inspiruješ: http://svetpodles.blogspot.cz/2013/10/tema-na-vikend-zni-oleje.html :)

    P.S.: Doufám, že jsem tě nevylekala množstvím zanechaných komentářů, ale právě jsem narazila na tvůj blog a opravdu se mi líbí, komentáře si nemůžu odpustit :) Ráda se stávám tvou novou čtenářkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentáře, čím víc, tím líp:-) Taky se k tobě přidávám, máš hezký blog.

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...