pátek 8. dubna 2016

Moje péče o pleť II.

Už je to nějaký čas, co jsem psala článek o mé péči o pleť (zde). Postup zůstal stejný, ale jednotlivé výrobky se změnily, takže se pojďme podívat, jak bojuju s vráskami a snažím se zakonzervovat mládí.


1. krok - čištění pleti

V případě čištění pleti až k tak velké změně nedošlo. Jsem stále věrná micelárce od Biodermy, jen oproti minulému článku je tohle verze pro citlivou pleť. Bioderma mi vyhovuje, čístí i odličuje skvěle, i oči, pleť nedráždí, neštípe v očích, nelepí a mám ráda i to velké balení a nejraději jsem, když narazím na nějakou akci a pořídím třeba dvě balení za cenu jednoho. Tuto lahvičku mám z eshopu Feedo.cz, který je přednostně zaměřen na věci pro děti a miminka, ale má i sekci pro maminky. Když jsem procházela jednotlivé dětské kategorie, napadlo mě, že bych brala něco i pro sebe, nejen pořád pro děti, takže jsem rozklikla oddělení s kosmetikou a blesklo mi hlavou, že mi dochází micelárka a potřebovala bych novou. Ale říkala jsem si, že Biodermu ve Feedo nemají a v tom jsem přešla na další stránku a tam vidím - micelárka Bioderma. A tím jsem se opět utvrdila v tom, že tento obchod rozšiřuje sortiment rychleji, než stačím sledovat. Příště si vzpomenu, že potřebuju nový mop (fakt ho potřebuju) a oni ho budou mít. Ne, vlastně mop oni mají. Májí asi všechno.

2. krok - tonizace

Na používání pleťového tonika jsem si zvykla, protože z pleti odstraní zbytky nečistot po použití micelární vody, pleť osvěží a uzamyká v ní vlhkost. Dávám přednost přírodním tonizujícím přípravkům. Nedávno jsem začala používat tonikum pro citlivou pleť Sportique. Zatím nechci dělat definitivní závěry, ty si nechám na recenzi, ale i tak už můžu říct, že jsem s ním velmi spokojena. Pleť perfektně dočistí a zanechá svěží pocit. Používám ho nejen na obličej, ale i krk a dekolt. Připomíná mi tonikum Kivvi. Určitě na něj mrkněte (zde).

3. krok - denní a noční krém/olej

U krémů a olejů jsem zatím nenašla tu svou stálici, které bych byla věrná a pořád zkouším nové věci. K osvědčeným výrobkům se ale ráda vracím. Právě BIO Český krém od Havlíkovy přírodní apotéky jsem si oblíbila. Toto už je moje druhé balení a určitě není poslední. Krém používám na den, protože pleť dobře hydratuje, není vůbec mastný, naopak vytvoří matný vzhled a navíc krásně voní a to vše za skvělou cenu. Odkaz je zde.

Na noc teď používám bio šípkový olej Saloos. Někde jsem četla, že šípkový olej (zde) je takový český arganový olej. Je ideální pro zralou a suchou pleť, které navrací mladistvý vzhled. (Občas se opravdu stane, že mě ještě někdo cizí nazve slečnou :-) Používá se i na jizvy a popáleniny. Až šípkový vypotřebuju, na jeho místo nastoupí právě arganový. Myslím, že oba tyto oleje pleti velmi prospívají a přes noc se postarají o výživu a regeneraci. Arganový olej nabízí mnoho kosmetických značek. Nejdostupnější je opět od značky Saloos, ale nabízí ho třeba i Nobilis Tilia.

Pleťové masky a peelingy teď docela zanedbávám, takže se o nich ani nezmiňuju. Pro příště se snad polepším.

Používáte některý z těchto výrobků? Která micelárka je podle vás stejná, jako Bioderma?

1 komentář:

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...