pondělí 11. května 2015

Tip pro zdravé konečky vlasů

Máte dlouhé, barvené nebo suché vlasy? Pokud ano, musíte konečkům věnovat trochu péče navíc. Protože roztřepené konce dokáží celkový dojem z vlasů úplně zkazit.



Základem je určitě kvalitní vlasová kosmetika - šampóny a kondicionéry. Taky masky a zábaly. Já si občas dělám zábaly s rostlinnými oleji. Nedávno jsem ale objevila jednoduchý trik, jak pečovat o konečky vlasů. Vlasy umyjeme, trochu prosušíme ručníkem, do konečků vetřeme pár kapek rostlinného oleje a zabalíme do ručníku. Takto necháme působit asi dvacet minut. Neoplachujeme a vlasy upravíme, jako obvykle. Jednoduché a velmi účiiné. Konečkům to opravdu prospívá. Ty mé jsou jasným důkazem.

Nejraději používám jednodruhové oleje, jako je arganový nebo jojobový. Můžete zkusit i olivový nebo kokosový, ale tyto se mi zdají trochu více mastné. Arganový a jojobový jsou spíš suché. Nedávno jsem si v DM koupila vlasový olej od Alverde. Obsahuje mandlový a arganový olej. Bohužel krabičku s přesným složením nemůžu najít, ale tuším, že tam byl ještě sójový (nebo slunečnicový?) olej, prostě nějaký obyčejnější. A taky citrónové aroma, které bych osobně tedy oželela. Ale celkově je tento olejík docela podařený. Dávám mu 6/7 bodů.

Vlasové "oleje" od Elseve a podobně nepoužívám vůbec, protože to nejsou oleje, ale silikony, které vytvoří jen vizuální efekt, ale vlasům nic nedají, spíš naopak.

Jak se staráte o konečky vlasů vy? Nebo je raději pravidelně bez milosti stříháte?


10 komentářů:

  1. Suer článek, mé konečky jsou sice zatím hodné a neplechu mi nedělají, ale nějaký z tebou doporučovaných olejů určitě moc ráda vyzkouším. Aktuálně používám "olej" od Pantene, ten mi sice sedí, ale jsem hrozná a miluju zkoušení všeho nového :D

    Spotřebováno: Duben 2015 + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. ten alverdí taky používám a je super, už mám asi třetí

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se přiznat, že o konečky se moc nestarám a když vypadají bídně, tak je nechám ušmiknout :-D Ale až je budu mít zase ostříhané, tak vyzkouším nějaký ten olej a snad vydrží déle v dobrém stavu, teď už jim nepomůžu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky jednou za čas stříhání nevyhnu, vlasy to oživí nejlíp:)

      Vymazat
  4. Nejlepsi je jednou za mesic si nechat udelat lifting, ozivi to cely vlas. Ja se staram tak, ze konecky zastrihuji, a pouzivam sera. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám naštěstí po mamce dobrý vlasy, takže s konečky problémy žádný nemám. Mám vlasy barvené, ale jsou zdravé... Ani žádné přípravky, krom šamponu, používat nemusím, takže jsem šťastná :D
    Ovšem kdyby náhodou, určitě nějakou tvou radu využiju :)
    La vie de Nikol

    OdpovědětVymazat
  6. Ja končeky podstrihávam minimálne a o končeky vlasov sa snažím starať minimálne maskou na vlasy, tú si dávam tak raz týždenne, občas olivový olej do suchých vlasov pred umytím, oleje z drogérie som skúšala zatiaľ len Baleu a Syoss a obe mi slúžia len na jedno - rozčesanie a rýchlejšie uschnutie vlasov. Inak si myslím, že celkovo tie oleje z drogérie nestoja za nič presne tak ako drogériové masky.

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký článek! :) Já už asi třičtvrtě roku používám na konečky kokosový olej a kadeřnice mě pak chválí jak si vlasy nežehlím a nezatěžuju :D Přitom je to pravý opak :))
    Ještě chci pozvat tebe i tvé čtenářky na můj blog :) http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...