neděle 10. srpna 2014

Hluboce hydratující fluid Mádara + mytí zubů tekutým mýdlem a další zajímavosti

Hydratace, zjemnění pleti, přírodní složení a lotyšský původ - to vše je hluboce hydratující fluid od Mádary. S touto kosmetickou značkou jsem dosud neměla žádné zkušenosti, takže jsem byla zvědavá, co s mou pletí udělá. Nebojte, dopadlo to nadmíru dobře.

Mádara je lotyšký název pro bylinu u nás známou jako svízel přítula. Produkty Mádara mají bylinné složení, obsahují extrakty z květin a rostlin baltských luk. Proto má tato kosmetika přívlastek - s vůní lučního kvítí. Při prvním vyzkoušení a očichání tohoto fluidu mě napadlo, že voní jako čerstvě posekaná tráva. Zajímavostí je, že na severu je léto jen krátké, rostliny musí vyrůst za kratší čas a proto jsou výtažky z nich koncentrovanější.

Podívejme se teď přímo na hluboce hydratující fluid, který jsem dostala k vyzkoušení. Všechny informace shrnu v bodech, třeba to tak pro vás bude přehlednější.

Co má dělat a jaký je:

  • hydratovat 24 hodin
  • pleť zpevňovat a zároveň zjemnit
  • vyrovnávat suchá a mastná místa
  • dodávat pleti přírodní rostlinné vitaminy a bioflavonoidy
  • obsahuje regenerující avokádový, jojobový a slunečnicový olej a zklidňující růžovou vodu
  • je určen pro normální, citlivou a smíšenou pleť
  • má mezinárodní certifikát Ecocert
  • obsah je 50 ml
  • cena 741 Kč
  • koupit ho můžete zde v eshopu biooo.cz


























Jaký je můj názor po měsíci používání ráno a večer:

  • pleť je opravdu hydratovaná a pusobí zdravě
  • zmizela suchá místa na tvářích
  • největší efekt je asi na čele, které mám teď jemné, jak broskvička
  • drobné vrásky pod očima jsou méně zřetelné
  • fluid má řídší krémovou konzistenci, velmi dobře se roztírá a vstřebává
  • nezanechává mastný film
  • na obličej stačí jen malé množství
  • obal je pěkný, praktický a dávkování pumpičkou je hygienické
  • jediná věc, která mi vadí - nevím vůbec, kolik obsahu v obalu ještě zbývá

Hydratace pleti je důležitá v každém věku a základem v boji proti vráskám. Hydratační fluid Mádara můžu doporučit.  Investice do něj se vám určitě vyplatí.

Bodové hodnocení: 7/7



 
Ne vždy snadné vzorkování

V balíčku od biooo.cz jsem našla i hromádku vzorků. Nejvíc mě zajímalo tekuté univerzální mýdlo Dr. Bronner s vůní růže. U vzorečku byl letáček s výčtem všech osmnácti možných použití. Tak jak bych to nejlépe otestovala - říkala jsem si. No jasně, zubní pasta, to musím prověřit. No řeknu vám, náročnější zkoušení kosmetického produktu jsem dosud nezažila. Chtěla bych vidět, jestli tohle někdo opravdu používá jako zubní pastu. Chutná to prostě jako mýdlo - odporně. A pění to stejně jako mýdlo, jsem si připadala jako bublifuk. Mýdlové chuti jsem se nemohla dlouho zbavit, nepomohla ani čokoláda, ani jogurt. To jsem si tedy dala, no příště už snad nenaletím na každou blbost. A to jsem fakt chvíli váhala, jestli nejsem blbá já a ve slovníku si ověřovala překlad slova toothpaste. V minibaleníčku ještě něco zbylo, tak jsem to prubla na vlasech jako šampón. Ale protože množství na moje dlouhé husté vlasy nestačilo, vlasy se mi nepodařilo pořádně promýt a výsledek nebyl dobrý. Ale myslím, že na mytí vlasů by to nemuselo být špatné. I jako sprcháč, pěna do koupele, koupel nohou, čistič, koupel pro zvířata a dětí, prostředek na nádobí, čistič zeleniny - by se to dalo použít. Neumím si to představit jako věc k masážím, po holení ani deodorant. Pro ty, co se chystají na čundr a nemůžou s sebou tahat více lahviček, by tohle mohlo být řešení. Na mýdlo se můžete podívat zde.






















Dále jsem vyzkoušela tělové mléko značky Santaverde, které se mi moc líbilo. Má lehoučkou konzistenci, dobře se vstřebává a krásně jemně voní. Hned po vsáknutí jsem měla zdání lepivosti, ale to hned zmizelo a zůstala jen jemná a vláčná pokožka. Od Santaverde mám ještě vzorek pleťového krému. Tato kosmetika mě celkově dost zajímá, protože její hlavní složkou je šťáva z aloe vera, která má hojivé a regenerační účinky. Celá nabídka Santaverde ze tady.





















Pár vzorečků bylo ze značky Martina Gebhardt, o které jsem slyšela poprvé. Vyzkoušela jsem pleťové mléko a krém na ruce. Nezaujala mě konzistence, ani parfemace a už vůbec ne vzhled obalů výrobků. Posuďte sami zde. Vím, že záleží hlavně na složení, ale konkurence je veliká a oproti třeba právě značce Santaverde nebo Mádara mě Martina Gebhardt nechává úplně chladnou. A to i přes certifikát Demeter, který je pro mě taky novinkou.

Používáte hydratační krémy? Jaká cena krému je pro vás přijatelná? Znáte značku Mádara, Santaverde nebo Martina Gebhardt?


8 komentářů:

  1. O těchhle značkám jsem ještě neslyšela, ale tento krém vypadá celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat
  2. jakožto věrný zákazník Biooo všechny značky znám, od Mádary mám dokonce tonikum, o kterém chci příští týden psát, a nějaké vzorky, na které se chystám... co se obalů Martiny týče, tak mám stejný názor. a fluid mě teda zaujal, asi na něj mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Slyším prvně ale moc jsem tomu nedávala, ale dle tvého článku je fakt produkt nejspíše super jak píšeš.:)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  4. O krémech Mádara jsem už někde četla a docela mě lákají, asi neodolám:)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná recenze, koukám, že teď blog trochu zaplavíme Madarou :D Také jsem dostala na testování a vybrala jsem si hydratační gel :) A recenze bude také kladná , fakt se mi tahle značka začla mooooc líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem na blogu The Make-up euphoria recenzi na hydratační krém a taky kladnou. Takže to máme fluid, krém i gel. A to mají ještě i SOS hydratační krém. Mě se tato kosmetika taky moc zamlouvá. Láká mě oční krém, noční regenerační krém ... skoro všechno samozřejmě :-) Každopádně myslím, že za ty peníze to určitě stojí.

      Vymazat
    2. Mám zní dobrý pocit :) Takže chci ještě koupit tonikum a časem až něco dopotřebuji i ten oční jak píšeš :) No zapracuji na recenzi na gel, ten pro všechny asi nebude jasným vítězem jako fluid ...

      Vymazat
  6. Nevím něco co se využívá jako šampón a sprcháč a spoustu dalśiho, používat na zuby je fakt divné.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...