pátek 28. února 2014

Únorový Brandnooz box - napravená reputace

Po měsíci je tady další Brandnooz box. Byla jsem zvědavá, s čím příjde tentotokrát, vzhledem k avízu, že má být o něco zdravější, než minule.

Box dorazil včera. Byl opět plnější než ten předchozí, což mě potěšilo a rovnou píšu, že jsem docela spokojená i s jednotlivými produkty. Nemám potřebu nic posílat dále nebo dokonce vyhazovat. Všechno upotřebím a docela ráda.


Je pravda, že jsou výrobky oproti minulému vydání o poznání zdravější, žádná barviva a podivné složení. Protože na mě padla poslední dny nějaká lenost, nechtělo se mi fotit a popisovat detailně jednotlivé produkty. Pokud si je chcete lépe prohlédnout, zamiřte k Mooře, která má více blogerské energie:-) Její článek je zde. Já vypíchnu jen několik výrobků, které jsem už prubla a zaujaly mě.


























Tady vidíte vše pohromadě. Z celého boxu se mi nejvíc líbí zeleninové chipsy Tretter´s, které jsem dostala ve variantě řepa&celer. Těch řepových je v sáčku více. Vypadají jako sušené okvětní lístky rudé růže. Na to, že řepu vůbec nejím, tak jsem je jedla po hrstech. Celerové jsou světlé a chutnaly mi ještě o trochu víc. V jiných boxex byla ještě varanta mrkev&pastiňák, kterou mám v plánu koupit. Mám jedinou výtku - obsahují palmový olej, o kterém jsem se dočetla, že je průmyslově rafinovaný, zdraví ne zcela prospěšný a navíc se palmy pěstují ve velkém a plundrují se tak původní pralesy. Jenže tento olej je pro výrobce tak levný, že je asi ve všech sušenkách, chipsech a dalších podobných pochoutkách.

Vyzkoušela jsem už i zázvrový čaj od Teekanne. Neobsahuje jen zázvor, ale i roibos, lipový květ, mátu a další bylinky, a ta kombinace je opravdu dobrá.

Pak tady máme 100 % citrónovou šťávu Limmi. Vyrovná se jednomu kilu citrónů ze Sicílie. kapsle v hrdle lahvičky obsahuje olej z kůry plodů, který se při dávkování uvolňuje a dokresluje chuť a aroma. Šťáva je bez přídavku vody a cukru. Zatím jsem si šťávu kápla jen do vody k pití, ale bude dobrá i na saláty nebo na ryby. Určitě to je zajímavá věc, kterou se hodí mít doma, když dojdou citróny. A když jsme u těch citrónů, nevím, jestli jste na Facebooku zaznamenali zprávu o úpravě citrónů v supermarketech - že se prý do plodů (všech citrusů) vpichuje voda, aby byly těžší. Na etiketě při vážení se pak citróny nazávají citrónová potravina a složení je např. 20% vody, 80% citrónu. Co vím, tak se váží třeba v Bille, kam moc nechodím, takže to potvrdit nemůžu. Pokud o tom víte více, napište do komentu.

Dále jsem už snědla jednu z tyčinek Manner Picknick. Balení obsahuje dvě plněné oplatky, které mi moc chutnaly.

Dnes jsme na svačinku snědli i ovesné polomáčené sušenky Emco. Kokosová varianta je moc dobrá, jen bych oželela tu čokoládovou polevu, mohli jsme se tak vyhnout zbytečnému ztuženému tuku.

Plechovku cizrny Bonduelle jsem zatím neotevřela, ale bude se hodit. Nedávno jsem dělala hummus ze suché cizrny, tak bych to mohla zkusit i z tého. Nebo z ní udělám něco jiného, to se uvidí.

Anti-energy drink Zenonade věnuju manželovi, chudáček se dnes vrátí po týdenní služebce. Jen jsem nepochopila, jestli má nápoj energii dodat nebo ubrat? Pokud by ubíral, tak by to byl ideální nápoj pro naše děti:-) Rýžové minichlebíčky Racio simply vypadají dobře a ve složení nic podezřelého nemají. Slanou svačinku Wasa sandwich se sýrem vyzkouším brzy. Polévku ve vaničkce Vitana grunt ve variantě Kulajda bych si sama nekoupila, ale nebojím se ji použít. Co je tam dál. Krekry Bohemia natura vícezrnné - neurazí, nenadchnou. A kořennící směs na rýži Kotányi obsahuje jen sůl a koření, takže dobrý. Jo a ještě tam byl časopis - lednové číslo Svět ženy.


V boxu bylo 12 výrobků (13 věcí, protože oplatky byly po dvou kusech) v celkové hodnotě 333,70 Kč. Zaručená minimální hodnota každého boxu je 333 Kč, takže to vyšlo o prsa. Hodnata boxu se tedy snižuje, počet věcí zvyšuje - pro přehlednost je tady malá statistika:

Prosincový box - 8 produktů + časopis Apetit, hodnota 459,20 Kč (bez časopisu)
Lednový box - 12 produktů, hodnota 368,90 Kč
Únorový box - 13 produktů + časopis Svět ženy, hodnota 333,70 Kč (bez časopisu)

Tyhle čísla ale ještě nejsou všechno, záleží na využitelnosti jednotlivých věcí. Kdyby v boxu bylo i dvacet věcí v hodnotě 600 Kč, ale pro mě úplně mimo, celý box by pro mě stál za starou belu. Mě se nejvíce líbil prosincový box, pak tento únorový a poslední místo zaujal lednový.
   
Celkově se mi únorové vydání docela líbí. Jen ja tem trochu moc křupání a mlsání. Ocenila bych více potravin, jako je třeba rýže, těstoviny, olivový olej nebo konzerva tuňáka. Po třech měsících ochutnávání jsem předplatné zrušila, protože jsem usoudila, že mi bude stačit, když se zpětně na obsah boxu někde podívám a koupím jen to, co mě zaujme.

Box si můžete jednorázově koupit nebo předplatit na www.brandnooz.cz.

Jak se vám líbí únorový Brandnooz box? 


9 komentářů:

  1. já v březnu čekám Zajíce v krabici, tohle mě zatím moc neláká, ale na zajíčka se mooc těším :).
    Jinak, super nový design! Hned mě praštil přes oči a začala jsem jej obdivovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na Zajíce někdy v příštích měsících chystám! Díky za pochvalu:-) Už to potřebovalo trochu oživit:-)

      Vymazat
  2. Podívej me se na ni, nový design stránek a prej lenivé období. Tento box vypadá docela dobře, miluju Tretters a taky miluju kulajdu, občas si ji dokonce i koupím dobrovolně v prášku, ehm. Ale víš co? Taky jsem si nakonec objednala toho Zajíce a jsem na něj fakt natěšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že se Zajíci pěkně množí, taky do něj někdy půjdu, minulé vydání se mi moc líbilo. Nové logo jsem měla vytvořené už pár týdnu zpátky, takže fakt lenivé období, jen jsem se vybičovala ho na blog přidat:-))

      Vymazat
  3. Dobrý den Evi, také odebírám brandnooz box, měla jsem první ten lednový, tento byl určitě lepší.......mám také to předplatné, které jde kdykoliv zrušit......právě bych uvítala i takové věci, jak píšete Vy: rýže, těstoviny atd. ...... napsala jsem ji to teď do toho dotazníku, tak uvidím, jestli se to zlepší ....... ještě vydržím :o) Mějte se pěkně. Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Mě zaujala hlavně ta citrónová šťáva Limmi. Jinak nic moc. Plechovkovou cizrnu moc v obchodech nemívají, ale je fajn, že je hned po ruce, protože se nemusí dlouze namáčet a vařit. Dávám jí do omáčky na těstoviny s cuketou a zakysanou smetanou.
    Super design! Já taky dlouho přemýšlím nad přidámím fotek do hlavičky, aby bylo rovnou vidět, co na blogu je, ale jsem nepřišla na to, jak to zkloubit s mým logem a stylem blogu. Kreativně s Ladybird

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle box se mi libil o 100% vic nez ten minuly :)
    Taky napíšu recenzi, až vše ochutnám :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  6. měla jsem zeleninové chipsy na veletrhu v Brně a byly výtečné, tyto mi ale přišly hodně přemaštěné. jinak víceméně dobrý, v předplatném pokračujeme:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...