úterý 4. února 2014

Lednový Brandnooz box - více věcí, méně nadšení

Předpokládám, že Brandnooz box už asi znáte. První české vydání vyšlo v prosinci a já jsem o něm psala v  článku tady. Z boxu jsem byla celkem nadšená. Tentokrát můj názor tak jednoznačně pozitivní není.

Krabice dorazila s více než týdenním spožděním, ale to by mi nevadilo. Co mi ale nesedí, je to množství výrobků pro děti. Vždyť ne každý, kdo si box objedná, děti má a ne každý, kdo je má, jim chce dávat ochutnávat müsli s modrými burizony a vodu s cukrem. Podle komentářů na Facebooku nejsem jediná, kdo má tento názor. A když už jsem u těch komentářů, vytýkáno bylo i to, že několik výrobků není novinkami na trhu, jak box slibuje, ale jsou u nás k dostání už déle než půl roku.


Box je tentokrát plnější než minule. Dvanáct výrobků je pěkný počet. Minulý měsíc obsahoval 8 věcí plus časopis. Ale některé věci nejsou to pravé pro mě, takže je spokojenost oproti minulému vydání menší.

Chipsy Bohemia Farmářské  Rozmarýn (70 g - 24,90 Kč, na trhu od března 2013) - Nemám ráda chipsy a obecně všechno slané, jsem sladký typ, ale tyhle brambůrky jsou mňamózní. Asi si je fakt někdy koupím! Ale manželovi, který naopak brambůrky může, tyhle moc nechutnaly.

Čaj Teekanne Sencha Royal (35 g - 44,90 Kč, na trhu od září 2013) - Nevím, kolik lidí pije porcovaný zelený čaj, třeba dost, ale mě by se líbil více spíš nějaký ovocný.

Žvýkací karamely Fruitella Letní mix, Jahoda (41 g - 14,90 Kč, na trhu od srpna 2013) - Bonbóny jsem zkoušela s dětmi, chutnají docela dobře, ale normálně takové věci nekupujeme, takže je moc neocením.

Žvýkačky Mentos 3D Fruity (16 g - 17,90 Kč, na trhu od května 2013) - Žvýkačky Mentos byly i v minulém boxu. Oželela bych je stejně, jako předešlé žvýkací karamely.

Sáček na pečení s kořením Kotány Šťavnaté pečené kuře (25 g - 21,90 Kč, na trhu od září 2013) - máme pečené kuře rádi a kdyby mě manžel viděl, jak ho strkám do sáčku, asi by si myslel, že mi hráblo. Opravdu nemám chuť to zkoušet. Připadá mi to prostě zbytečné. Kořenící směs neobsahuje žádné konzervanty, barviva a zvýrazňovače chuti, což je fajn, ale proč ten sáček?

Indická omáčka Uncle Ben´s Tikka Masala (500 g - 49,90 Kč, na trhu od března 2013) - Omáčka (značky Dolmio) byla i v minulém boxu a byla výborná. Tuto od strýčka Sama ráda vyzkouším, nejspíš už tento čtvrtek, kdy má na oběd přijít ségra.

Energetický nápoj Biotta Bio energy (250 ml - 79,90 Kč, u nás na trhu zatím není) - Chutná a vypadá jako dobrý hroznový džus. Obsahem kofeinu se vyrovná šálku kávy, prý. Já jsem si žádných povzbuzujících účinků nevšimla. Je fajn, že je bio a vyroben jen z produktů ekologického zemědělství, ale ta cena - není to předražené?

Sušenky EGO cereal oříškové a čokoládové (40 g - 7,90 Kč, na trhu od srpen 2011) - zkoušeli jsme zatím ty oříškové a jsou takové normálně dobré. Ale znám je už dlouho a nechápu, proč v boxu jsou.

Müsli Emco Pro piráty (325 g - 47,90 Kč, na trhu od května 2013) - minule byly taky snídaňové cereálie, ale Nestle Fitnes (moc dobré). Já müsli snídám skoro každé ráno, takže se to hodí, ale proč verze pro děti? Nejsem příznivcem barevných potravin pro děti, myslím, že děti by se měly učit jíst normální základní potraviny.



















Nápoj pro děti Isoline 3D TOP 24 (0,33 l - 36 Kč, na trhu od prosince 2012) - pro mě největší záhada tohoto boxu. Pokud někdo tohle dává dětem na pití, měl by se nahlásit na sociálku. V lahvi je voda, do které se vypustí obsah prvního červeného pístu a promíchá se. Vznikne tak červený nápoj, který chutná sladce a uměle, připomělo mi to období šuměnek. Až se to vypije, lahev se opět naplní vodou z kohoutku a vypustí se další píst. Písty jsou tam tři a každá náplň má jiné složení a prý jiné účinky. Nabízela jsem manželovi, ať si to vezme na služebku, no ještě, že si to nevzal, to by byl asi hodně naštvaný. Chutná to prostě děsně. A navíc jsem to nemohla otevřít, takže by mě zajímalo, jak jsou dnešní děti silné, že to umí vypít. Never ever!

Řeknu vám, že asi nejsem úplně ta pravá cílovka pro tento box. My kupujeme vlastně jen základní potraviny - pečivo, ovoce, zeleninu, mléko, máslo, lučinu, vejce, šunku, sýr, jogurty, mouku, rýti, olej - žádné experimenty, polotovary, dochucovadla, bujóny. Z pochutin nějaké sušenky a hroznové lízátka pro děti, chipsy pro manžela a tmavou čokoládu pro mě, ale spíš v menším množství. Děti mají rádi jablka nebo mrkev. Dám Brandnooz boxu ještě dvakrát šanci a pak se rozhodnu, jestli chci ještě dál ochutnávat vymoženosti potravinářsko-chemického průmyslu. 

Pokud vás box zaujal, můžete si ho jednorázově objednat nebo předplatit na stránkách www.brandnooz.cz.

Tak co vy na to? Jak se vám lednové vydání líbí? Co říkáte na výrobky pro děti?


22 komentářů:

  1. Me se libi vice nez prosincovy. Karamely miluju, zvykacky super protoze narozdil od minulych nepalej. Sacek se smesi taky fajn, jeden cas jsme v sacku delali casto. Ani veci pro deti mi nevadi, klidne to snim sama. Nejmin me zaujal asi cah, protoze cajova nejsem a to piti, je to nijaky. Energy si vzal bratr, takze ok. Ja jsem spokojena.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sto lidí, sto chutí:-) Jsem zvědavá, co si z těch všech názorů tvůrci boxu vezmou/nevezmou. Únorová verze už by tady měla být brzy.

      Vymazat
  2. jsem ráda, že je někdo ještě víc nespokojenej než já :D a navíc i někdo odětěnej .) už jsem si připadala trochu jako prudič, protože ty ostatní brandnooz recenze, který jsem viděla, byly spíš pozitivní ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, četla jsem u tebe, že budeš modré burizony vybírat:-))

      Vymazat
  3. Ten předešlý fakt vypadal líp. Nejvíc mě zatím nadchla akce pro 900 (nebo kolik to bylo) lidí, kteří se přihlásili o box zdarma. Sice tam byla hromada bujónů, ale taky rýže na rizoto, olivový olej a těstoviny. Bujony mi sice leží doma, použila jsem jeden, kdysi jako nouzovku při vaření čočky, ale jsou bez glutamátů, takže si je v záloze nechám, i když dávám přednost poctivému vývaru. Ostatní věci z toho boxu ale byly super.

    Každopádně ten tvůj dnešní by mě taky nenadchnul, využila bych asi jedině Mentos, a to jen ze zvědavosti. :-D A sladkou vodu plus to modré v cereáliích mi taky hlava nebere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby tam byla místo některých věcí rýže nebo ten olej, tak spokojená budu.

      Vymazat
  4. Jako děcko jsem jedlá barevný burizony a pila Tang a samozřejmě spoustu dalších chemických věcí. K tomu jsem zvládla jíst i jablka a jiné ovoce a zeleninu. Rozhodně to na mě nemělo žádný následky, tlustá nejsem, zdraví mám taky v pořádku. Když ti ale toto vadí tak nekupuj BBox ale podívej se po Zajíci v pytli, ti si zakládají na zdravých produktech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Zajíci už jsem slyšela, ještě to zvážím, asi by byl pro mě vhodnější. Nebo si sama nakoupit ve zdravé výživě, co mi padne do oka:-)

      Vymazat
  5. Ještě že jsem odolala, protože z tohodle balíku bych použila maximálně to koření :) A ani bych tyhle "potraviny" nikomu nechtěla nabízet. Já objednávám Zajíce a maximální spokojenost, když chce člověk jíst zdravě.

    OdpovědětVymazat
  6. u me taky nespokojenost, prosincovy se mi libil moc, ale tohle? :(
    viz recenze http://petulevari.blogspot.cz/2014/01/brandnooz-box-leden.html

    Zajic uz je na me az moc zdravej, ale zaujal me, ne ze ne...

    OdpovědětVymazat
  7. Původně jsem si ho chtěla objednat, ale ještě, že jsem si řekla, raději počkám a uvidím co z toho bude, bych z toho využila asi dvě věci a jelikož mám dítko tak o to více se mi ten obsah nelíbí.
    Ale hlavně komentuji kvůli tomu sáčku, sice si ho nekupuji od kotanyi, ale samostatně a jsou opravdu skvělé, kuře je v něm více šťavnaté, ale na něj je tolik nepoužívám. Ale sáček je skvělý, když nemám čas být u plotny, hodím do něj brambory, maso, koření a pak nechám péct,je to rychlejší, šťáva z masa se nevypeče a je to opravdu výborné. Nevyužívám ho pravidelně, ale v zásobě je mám už pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem sáček dala kámošce, tak mi pak řekne, jak to dopadlo:-)

      Vymazat
  8. První box vypadal dobře, tak jsem o něm začala uvažovat, teď to tedy vypadá celkem priserne. Žádné překvapení, nic co by oslovilo...ještě to asi zvazim...

    OdpovědětVymazat
  9. Po tomto vydání už další nekoupím. Mrzí mě, že je tam víc pochutin než potravin :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi vystihla, více pochutin, přesně můj dojem z tohoto boxu.

      Vymazat
  10. Mě tohle vydání celkem zaujalo :)) skvělý věci v něm :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem svoji verzi napsala zde

    Jako takhle, čekala jsem možná něco víc, minulý box se mi právě líbil (ale ten jsem neměla :(), tak jsem si objednala tenhle. Tak zlý mi to nepřijde, vše ochutnám, ale znovu si ty věci nekoupím (což asi není účelem krabičky...).. Taky bych spíš uvítala rýži, olej, třeba i řasy na sushi nebo tak... ale za 200,- zase asi nemůžu chtít zázraky..

    Tu vodu jsem chtěla ochutnat, ale co tak čtu u všech recenze, kdo ji ochutnal, tak asi to vyhodim...

    A.

    OdpovědětVymazat
  12. Asi vše už bylo řečeno, tohle mi přijde celkově jako zbytečný produkt, myslím, že jde proti trendu. To kdyby sis objednala toho Zajíce, to bych si přečetla raději. Z tohoto by mě udělal největší radost Uncle Bens, sice to není bůhví co, ale je to rychlovka a já jsem na "indii" ujetá. Z ostatních produktů bych byla akorát otrávená (v přeneseném slova smyslu):))

    OdpovědětVymazat
  13. Asi bych dokázala všechno z toho upotřebit nebo u nás doma "udat", ale nijak zvlášť nadšená bych z takového složení boxu nebyla a nemrzí mě, že jsem jej nekoupila. Popravdě se mi do začátku zdá tenhle box trochu zbytečný... Čistě nechemické potraviny mi přijdou lepší verzí pro objednávku na slepo, takže asi dám přednost zajíci :)

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, tak když to teď vidím, jsem ráda že jsem box neobjednala. Prosincový byl oproti tomuhle určitě lepší! Ale tak sto lidí, sto chutí.. Přemýšlím nad objednáním dalšího, ale když vidím tenhle lednový... Díky za ukázku, ještě si to dobře rozmyslím ;o)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ten nápoj pro děti je fakt "hustej" :D :D :D
    Sáčky na pečení s kořením mám ráda, ale manžel to nerad vidí. Maso je pak takové provoněnější. Nevím čím to je a co se v tom pytlíku stane, ale chutná mi to.

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem měla lednový box poprvé a také mám z něj takové rozporuplné pocity ........ mám předplatné, které jde kdykoliv zrušit, tak uvidíme, co bude dál ........ také mu dám ještě šanci :o)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...