úterý 14. ledna 2014

Tipy od začínající blogerky pro začínající blogerky II.

A je tady další várka tipů pro blogerky a blogery. Ne, že bych se cítila už nějak zkušeně a chtěla moc radit, ale proč se nepodělit o nějaké ty informace, že. První článek (zde) na toto téma se líbil, tak snad bude užitečný i tento.

  • Jak vytvořit stránku na Facebooku a vložit odkaz na blog
Stránku vytvoříte snadno na tomto odkaze (zde). Já jsem zvolila typ komunita. Až budete mít vyplňené všechny údaje a budete chtít přidat odkaz na svůj blog, stačí jít zde, zadat url vaší nové FB stránky, upravit nastavení, podle toho, jak chcete, aby odkaz vypadal a pak jen kliknout na Get code. V dalším kroku vyberte ze čtyř políček nahoře to s názvem IFRAME. Kód, který se vám ukáže zkopírujte. V administraci blogu jděte do rozvržení, klikněte do přidat gadget, vyberte gadget HTML/JavaScript a do okénka obsah vložte zkopírovaný kód.

Tohle mě pobavilo (booger znamená strašák). Zdroj:allthingslearning.wordpress.com
 
  • Jak přidat počítadlo návštěv 
Ve statistikách bloggeru vidíte počet zobrazení stránek, což je počet kliků na váš blog a jeden čtenář může takto kliknout i dvacetkrát. Počet kliků se nerovná počtu návštěv. Pokud chcete sledovat počet návštěvníků, budete si muset pořídit jinou statistiku. Já zatím používám TOPlist (zde). Stačí se tam zaregistrovat a vygenerovat si kód, který opět vložíte v rozvržení do gadgetu HTML/JavaScript.

  • Jak odstranit šedý okraj kolem obrázků
Jedna taková malá vychytávka pro ty, kterým se nelíbí šedý okraj fotek. V administraci blogu jděte do šablony, personalizovat, pokročilé a úplně na konci do Přidat CSS vložit kód:

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
    .BlogList .item-thumbnail img {
      padding: none !important;
      border: none !important;
      background: none !important;
      -moz-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
      -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
      box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
    }

  • V čem vytvářet outfity
Pokud chcete vytvořit zajímavou koláž z kousků oblečení, skvělý je online nástroj Polyvore. K oblečkům můžete přidávat i kosmetiku, kousky novinového textu nebo fotky. Musíte si s tím trochu vyhrát a brzy budete vědět, co a jak.

  • Jak zvýšit povědomí o blogu
Pokud máte nový blog a rádi byste o něm dali vědět světu, je tady několik možností. Samozřejmě úplně nejlepší je, mít takový obsah, který se bude šířit po síti jako virus a lidi se budou moct přetrhntou, jen aby si mohli přečíst vaše články. Pokud nejste blogerský génius, nezoufejte. Ale obsah je základ, to je jasné. Takže jak blog zviditelnit? Musíte ho dostat tam, kde už lidi jsou. Dobrý začátek je třeba registrace na Blogerky.cz. Sice je tam blogů už hodně, ale pořád budete mít větší šanci, že si vás lidi všimnout, než jen tak čekat, až to samo příjde. Další účinný prostředek je Facebook. Pokud píšete o výrobku značky XY, vložte pak odkaz článku na facebookovou stránku této značky. Několik fanoušků určitě klikne a třeba zaujmete natolik, že od firmy dostanete nabídku na spolupráci, možná, možná ne. Určitě je dobré mít u článků tlačítko To se mi líbí, ale o tom jsem psala už v minulém článku. Co dál. Komentovat jiné blogy, zajímavě, k věci a s aktivním odkazem na váš blog (taky viz. minulý článek). Prostě můžete odkazy na svůj blog rozsévat po celém internetu, ale pozor, ať nepůsobíte nakonec trochu vlezle. Ono to chce stejně čas, lidi si k vám postupně cestu najdou. Pak ze statistik zjistíte, že máte návštěvnost z různých diskusí nebo z jiných blogů, které váš blog mají v seznamu oblíbených, a to úplně přirozeně, jen díky obsahu. Čtenáři budou chodit i z vyhledávačů. Můj blog je třeba na první straně, sice jako poslední řádek, na Googlu se spojením "sušenky z ovesných vloček". A na "padesát odstínů šedi ukázka" taky. Jde vidět, co ty lidi zajímá nejvíce - jídlo a sex, jak jinak:-)
Dobrý článek na toto zviditelňovací téma je třeba http://www.blogworld.com/2012/09/12/58-ways-to-get-noticed-as-a-new-blogger.

Přeji všem hodně blogovacích úspěchů a napište mi, jestli se vám některá rada hodila.


34 komentářů:

  1. Evi, to jsi mi napsala na míru, že? :D Díky, určitě tipy využiju. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Jen pro pobavení (asi jsem zvolila blbý název - byl to chvilkový nápad), já mám nejvíc návštěv údajně z nějakého vampírského webu, ale nechápu to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám taky...tak na něj hlavně neklikej, budeš jich mít ještě víc. Ani na adsensewatchdog a podobné, jsou to nějací spammeři. ;)

      Vymazat
  3. Díky za odkaz na zviditelňovací téma. Po přečtení mám ale pocit, že psaní blogu je práce min na 1,5 úvazku :) Něčím se řídím, něco asi neumím... Zkusím si pár rad vzít k srdci a uvidíme...

    Kreativně s Ladybird - Jak přidat tlačítko To se mi líbí do každého článku na blog od Google

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, určitě se pokusím využít tipy na zviditelnění...ale asi by to chtělo udělat něco s obsahem, když mám pořád jen 14 čtenářů :) gather moments

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc pěkný blog, už jsem se přidala ke čtenářům:-) To chce čas a myslím, že každá blogerka potvrdí, že viditelní čtenáři se nejlíp lákají na giveaway a soutěže. Jsou čtenáři, kteří blog navštěvují, ale nijak se nepřipojí, až giveaway je motivuje:-)

      Vymazat
    2. Jee, děkuji moc, to je super! :)
      S giveaway máš určitě pravdu, už o ní chvíli uvažuju, jen mi přišlo hloupé ji dělat pro těch pár lidí. Ale zkusím to a uvidím...:)

      Vymazat
    3. Vidíte to.. Píšu blog už skoro dva roky a se čtenáři jsem se taky dost zasekla, coz me sice mrzí, ale na druhou stranu to děláme hlavně protoze nas to bavi :) i kdyz nas čte jen par nebo par desítek lidi.. Ke giveaway jsem se jeste neodhodlala, mozna bych ale mohla nekoho ze stávajících věrných odměnit. Dekuju za tipy!

      Vymazat
  5. Nenì nad to když nám začátečníkům někdo poradí ;o). Moc děkuji za tipy, není jich nikdy dost a určitě se budouu hodit ;o). Rovnou si tu vyzkouším přímý odkaz na blog, snad se mi to povede ;o). Těším se na další rady ;o).

    href="http://littlelivelady.blogspot.com/>LittleLiveLady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další tipy budou:-) V tom odkazu musí být i ty závorky po stranách, aby to fungovalo.

      Vymazat
    2. Nějak mi vypadly, raši si to vyzkouším někde nanečisto ;-). Každopádně velké díky :-)

      Vymazat
  6. Super článek, třeba s tím facebookem já pořád váhám.. Jinak polyvore je fajn, ale poslední dobou mně o něco víc baví fashiolista :-) No a jelikož mne někdo dal na módní peklo, tak jsem měla i negativní reklamu :D

    Kraska dne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I negativní reklama je reklama a většinou lepší než ta pozitivní:-)

      Vymazat
  7. Skvelý článok, super tipy - ďakujem ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, díky za textík. Díky tomuhle článku jsem vlastně našla tenhle blog, přes Bloglovin. Všechna podobná vždycky know-how hltám. :) Taky mám blog, o životě a o sebevzdělávacích knížkách, trnzpaty.cz. Trochu jsem si ale naběhla od začátku tím, že jsem si založila webovky přes webnode - a tím se oddělila od komunity. Zkusím ale blíž prozkoumat Blogerky.cz nejen jako čtenář.

    Jinak na fotky a koláže se mi osvědčil Google Picasa. A Facebooku se určitě nebojte, pořád lepší než Twitter. Tam je to celkem fuška nacpat něco smysluplného do pár znaků. Na ten si ještě netroufám. :)

    P.S. Blog se mi moc líbí, máte/máš o pravidelnou čtenářku navíc. Je to přesně takový ten příjemný mix života, kosmetiky, tipů. Budu sledovat nadále. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, musím říct, že začínající blogerka nejsem, ale i přes to jsi mi dobře poradila třeba s těmi rámečky kolem obrázků :)
    Takže se chci ještě zeptat, jestli náhodou nevíš, jak na blog přidat video.. Ale aby byla vidět jen ta lišta a přímo video tam nebylo, někde jsem četla, že se musí změnit velikost té výšky, ale vůbec si s tím nevím rady.. snad víš, co myslím :D) nějak jako to má tahle slečna http://ssayonara.blogspot.cz/2014/04/160414.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to bohužel vůbec nevím, videa nedělám, takže jsem se s tím nikdy nesetkala. Zkus zapátrat přímo u Ssayonara:-)

      Vymazat
  10. Hezký článek, moc mi pomohl :3 just-wait-a-minute.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem krásne za super tipy :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Toto jsem přesně potřebovala, děkuji moc!!!! Romča

    OdpovědětVymazat
  13. Konečně účinné rady, co opravdu fungují! Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super rady...díky tomuto článku mě napadli 3 nové věci, které budu muset odzkoušet. ;)
    http://niceslady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Super! Díky, díky - prohledala jsem spoustu odkazů se články, jak přidat to praštěné lajkovací tlačítko a podle těch návodů to nefungovalo. Ty to máš jednoduché, stručné, jasné. Teprve začínám, tak musím ještě náležitě prostudovat i ostatní tipy ;)
    http://poradsenecopece.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, děkuji moc velmi mi to pomohlo. :)

    http://zijusvujsvet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Super díky. :) Ten rámeček mě docela štval. :D

    jennytailor

    OdpovědětVymazat
  18. Ďakujem krásne za článok, veľmi mi pomohol pri vkladaní like button na blog. Som dlho hľadala na nete, kým som narazila na tvoj blog a dokonca aj ja antitalent som to podľa tvojho návodu zvládla - Ď.

    Budem rada teda ak ma navštíviš na už spomínanom blogu, dáš prípadne like a +GFC

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuji moc za super článek... Také jsem začínající blogerka a velice se mi hodili tyto rady na různou techniku a elektroniku. Co se týče těch gadgetů a věcí, které spojuje elektronika jsem úplný neználek, takže si ráda vždy nechám od někoho poradit. Protentokrát jsi to byla ty a moc ti děkuji :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...