sobota 11. ledna 2014

Péče o pleť se Saloos

Už několik měsíců testuju tyhle lahvičky od Saloos a konečně se dostávám k sepsání recenze. Tvoří velmi příjemnou pleťovou sadu a jejich obaly se k sobě krásně hodí, co říkáte? 

Dnes se pokusím být stručná. Ne, že bych nevěděla co psát, ale děti se poslední dobou snaží vyřadit spánek ze svého života a mají více energie než já. Budu jim muset prohledat hračky, jestli si někde neschovávají drogy, jinak nevím, jak to dělají.




























Hydrofilní odličovací olej Argan Revital

Olej je vyroben z olejů lisovaných za studena. Je určen pro odličování make-upu i pro čištění pleti. Používá se tak, že se na navlhčený kosmetický tampónek nakape trochu oleje, což vytvoří emulzi, kterou pleť vyčistíte. Vůně je jemná a nevýrazná. Olej odličuje dobře, poradí si i s voděodolnou řasenkou, ale ve srovnání třeba s micelární vodou Dermacol nebo Bioderma funguje o trochu hůř. Na druhou stranu oceňuju, že po použití je pleť jemná, nevysušená, nelepí, prostě opravdu v dobrém stavu, jakoby už ani nic dalšího nepotřebovala. Olej bych doporučila určitě všem s citlivou, jemnou a suchou pletí. Ceny olejů se různí podle vůně. 50 ml oleje by mohlo vyjít přibližně na 80 Kč.

Květinová pleťová voda Rozmarýna

Květinové vody hydratují a čistí pleť. Vznikají při výrobě éterických olejů parovodní destilací listů nebo okvětních lístků. Ale nebudu tady opisovat letáček. Já používám tuto vodu hlavně jako celkové osvěžení sebe sama. Když se cítím unaveně a tak nějak zeschle, stačí stříknout a jsem zase jako nová. Fakt! Taková malá sprška dělá divy. Rozmarýna voní nádherně. Tuto vodu si určitě znovu pořídím. Možná vyzkouším jinou vůni, třeba neroli, meduňku nebo mou milovanou mátu. Ceny se opět různí. 50 ml vody by mohlo stát od 80 do 100 Kč.

Bio Arganový rostlinný olej

Nejdřív jsem chtěla tento olejík používat k vlasovým zábalům, ale po tom, co jsem si o něm přečetla, mi  to připadalo jako plýtvání. Ale vlasům prospěl, to určitě. Teď ho používám ráno i večer místo krému. Líbí se mi, že pleť po něm není mastná a lesklá. Jen taková oživená a vyživená, ale ne přeživená, jistě chápete, že. Jednou si ho půjčila i tchýně, byla z něj nadšená a že si ho musí pořídit taky. 20 ml oleje vyjde asi na 120 Kč.

Poslední dobou se mi zdá, že se s arganovým olejem roztrhl pytel a že ho obsahuje každý druhý výrobek. Bohužel ho většina z nich viděla jen z rychlíku, jak se říká. U téhle lahvičky máte jistotu, že nic jiného, než bio arganový olej, neobsahuje. A v čem je tedy tak úžasný? Jde o vzácný olej s obsahem mastných nenasycených kyselin a vitamínu E. Pleť hydratuje a vyživuje. Ideální je pro suchou a zralou pleť. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Má zjemňovat již vzniklé vrásky, čehož jsem si nevšimla, škoda. Olej se vyrábí z plodů pouštního stromu Argania spinosa, který roste jen v jihozápadním Maroku. Stromy jsou bohužel ohrožené, takže si olej užijme, dokud je.

























Celkově se mi na kosmetice Saloos libí to, že je přírodní a neobsahuje žádné syntetické látky a parfemace, kterých je všude až dost.

Výrobky jsem dostala k testování zdarma.
Nakonec jsem se rozepsala víc, než jsem měla v plánu. A dál už je to na vás - znáte některý z těchto výrobků? Nebo máte v plánu vyzkoušet?


16 komentářů:

  1. Hydrofilní odličovací olej mám veľmi rada. Vďaka za tip na arganový olej, mám jeden 100%, ktorý mi mamina priniesla priamo z Maroka, takže keď sa minie, už viem, kde kúpim ďalší. Dávam si ho na noc na pleť a som s ním zatiaľ maximálne spokojná. Akurát ten môj je dosť mastný, takže cez deň sa moc nehodí. Ale pleť je po ňom krásna.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám hydrof. odlič. bergamot a jsem s ním naprosto nadšená, příjde mi, že pleť současně s odlíčením i oživí :) Je sice pravdou, že ikdyž odlíčí voděodolnou řasenku a není to úplně ono, tak rozhodně plánuji nakoupit si víc produktů, zejmnéna nějaký rostliný olejíček (včetně dalšího odličovacího).
    S pozdravem Gleys z Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda používám kosmetiku s arganovým olejem, od léta, kdy jsem byla v Maroku :D Argan revital mám obličejový olej a je fajn, jen ho musim střídat s klasickým krémem, jinak pleť protestuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ten protest projevuje?

      Vymazat
    2. Udělaj se mi boláky, nemyslim, že to je akné, nic s tim totiž nejde a normálně na to netrpim. Tohle jsou větší pupínky a už jsem je u pár produktů měla.

      Vymazat
    3. To je zajímavé, no každá pleť je jiná a vyhovuje něco jiného.

      Vymazat
  4. Saloos je super ve všech směrech. Obličejové oleje patlu jeden za druhým, odličováky taky. Jen k těm pleťovým vodám jsem se nedostala (bylo to tím, že zrovna nebyly v obchodě, už bych je měla!)

    OdpovědětVymazat
  5. Od Saloos mám momentálně jen ricinový olej, a jsem s ním spokojená. Ale jinak nevím proč ,ale mám radši jiné přírodní značky...Ale je super, že jsou dostupní i v dmce, takže když něco rychle dojde a nechce se mi složitě objednávat sáhnu po nich také. Hydrofilní odličovací oleje jsou skvělé na oči, jsem s nimi moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ricinový olej chci taky vyzkoušet, prý je dobrý na povzbuzení růstu řas a obočí:-) Saloos je k dostání na každém rohu, zdá se mi někdy, ale tím líp:-)

      Vymazat
  6. Máme některé na praxi a jsou výborné :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já na saloos vždy v déemku koukám, ale nakonec odejdu s prázdnou, ale jestli tam tentokrát ten arganový olej uvidím, tak ho koupím, protože přesně jak píšeš - arganovým olejem se teď ohání kde kdo, ale saloosu bych fakt věřila, značka na mne působí moc sympaticky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já už dlouho chci vyzkoušet něco od téhle značky a zrovna ten olejíček si všichni jenom chválí, takže snad na něho v brzké době dojde řada :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ach, Saloos mám radši a radši, škoda, že nemají vlastní eshop.
    (Nejradši sprchové oleje.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale plno jiných eshopů Saloos nabízí, konkurence je veliká a tím i ceny stažené na minimum.

      Vymazat
  10. Hanka Francová14. ledna 2014 v 9:47

    Také se už dlouho chystám nějaké výrobky Saloos vyzkoušet.......asi začnu tím argonovým olejem :o)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...