středa 4. prosince 2013

Jak jsem stála frontu na parfémy

Podle rady jedné z vás jsem vybrala vůni pro mého muže k Vánocům. Už ji mám doma ve skříni. Sehnala jsem ji za skvělou cenu. A protože teď vůně a parfémy kupuje každý druhý, ne-li každý, stála jsem malou frontu.

Nebudu prozrazovat, jaký byl můj výběr. Manžel prý blog nečte, ale co kdyby, tak ať je alespoň nějaké překvapení. Objednala jsem ji na parfums.cz v sobotu ráno jsem a týž den odpoledne jsem dostala zprávu, že si ji můžu vyzvednout. Takovou rychlost při vyřizování objednávky jsem ještě nezažila. Parfums.cz má výdejní místo v Brně v OC Letmo u hlaváku. Možnost osobního převzetí a zaplacení kartou na místě je pro mě skvělá věc, proč platit ještě poštovné, že.  Pro vůni jsem vyrazila hned druhý den dopoledne. Stejně jako já, si pro parfémy šlo i plno dalších lidí, ale paní to braly rychle a čekala jsem jen malou chvilku. Výdejní místo je v prvním patře obchodního centra a prostory se mi moc líbily. Velkým lákadlem je stěna s nabídkou parfémů, které je možné koupit přímo na místě. Vůně, kterou mám vyhlédnutou pro sebe, tam na mě doslova mrkala. Ale odolala jsem, prozatím.



























"Můžu si udělat fotku na blog?" Čekala jsem nechápavé pohledy typu - jaký blog jako? Ale bylo vidět, že paní jsou znalé a přesně vědí, co znamená "blog". Třeba příjde brzy doba, kdy blogerky budou mít všechny dveře otevřené a jen řeknou: "Nechte mě projít, jsem blogerka". I když ty známější už to tak skoro mají. 

Zjistila jsem několik užitečných informací, pokud plánujete také u parfums.cz objednávat a osobně vyzvedávat v Brně v OC Letmo. Přehled ostatních výdejních míst je tady.

Výdejní doba před Vánocema: denně od 9:00 do 21:00
Největší nával lidí: od 14:00 do 18:00
Otevřeno na Štedrý den: do 14:00

 
Menší cenová srovnávačka

Cestou domů jsem šla kolem Rossmanna a vzala si Vánoční magazín, ve kterém je nabídka vůní ve slevách. Doma jsem pak ceny srovnávala s parfums.cz a opět se potvrdilo, že není sleva jako sleva. Třeba mou oblíbenou toaletní vodu Light Blue Dolce&Gabbana 50 ml nabízí Rossmann za 1099 Kč (původní cena 1699 Kč), ale parfums.cz ji má za 971 Kč. Tuto vůni jsem si poprvé koupila před lety ve Vídni, když jsem tam byla na pracovním workshopu. Bylo to právě v období adventu. Mimo pracovní povinnosti jsme se projeli kočárem po městě, dali si kávu a něco sladkého ve vyhlášené cukrárně Demel a popíjeli jsme punč na trhu před radnicí. Byla to nejlepší pracovní akce, kterou jsem zažila. 


Parfémovanou vodu Lady Gaga Fame 30 ml nabízí Rossmann za 499,90 Kč (původní cena 729,90 Kč), ale parfums.cz ji má za 445 Kč. Vůbec nevím, jak voní a musím to napravit!



Toaletní voda David Beckham Homme 30 ml vyjde u Rossmanna na 499 Kč (původně 599,90) a u parfums.cz je za 309 Kč.
Takže se nenechejte nachytat a neskočte na každou "slevu". Nejdřív prozkoumejte trh, ať zbytečně nepříjdete i o několik stovek. 

Kupujete vůně k Vánocům? Využíváte možnosti osobního vyzvednutí objednávky? Věříte "slevám" nebo nejdřív srovnáváte?


6 komentářů:

  1. Srovnávám :) Vždycky, než si něco koupím, lezu na netu a srovnávám, nezapomínám na poštovné, protože někdy to o dost navýší cenu. Často využívám osobního odběru, protože mi to přijde výhodnější.

    A vůně kupuju jak k Vánocům, tak i v průběhu roku pro radost ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Ha, zítra se přesně tam chystám! :-D Objednala jsem si vzorečky parfémů, třeba si ještě do Vánoc stihnu vybrat "ten svůj". Je to moje první objednávka na Parfums a taky mě naprosto udivilo, jak jsou s vyřizováním rychlí. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ajaj.. prfums... já mám velmi nemilou zkušenost... to jsem tam tak v létě šla vyzvednout svoji Biodermu, abych se nespálila a jaké štěstí, před letmo rozdávali nanuky!! tak jsem jeden dostala, lízala... a šla do parfums.... porotože jsem dobře vychovaná (snad), tak jsem se dívala, jestli tam můžu se zmrzkou... no, na dveřích měli piktogramy, že tam nesmím se zbraní (a možná ještě něco, ovšem ani jídlo ani zmrzlina tam chybělo) a tak jsem šla.. slečna byla rychlá, zaplatila jsem, poděkovala, odcházím (byla jsem tam sama)... a ona za mnou hnusně utrousila "slečno, příště bez té zmrzliny"... no, úplně mi zkazila nákup...aspoň jsem po ní mrskla, že nikde nemají zákaz vstupu se zmrzlinou, ale bohužel, už tam nikdy nepůjdu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, to si mohla odpustit. Neříkám, kdyby ti ta zmrzlina spadla na zem:-)

      Vymazat
  4. Taky se chystám objednávat z Parfums.cz a vyzvednout si osobně. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  5. nechte mě projít, jsem blogerka :)))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...