středa 20. listopadu 2013

Mami, co to tady máš? aneb Jak vysvětlit dítěti přiblblé tetování

Ač nechceme, občas se k nám minulé činy vrací jako bumerang. Znovu a znovu. "Mami, co to tady máš? "A vysvětlení se hledá těžce.

"To je jen takový obrázek" říct nemůžu, protože by se další den ve chvíli nepozornosti zmalovali od hlavy až k patě. Jak se dětem vysvěltuje hloupost z mládí, aniž by ji chtěli opakovat a ujistili se v názoru, že je jejich matka úplně blbá. Copak jim můžu říct pravdu?

zdroj: www.femina.cz
Angelina má dětí i tetování hodně. Každý z obrázků na jejím těle prý má svůj hluboký význam.
To se jí pak vysvětluje.
Oslavila jsem krásných osmnáct. Připadala jsem si děsně dospěle a svobodně. Tento pocit bylo potřeba něčím zpečetit a co je dospělejšího a svobodnějšího, než tetování, že. V Ostravě jsem s kámoškama naběhla do tetovacího salonu, který byl v obchodě s názvem Kombajn. Ani nevím, jestli ještě existuje. Bez přesnější představy jsem zabořila prst do katalogu. "To chci". Trapnější ornament jsem si vybrat nemohla. Po několika vpiších se projevil můj negativní vztah k jehlám. Museli mě křísit dokonce dvakrát, ale vydržela jsem do konce. Naštěstí jsem vybrala obrázek docela malý a nechala ho zvěčnit na místo, kde ho vidělo vlastně jen relativně málo lidí. Milenci, doktoři ... taky můj gynekolog si všimnul. "To máte pěkné, můžu se podívat?" říká. Při rozhovoru tváří v tvář by mě taková otázka nerozhodila, ale tentorkát se jednalo o jeho tvář a mou spodní tvář. "Co blbne, na co se chce dívat! Asi začnu křičet" proudilo mi hlavou. "Jak dlouho to máte?" "No, od narození přece," pomyslím si. Cvak. Mozkové závity se našly. "On myslí to tetování" to se mi ulevilo. "Jó, to se klidně podívejte, to už je stará záležitost, už ani nevím, že ho mám."

Není to tak úplně dávno, co jsem uvažovala o dalším tetování, a to malém sluníčku za krkem. Teď jsem ráda, že zůstalo jen u plánů. Nějak mě to už nebere, asi jsem z těhle věcí vyrostla.

Takže až se mě příště zase budou ptát, a že určitě budou, řeknu: "Milé děti, to je vzpomínka na divoké mládí, které můžete zažít taky i bez tetování."

Máte taky nějakou záležitost z minulosti, která se k vám nechtěně vrací? A jaký máte názor na tetování?


19 komentářů:

  1. Já nad tím stále uvažuji, chtěla bych jen něco malého a na místo kde to bude vidět jen když budu chtít, ale bojím se, že to bude bolet a taky že se mi to časem přestane líbit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře si to promysli. Mě se to moje už nelíbí, lépe řečeno, už ho ani nijak nevnímám.

      Vymazat
  2. Kombajn ještě funguje, ale nejsem si jistá, jestli se tam ještě tetuje. A co to máš za obrázek? :D Já jsem si nechala vytetovat na krk (zezadu) svoje znamení v hezky zpracovaném tribal stylu. Takže to svým budoucím dětem vysvětlím v pohodě (a navíc to je fakt perfektní místo, protože když chci, tak ho nemusí nikdo vidět :) a to se u pohovorů a podobně docela hodí - I když, pokud jsem to správně pochopila, taky sis vybrala tajné místo :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musí vypadat dobře. Přesně tak jsem uvažovala, aby to šlo vidět jen když budu chtít. Za krkem je super místo. Já to ani nemůžu napsat, co tam mám:-) Ještě, že nejde vidět.

      Vymazat
    2. Tak to musí být fakt šílené tetování :D Tomu říkám zběsilé mládí :D (Já jsem kupodivu posbírala všechen svůj rozum :D)

      Vymazat
  3. Evi, Ty mě vždycky pobavíš. Pasáž s doktorem mě hlasitě rozesmála :-)
    Jinak tetování nemám, tohle mě nějak v mládí minulo a teď už jsem na to "stará". Navíc jsem nikdy nenarazila na nic, co bych si opravdu chtěla dát vymalovat na tělo a navěky to tam nosit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) To jsem ráda. Byl to opravdu výživný zážitek:-))

      Vymazat
  4. Hahaha, tu trapnou chvíli u doktora úplně živě vidím. Jsem moc ráda, že mě choutky na tetování přešly, než jsem to stihla zrealizovat. Úlet s propíchlým nosem stačil. Za těžké prachy jsem měla v nose naušnici asi týden, než jsem ji ztratila, a mezitím mě málem otec stihl vydědit :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek :) kolik tetování jsem si plánovala a nikdy k žádnému nedošlo, díky bohu! Když si teď představím, jak bych toho litovala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Laškuji s myšlenkou tetování.. a Malý princ je jasná volba, ale uvidíme, jsem pořád moc velký srab. A čím jsem starší, tím víc toho srabáctví nabírám.

    OdpovědětVymazat
  7. Nenapadlo tě nechat si to přetetovat na něco, co by se ti líbilo? Šikovný tatér by zvládl něco vymyslet a určitě bys nebyla ani první ani poslední. Já uvažuji o tetování docela dlouho a mám i vymyšlený velmi osobní motiv, který bych se mi asi neměl přestat líbit, ale jsem srab. Navíc ti tatéři, kteří umí tetovat tak, jak se mi líbí, jsou a)daleko; b)drazí; c)mají dlouhou čekací dobu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě nenapadlo a nešla bych do toho. Mě se dělá špatně jen si představím, že by do mě někdo šil jehlou. Stačilo jednou:)

      Vymazat
  8. Nad tetovanim som nikdy nepremyslala a myslim, ze ani nebudem. Ked uz, pacia sa mi take velke farebne sleeve-tattoo (cosi ako toto http://creativefan.com/important/cf/2012/03/sleeve-tattoos-for-girls/flowers-sleeve-tattoo.jpg alebo http://www.ydtalk.com/chatter/wp-content/uploads/old/megan-promo-shot.jpg)....ale to urcite nehrozi. Rada menim styl, doplnky, ucesy..a mat take permanentne na ruke, uz sa vidim, ako si za par mesiacov bijem hlavu o mur.

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  9. Tetování mám, líbí se mi (díky bohu :D) a hrozně nesnáším, když se mě někdo ptá : A jaký to má význam? :D. Je ale pravda, že třeba na zádech mám jedno větší a asi třikrát jsem přemýšlela nad tím, že mohlo být trochu menší. Tím, že na něj ale moc nevidím, to ani zas tolik neřeším :D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  10. Mně zůstala nad pupíkem jizva po piercingu, který však nevydržel ani půl roku, jelikož se kůže nad ním postupně hužovala až se utrhla ... Dodnes nevím, zda byla chyba na straně chirurga, který mi to propíchl úplně špatně, anebo to bylo mou kůží, která se s něčím takovým nechtěla smířit.
    Tetování jsem nikdy nechtěla a držím se toho dodnes. Jsem si stoprocentně jistá, že cokoliv bych si nechala vytetovat by se mi za rok či za dva přestalo líbit.

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se tetování líbí, pokud má nějaký smysl, ale nějaká blbost na blbém místě to nechápu. Kamarádka si těď nechala vytetovat (ve svých 25!) hello Kitty s růžovou zástěrkou na předloktí...to bych chtěla vidět co si o tom bude myslet za 20 let :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám stejně jak Danny nad pupíkem jizva po piercingu. Teď dostává zabrat už druhým těhotenstvím, tak uvidím, jestli nesrostla a jestli se k naušnici někdy vrátím. Ale nelituji toho. Byl to můj velký sen a ty roky, co jsem piercing nosila, jsem si ho opravdu užívala.
    Tetování mě nikdy nelákalo ze stejného důvodu, jako většina z vás. Nedokázala bych se rozhodnout, co si nechat vytetovat a hlavně, kdo ví kdy by se mi to přestalo líbit a jak by to vypadalo, až mi bude o 20 let víc.

    OdpovědětVymazat
  13. No ty jsi úžasná! Máme podobný smysl pro humor :D Tvůj blog mě moc baví :) máš hezké a zajímavé články. Sem se budu vracet :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...