sobota 2. listopadu 2013

Co má společného scrub Aroma rituals od Dermacolu a makovec z nemletého máku?

Témata na články se mi kupí, takže jsem se rozhodla začít se slučováním. Pokud se vám bude zdát, že míchám jabka s hruškama, tak čtěte dál a uvidíte, že to tak úplně není.

Abych odpověděla na otázku v názvu - co je tedy tím pojítkem? Je to peeling. Jak souvisí maková buchta s peelingem vysvětlím později. Ale teď se pojďme podívat na harmonizující tělový peeling od Dermacolu.

Tělový peeling Aroma rituals

Začnu s jednou velmi významnou vlastností tohoto výrobku - přenádherně voní. Nápis na obalu je pravdivý, vůně pomerančové čokolády je přesná. Voní tak krásně, že chvilka s ním ve sprše se mění na úžasný wellness zážitek. I kdyby neměl peeling vůbec žádné účinky, tak se vůně postará o celkový pozitivní dojem z tohoto výrobku. Ale on účinky opravdu má. Peeling je krémové konzistence a obsahuje drobné částečky, které pokožku jemně a šetrně vyhladí. Určitě víte, že kůže se nám neustále loupe a je dobré odumřelé šupinky pravidelně odstraňovat. K tomu je tento peeling opravdu skvělý a s klidným svědomím vám ho doporučuji.



























Balení 150 ml stojí pouhých 79 Kč a v eshopu Dermacol ho najdete zde

Jako inspiraci pro Ježíška doporučuji sadu sprcháče a peelingu s vůní belgické čokolády za 149 Kč zde. Když nakoupíte v eshopu, dostanete pěknou pevnou krabici a máte přímo i dárkové balení.



A teď je na řadě makovec. Já mám makové dobroty moc ráda. Dostala jsem sáček nemletého máku, mlýnek doma nemám, takže jsem našla recept na makovec, který je speciálně z máku nemletého. Ještě jedna zajímavost - mák obsahuje dvanáctkrát více vápníku než mléko. Tady je recept.

Ingredience:

1 hrnek nemletého máku, asi 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mletého cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva

Postup:

Mák na jednu hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky s cukrem a olejem. Vsypeme mouku s práškem do pečiva, vlijeme mléko s mákem a zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi na 180 stupňů.

A co má tedy tento makovec co dělat s peelingem? Pokud sousto pořádně nepožvýkáte a mák nepomelete mezi zuby, projde vámi v nezměněném stavu. Vím to jistě díky mému malému synkovi, který se ještě moc nekámoší se záchodem. Takže makovci říkám soukromě vnitřní peeling. Doufám,že jsem někoho nějak netento, neurazila. Ale v trávení jsme si všichni rovni, tak co. Ono se vlastně jedná o docela vážnou věc. Protože, zanesené tlusté střevo má velký vliv na zdraví celého organismu, stav pleti a vznik akné. Narazila jsem na hodně článků na toto téma. Třeba na blogu u Lucie jsem se dočetla o očistné vláknině Psyllium, kterou zahrnuje do celkové péče o svou pleť. Nestačí se o pleť starat jen z venčí, ale i zevnitř, zdravou stravou, dodržováním pitného režimu a občas nějakým tím pročištěním.

Takže jak vidíte, opravdu všechno souvisí se vším. Od tělového peelingu jsem se dostala přes makovec k péči o pleť. Snad se nebudete bát, jaké témata mě napadne propojit příště.

Znáte tělový peeling Aroma rituals od Dermacolu? Pečete makové buchty? Máte zkušenosti s nějakými metodami vnitřní očisty? Jakékoli komentáře jsou vítány.


15 komentářů:

  1. Celá ta řada voní opravdu nádherně!!
    A konec článku mě fakt dostal!:) To Psyllium, no nevím. U nás v rodině ho užíval taťka na poměrně vážné problémy, nemyslím si, že je vhodné jej užívat "jen tak", ale to je asi každého věc:) Když už vláknina, tak za mě koktejl Herbalife:)
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. psylium může používat každý,kdo si chce pročistit trávicí trakt, není na tom nic špatného si občas udělat pročišťující období

      Vymazat
  2. Máku se vyhýbám jako čert kříži, pokud nemám u sebe kartáček na zuby. Neuvěřitelně mě rozčiluje mezi zubama a vypadá jako díry že jo. Ale pomerančovou čokošku bych si klidně dala líbit, hmm :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Výborné spojení:) Peeling od Dermacolu vypadá moc dobře a makovec jednoduše. Asi vyzkouším oboje!

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, tento počin od Dermacolu milujeme. Mám čokládovo-pomerančový sprcháč a s Adélkou mu říkáme "arabeskový" protože přesně tak voní, jako ty vánoční kolekce želé v čokoládě :-). Mák a makovec u nás rovněž hodně frčí, ale já spíš fandím mletému. Dělám makovec každou chvíli a plánuju jej zrovna na zítra, coby nedělní dezert. Takhle vypadá naše verze:
    http://kdyzmamchut.blogspot.cz/2013/06/upecu-oblibeny-makovec.html

    Jinak moc hezké spojení témat! :-)

    zkraslovadla

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za recept, ta forma ve tvaru koníka vypadá skvěle.

      Vymazat
  5. Mne sa tiey zamlouva cela rada:) Musim ale este dopotrebovat aktualne otvorene produkty a vrham sa v momente na pomarancovu coko od dermacolu. Jedine, co ma trochu mrzi je, ze obsahuje parabeny :(..ale co je dnes bez nich, ze (bezne dostupne v drogerii ..)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle peeling jsem si chtěla koupit, ale zaboha jsem ho nemohla v DMku najít... A s tím makovce je to zajímavý, asi ho zařadím do jídelníčku :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V DMku ještě není, ale tento měsíc již bude ;-)

      Vymazat
  7. Ten musí vonět přímo božsky a řekla bych, že je to pravá vůně teď na zimu a Vánoce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to máš pravdu, k zimnímu období se hodí skvěle.

      Vymazat
  8. Evčo, navnadila jste mě tak, že už mám objednáno :o)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...