pondělí 27. května 2013

Běhání (nejen) s aplikací RunKeeper

Po několika letech jsem se vrátila k běhání. Baví mě to a využívám každou chvíli, kdy můžu obout tenisky. Na tomto sportu je skvělé, že můžete vyběhnout, kdy se vám zachce, nepotřebujete drahé vybavení a běhat umí přece každý. Navíc se při běhu vyplavují endorfiny, což vám perfektně zvedne náladu.


Před mým prvním během jsem doma cvičila program 30 day shred. Věděla jsem, že se mi zlepšila kondička, ale netušila jsem, jak moc. Při mém prvním běhu jsem zvládla 4 kilometry, což je u mě obrovský úspěch, vzhledem k tomu, že v tělocviku jsem se při patnáctistovce dobelhala v překlonu vždy jako poslední.


Běh je většinou individuální aktivita, ale ráda běžím  i s někým dalším. Motivuje mě to víc vydržet. Prostě je mi trapné zastavit:-) Párkrát jsem běžela s kamarádem sousedem, který běhá už delší dobu a má i závodní ambice. Ve svém iPhonu má nahranou aplikaci RunKeeper, díky které může sledovat své běžecké výkony. Aplikace umí zjistit polohu a přímo při běhu zaznaménává trasu. V cíli vám ukáže, kolik jste uběhli, jak rychle a kolik jste spálili kalorií. To pak můžete sdílet na Facebooku, pochlubit se a třeba motivovat někoho z vašich přátel. Tohle je záznam z našeho společného běhu.

:-)
O běhání na blogu ještě určitě uslyšíte. Chystám rozhovor s dalším kamarádem, který běhá už asi dva roky, účastní se i závodů a o běhu ví opravdu hodně. Začátečníkům radí: "Nezapomínejte na pořádné protažení nohou. Po prvních metrech a pak v cíli. Volte lehčí oblečení, při běhu se zahřejete až až." Více se dozvíte až v rozhovoru:-)

Běháte? Chystáte se začít?


3 komentáře:

  1. Běhám, a strašně mě to baví. Běhám spíše kratší trasy, do těch 7 km, ale terénem - z kopce, do kopce...Je to super odreagování:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni:D Ta poslední fotka (obrázek) nejlepší!:D Já si někdy zaběhám ale jako nic moc:D Měla bych začít moje stehna se mi opravdu nelíbí!.D

    OdpovědětVymazat
  3. Já si při běhání také měřím, kolik jsem uběhla. Už mám najité trasy a jedna je 9 km, druhá 12 km a třetí 15 km. Záleží, na jakou se zrovna cítím. Běhám už 3 roky a vloni jsem začala mít problémy s koleny. Běhu jsem se ale nechtěla vzdát. Koupila jsem si ortézy na kolena, ale ty mi moc nepomohly. Druhou šancí byla kloubní výživa , kterou užívám pravidelně, a ta naštěstí zabrala, takže se běhu naštěstí nemusím vzdát :-) .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...