úterý 29. listopadu 2016

Jsem na volné noze - 1. díl Jak to celé začalo

Už jsme zde na blogu několikrát nakousla, že mám novou práci. Práci, o které jsem snila. Takovou, která mě baví. Teď jsem se konečně rozhoupala a rozhodla se vám o ní něco napsat. A udělám z toho rovnou seriál!



Takže čím bych začala. Jistě vás hlavně zajímá, co vlastně dělám. Odborně (nebo odporně :-) řečeno copywriting a online marketing. Prostě píšu články, texty pro weby nebo posty pro facebookové firemní stránky. Taky už jsem zabrousila k newsletterům nebo navrhování menších reklamních kampaní.

Jsem stále na mateřské, takže se práci můžu věnovat jen omezenou dobu. Většinou se do práce ponořím na 2 hodiny, maximálně 4 hodiny denně, podle potřeby a energie. Za půl roku jsem se naučila hromadu nových věcí. Je to pro mě jeden velký kurz marketingu. Marketing jsem sice studovala, ale současné postupy jsou už úplně někde jinde.

Jsem oficiálně na volné noze, mám živnosťák, ale pracuju pro agenturu. V tom momentálně vidím velkou výhodu, ale o tom až někdy příště. Zjistila jsem, jak je psaní za peníze jiné. Zde na blogu si dovolím psát stylem, jako bych psala kamarádce. Na textech pro klienta si dávám maximálně záležet a držím se jasného cíle.

A jak to vlastně celé vzniklo? Jak jsem se k této práci dostala? Mým přáním bylo psát články a spravovat facebookové stránky, a fakturovat za ně. Pak se moje mnohaleté psaní, přemýšlení o psaní a čtení o psaní přehouplo do nabídky "Potřebujeme někoho na psaní, jdete do toho?". Celý vesmír se spojil, Bůh Psaní ukázal svou sílu a hlavně - moje kámoška mě doporučila :-). Už je tomu skoro půl roku. Co bude za dalšího půl roku, nevím. Nevím ani, co bude za rok nebo za dva. Už jsem narazila i na úskalí práce na volné noze, i když si tento způsob práce zatím vlastně jen oťukávám. Určitě vám o tom napíšu v dalším díle :-) 

Dobrý zdroj inspirace a informací je na webu www.navolnenoze.cz.

Máte někdo zkušenosti s prací na volné noze?


8 komentářů:

  1. uzasne je ked si ludia plnia sny ja tiez vacsinu casu robim na volnej nohe niekedy je to dost stresujuce ale ta volnost flexibilita , proste vsetko ma pre a proti , drzim palce
    galantosfun giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možnost pracovat kdekoli a kdykoli mě láká nejvíc :-)

      Vymazat
  2. To je super! V současné době taky uvažuji o práci na volné noze, tak uvidíme, jak to celé dopadne :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  3. to je skvelé keď sa ti naskytne niečo, čo si presne chcela! :) gratulujem a držím palce :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce, přijde mi to super :)

    A.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...