neděle 22. března 2015

Zázraky z Havlíkovy přírodní apotéky

Díky recenzi na blogu Bellaza jsem objevila Havlíkovu přírodní apoteku a jsem za to opravdu ráda. Zatím jsem vyzkoušela dva výrobky, které vám teď představím.























Než se dostanu k samotným produktům, musím zmínit balení zásilky. Vše přišlo v pěkné kartónové krabičce vystlané takovou tou slámou. Lísteček s nápisem "Jsi krásná" mě určitě potěšil, je to milá pozornost. Tyto drobnosti mají velký efekt. Z fleku bych to celé mohla použít jako dárek pro milou kamarádku.



BIO mycí elixír na intimní partie

Asi před půl rokem jsem psala o svých potížích s mykózama. S porodem sice problémy zmizely, ale čert nikdy nespí, jak se říká, proto se snažím o prevenci. Vsadila jsem na tento elixír. Podle popisu se zdálo, že by to mohlo být to pravé ořechové. A představte si, ono snad je! Občas mám pocit, že se o mě opět pokouší nějaký zánět, ale elixír ho úspěšně zahání. Tak snad to bude fungovat takto krásně i nadále.

Elixír má hnědou barvu a hustší konzistenci, takže neprotéká mezi prsty. Voní po levanduli a kopřivě. Mírně pění. K umytí ho stačí trocha. Používám ho každý den už skoro dva měsíce a pořád mám ještě tři čtvrtiny lahvičky. Při mytí elixír hned nesmývám, ale nechám chvíli působit. A co obsahuje? Levanduli, chmel a kopřivu. Každá bylinka má na starosti něco jiného a společně tvoří velmi silný celek. Účinky jednotlivých složek si dovolím zkopírovat z webu apatyky.

Chmel otáčivý
  • má dezinfekční účinky, obsahuje látky podobné ženským pohlavním hormonům
  • pomáhá při zánětech močového měchýře
  • na podrážděnou kůži
  • antibakteriální účinky
  • phytoestrogeny stabilizují hladinu hormonů a pomáhají tak předcházet menstruačním bolestem
Levandule lékařská
  • chrání pokožku před množením zhoubných mikroorganismů
  • pomáhá při regeneraci infekčních ran a povrchových zánětů
  • je výborná proti mykózám
Kopřiva dvoudomá
  • Kopřiva dvoudomá je jedinečná léčivá rostlina s velmi širokými možnostmi využití
  • pomáhá při vnitřním krvácení
  • má protizánětlivé účinky
  • urychluje hojení ran

Složení: Aqua (pitná voda), Sodium Cocoamphoacetate (jemná mycí složka), Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (jemná mycí složka), Lauryl Glucoside (jemná mycí složka), Sodium Cocoyl Glutamate (jemná mycí složka), Glycerin (Humektant), Lavandula Angustifolia Herb Extract (Levandule lékařská), Urtica Dioica Extract (Kopřiva dvoudomá), Humulus Lupulus Cone Extract (Chmel otáčivý), Sodium Benzoate (prířodní konzervant obsažný v ovoci), Potassium Sorbate (přírodní konzervant obsažný v ovoci), Coco-Glucoside (jemná mycí složka), Glyceryl Oleate (vosk z rostlinných olejů), Lavandula Angustifolia Oil (olej Levandule lékařské), Linalool (z přírodních éterických olejů).

S elixírem jsem tedy moc spokojená, pevně doufám, že mě od zánětů opravdu ochrání a mám v plánu se k němu vracet. Belleza píše, že tento elixír intimní partie hýčká. Já souhlasím. Díky němu mám z mých intimních partií zdravý a voňavý pocit

Cena 200 ml je nyní 340 Kč. Já jsem ho na konci ledna koupila za 218 Kč. Zdražili dost, bohužel.

Odkaz zde.

Bodové hodnocení: 7/7


Havlíkův přírodní zázrak

Neodolala jsem a vyzkoušela i Havlíkovu vlajkovou loď - přírodní zázrak. Receptura ze 17. století byla nalezena u pana lékárníka Phmr. Karla Havlíka, který žil v letech 1923 - 1996. To zní pěkně, mastička s vlastním příběhem. Navíc se dá použít téměř na všechno, od hlavy až k patě. Je čistě přírodní a krásně voní. Kam jsem ji mazalá já a jak působila?
  • podivné ekzematické místo na pravém předloktí- vyléčeno
  • noční péče o obličej a vrásky kolem očí - pleť hydratovaná, zdravá, vrásky nezmizely
  • velmi suchá až popraskaná místa na prstech pravé ruky - jen mírné zlepšení

Mastička se po kontaktu s teplou pokožkou rozpouští. Roztírá se dobře, ale trvá dlouho, než se vztřebá. Nicméně je příjemná, voňavá a příroda z ní přímo vyzařuje. Mám to nejmenší balení, které je opravdu titěrné, proto si ji šetřím a používám spíš vyjímečně, až slavnostně. Celkově mě ale nepřesvědčila natolik, abych si chtěla kupovat další balení. Cenově je to totiž trochu pálka a mám za to, že podobné účinky najdu i u jiných typů vyrobků, jako je například bambucké máslo nebo arganový olej, které se dají pořídit za mnohem nižší cenu. Každopádně dostat mastičku jako dárek, zlobit se určitě nebudu:-)
 
Složení: Macadamia Ternifolia Seed Oil (Makadamiový olej), Cera Alba (Včelí vosk), Mel (Med), Papaver Orientale Seed Oil (Makový olej), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Rakytník), Royal Jelly (Mateří kašička), Propolis extract (Propolis), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rozmarýn), Helianthus Annuus Seed Oil (Slunečnicový olej), Glycerin (Humektant), Tocopherol (vitamin E).

Cena za 10 ml je 199 Kč, 50 ml stojí 599 Kč a 150 ml 1499 Kč.

Bodové hodnocení: 6/7



Z apotéky bych chtěla dále vyzkoušet přípravek pro bezšampónové mytí vlasů NO POO. O této metodě jsem už slyšela a hodně mě zaujala.



Stránky eshopu jsou www.eshop.havlikovaapoteka.cz. Cena dopravy je 30 Kč.

Už jste se setkali s Havlíkovou přírodní apotékou? Jak se vám produkty líbí? Máte něco vyzkoušeno?


6 komentářů:

  1. Na NO POO metodu přecházíme teď s kamarádkou. Jsme v první fázi, kdy jsme si koupily čistě přírodní šampón. Tak třeba v druhé fázi objednáme tuto mycí tonikum. Překvapila mě tak levná cena dopravy na e-schopu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že jsem dobře doporučila, já jsem stále nadšená a to jsme už na dně první lahvičky. V zásobě mám naštěstí druhou a když to slyším škoda, že jsem si nekoupila ještě jednu, ta cena je teda už trošinku vyšší. Ne že bych ho přestala kupovat,ale už budu mít větší roupy dál testovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekny clanok. Skoda, ze taky e-shop nie je aj pre Slovensko.

    OdpovědětVymazat
  4. Havlíkovu apotéku mám moc ráda :) Zatím jsem se všemi produkty moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  5. Mycí elixír taky miluju a jiný už nepoužívám :) Taky jsem hodně trpěla na mykózy a věřím, že je jedním z důvodů, proč už se mi nevrací. Nebo aspoň ne tak často :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...