čtvrtek 28. listopadu 2013

Chystám se na víkend "Sama doma, hurá!"

Asi si říkáte, co je zajímavého na tom, že někdo bude o víkendu sám doma. Ale když vám, povím, že jsem měla takový víkend naposled před rokem, tak to už zajímavé je, tedy pro mě určitě.

V době "před dětma" byl každý víkend volný a mohla jsem si dělat, co jsem chtěla. A ani jsem si tenkrát neuvědomovala, jaká je to paráda. Takže teď, když mám možnost s celým víkendem naložit jen podle svého, těším se jak na dovolenou. No, možná bych měla mít výčitky, že se chci zbavit svých drahých dětí a muže a vlastně trochu špatné svědomí mám a nakonec mi bude i smutno, ale co už, užiju si to na sto procent! Tak pá pá, drahouškové!

Pro tento víkend své schopnosti odkládám!
Co mám v plánu?

  • V poledne se naložím do vany, aniž by na mě koukaly dvě malé hlavičky a házely do vody hračky.
  • Vyklidím myčku a nebudu muset vysvětlovat, že to NENÍ automyčka.
  • Uvařím si nějaké rychlé, pro děti nevhodné, jídlo a v klidu si ho sním. Nebude mi cukat koutek při sledování způsobů stolování mých malých spolustrávníků.
  • Vychutnám si ticho. Neuslyším: "On to vylil.", "Čurááám" (Znamená - mami, okamžitě přiskoč s nočníkem nebo bude zle), "Mamine, vyšprtni to" (Za gaučem zapadlé autíčko. Pokaždé, když se objeví oslovení MAMINE, jde o hodně vážný problém). "Já jsem to nenajdela" (Mami, okamžitě mi to najdi. Děti mjí sobě vlastní způsob skloňování sloves.) Aaaaa (Dlouhý nekonečný jekot.)
  • Budu poslouchat Karla Gotta, americké vánoční písničky, podívám se na Colomba a upeču zázvorky. Chystám se do Ikey a na malé nákupy.
  • Budu spát celou noc. V kuse.
  • Napíšu velmi intelektuální a naučný článek, který zabere hodně soustředění a přemýšlení.
 
Taky bych měla vyžehlit kupu prádla, pustit se konečně do účetnictví, umýt okna, vytřídit skříň a zabalit dárky. Ale to asi nestihnu, protože mi plno času zabere bezcílné projíždění Fleru, zjišťování, co je nového na Facebooku a v blogosféře, koukání na přiblblá videa na Youtube a další podobné aktivity.

Jaká je vaše nejvzácnější a nejoblíbenější víkendová činnost? Máte každý víkend pro sebe nebo je to pro vás taky vzácnost? 


13 komentářů:

  1. :-) volný víked tak moc závidím, jen se mi zdá, že sis na to naplánovala málo radostí a hodně povinností. Odpočívej! :-)
    já když jsem náhodou sama doma (ale to je zřídka a většinou jen pár hodin), pouštím si na plné pecky muziku, seriál bez zvuku a beru do ruky knížku - většinou všechno najednou :-). Aneboooo si naplánuju spoustu svých aktivit a odpočinku a nakonec to skončí tak, že uklízím nebo žehlím jako šílenec.
    Koukám, že ty děti jsou v zásadě všechny hrozně podobné, Adélka mi taky stepuje u vany, hází mi tam hračky nebo lodičky a pořád mi sahá do vody. A v noci mi vlézá do postele, strká pod mě nožičky a říká: "Mamiiiii, zahžej mi ty špičky" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, odpočinku bude hodně:) Ale i takové uklízení skříně je pro mě pohoda! Já taky dělám vždy více věcí najednou!

      Vymazat
  2. :) Každá mamina by měla mít volný víkend aspoň v nějakém pravidelném intervalu (řekněme každý 2 měsíc, 1x čtvrtletně alespoň). Věřím, že se tak zrelaxuješ, že je potom budeš vítat a na nějakou dobu tě to "nabije", že i "dlouhý nekonečný jekot" se ti nebude zdát jako taková hrůza (podle toho v jaké situaci je vyluzován :D) Tak přeji přííííjemný a ničím nerušený víkend a těším se na nový článek :) ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je potřeba se občas odpoutat. Jestli dobře počítám, tak jsem byla na víkendu bez dětí za tento rok 3x a pak dost víkendů jen s jedním dítětem (jedno dítě - žádné dítě). Ale sama doma, to se mi moc často nezadaří. A díky:)

      Vymazat
  3. Hezky si to volno užij :-) Já jsem tady ráda sama doma, byť děti nemáme, tak ani s manželem se 100% neuvolním, svazuje mě ten režim, co je třeba stihnout za víkend společně.. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tenhle článek mě hodně pobavil :D.... Musím se smát při představě jak mi dvě malé hlavičky nakukují do vany :D..užij si to :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný a klidný víkend Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky bohu patřím stále do té skupiny, kdy mám volný každý víkend, ba vlastně každý den v týdnu a až na sem tam nějakou povinnost do školy si mohu svobodně se svým volným časem naložit, jak se mi zlíbí. Neumím si to představit jinak. Možná bych si toho měla začít patřičně vážit, jak to tak vidím :) Ale věřím že život s rodinou a dětma má jistě také svá mnohá pro a i když to asi bere ten volný čas a nejspíš strašně moc energie, určitě jsi spokojená :)
    Tak si víkend pěkně užij :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, užívám:-) Sice mám volného času hodně málo, ale na to, co mě baví, si ho vždy najdu, což potvrzuje i existence tohoto blogu:-) Je fajn mít volný víkend, ale už se začínám těšit, jak mi budou zítra padat kolem krku:-)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...