pátek 18. listopadu 2016

Jak funguje vesmírná inzerce

Vesmírná inzerce je můj osobní název pro jev, kdy si něco přejete, ono se vám to do puntíku vyplní a vy jen zíráte, kroutíte hlavou a nevěříte vlastním očím.

zdroj


Trochu teorie a tipy na knížky

Možná znáte knížku Tajemství. Podle této knihy vám vesmír splní přání pomocí zákona přitažlivosti, podle kterého přitahujete to, na co myslíte a co říkáte. Zní to jednoduše. Potíž je v tom, že spousta lidí o sobě a o okolním světě smýšlí negativně. Nebo mají velmi nízké sebevědomí a ani si nedovolí mít velká přání a cíle. Knížku jsem nečetla, ale viděla jsem dokument na youtube.com. O Tajemství už jsem jednou na blogu psala, můžete si článek připomenout, půjčit si knížku v knihovně nebo rovnou mrknout na dokument.

Další knížka, kterou jsem opravdu četla, je Zákon rezonance. Ta už se plnění přání věnuje trochu více věděcky a vysvětluje přesně, co a jak se děje a jak k plnění přání dochází. Pokud jste si u Tajemství říkali, že jsou to jen líbivé řeči, u Zákona rezonance budete muset uznat, že na tom něco je. Podle této knihy vysíláme energii, vibrace, které přitahují to, co chceme. Důležité je podpořit naše přání emocemi, což dosáhneme nejlépe vizualizací. Knížka je opravdu skvělá. Najdete v ní hodně konkrétních rad a doporučení.
Pak jsou tady i racionální názory, které celou věc vysvětlují jednoduše jako příčinu a následek. Nic, co se nám děje, není náhoda, ale pouhý výsledek našeho jednání. Když se snažíme, vzděláváme se, máme práci snů, když sedíme doma u TV, práci snů nemáme. Když cvičíme a jíme zdravě, jsme fit a máme štíhlou postavu. V opačném případě jsme nemocní a bojujeme s kily. A tak dále. Jak prosté. Skutečně?

Čemu věřím já?

Můj názor je někde uprostřed vesmíru a akce-reakce. Je mi jasné, že pouhé přání nestačí, je potřeba pořádně zamakat. Ale ani tvrdá práce sama o sobě není všechno. Nutné je vytvořit v sobě to správně naladění a tam už se opět vracím zpátky k vesmíru. Mám to tedy nastaveno přibližně půl na půl. Ke splnění přání je potřeba se přičinit, ale na druhou stranu se občas přání plní až s děsivou přesností.

Dávám si pozor, co říkám a jak myslím. Nikdy bych například neřekla, že jsem chudobná, že na něco nemám. A takto vedu i své děti.

Jak se daří přáním u mě?

V posledním půl roce se mi přání děsivě plní hlavně v oblasti práce. Aniž bych svá pracovní přání vyslovila nahlas, dostávám nabídky, které jim přesně odpovídají. A to už není náhoda, to mi neříkejte. (O mé nové práci vám plánuji napsat.)

Naopak je pořád dost přání a plánů, která jsou stále na čekací listině. Ale myslím, že jsou to věci, na které zatím čas neuzrál.


Co vy a vesmír a přání a vše na toto téma? Věříte, nevěříte? Jak to vydíte vy? Plní se vám přání?


10 komentářů:

  1. Aj Tajomstvo aj zákon rezonancie som už čítala a je to naozaj úžasné. Veľmi sa mi páči, že sa zaujímaš o ezoteriku, čo je nesmierne krásne a najmä duchovne vyspelé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, to jsem ani nevěděla, že tohle patří k ezoterice :-) Děkuji za osvětlení :-) Takže ano, zajímám se o ezoteriku, tyto témata mám velmi ráda.

      Vymazat
  2. Věřím, věřím, věřím...dost věcí se mi splnilo. Například na střední škole jsme měli slohovou práci na téma "Můj ideální partner" (popis postavy) nebo něco podobného - totálně jsem se do toho vžila, popsala jsem totální ideál, jak by vypadal, jak by se choval, no samé superlativy a končila jsem to popisem "s kým asi tak skončím" (věčný sportovec, sledovat sportovních přenosů, blonďák ze zapákova...prostě ne vůbec/tehdá/ můj typ). Za pár let jsem chodila se svým "ideálem", který přesně odpovídal popisu, ale zapomněla jsem na takové popisy vlastností jako věrnost (ehm)...a pak fakt skončila s manželem, který totálně odpovídá tomu "s kým asi skončím" :D (snad je to pochopitelné, moc se nesoustředím na psaní - dělám i další věci :D) ...slohovou práci mám stále schovanou doma a někdy si jí tak ze srandy přečtu, i manželovi a žasnu... Takže ano, věřím, no člověk musí popsat vše do detailu, může se to zvrhnout ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá historka, no nakonec jsi ráda, že to tak dopadlo, že :-)

      Vymazat
  3. Verím týmto veciam a vesmirnym zakonom uz som sa parkrat predvedcila ze fakt funguju. Knihu Tajomstvo som citala a bol to prvy impulz, celu vysku som na jej principoch fungovala a az na jednu najťažšiu skusku, ktoru opakoval kazdy som vsetky soravila na prvykrat. Jedine laska sa tomuto zakonu nejao vymyka nechapem preco ale je to tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná že láska a všechny vztahy jsou v tomto složitější právě proto, že tam figuje další osoba. Možná zkus přečíst Zákon rezonance, ten je fakt podrobnější a víc je tam všechno rozvedeno. Takové Tajemství pro pokročilé :-)

      Vymazat
  4. Já se musím přiznat, že ze začátku jsem si říkala, že to bude určitě blbost, ale po tom, co jsem si přečetla knížku Tajemství mi to už tak hloupé nepřišlo, a pomohlo mi to přemýšlet jinak. Teď tomu věřím, a přání se mi plní :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  5. Já tyhle věci věřím. Od té doby co jsem viděla dokument The Secret - tajemství mám na tyhle věci uplně jiný pohled. Na co intenzivě myslím a v co věřím se nakonec splní. A to platí i obráceně, pokud si člověk bude představovat co špatného se může stát tak si to opravdu přivolá. Je to hodně zajímavé tyhle články. :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  6. jeeej,tak ďalšia osôbka,ktorá verí na vesmír a pozitívnu energiu :) super,že som objavila tvoj blog :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...