středa 21. září 2016

5 důvodů proč si pořídit tři děti

Abych v tom peklíčku nebyla tak moc sama a trochu rozšířila řady vícedětných rodin, dám vám hned pět neodolatelných důvodů, proč si pořídit děti rovnou tři. Pokud se na to cítíte, klidně jděte i do čtyř!





1. Vždy budete mít neprůstřelnou výmluvu

"Onemocnělo mi dítě." "Nemohla jsem přijít, padlo mi hlídání." No dá se tomuto odporovat? Nedá. S dětmi vzniká plno nečekaných situací, které většinou nemají rychlé a snadné řešení. Okolí to chápe a toleruje. Nenavádím vás k vymlouvání se na děti, ale když nebude jiná možnost nebo lepší nápad ... :-)  

2.  Donutí vás začít konečně pořádně vydělávat

Boty na jedno dítě stojí 700 Kč, boty na tři děti už 2100 Kč. Vstup do herny pro jedno vyjde na 200 Kč, pro tři vypláznete 600 Kč. Pokud si nechcete odpírat, budete muset zapnout všechny síly, promazat mozkové závity, odpustit si občas pár hodin spánku a přispět trochou do rodinného rozpočtu.

3. Začnete si vážit volného času

S počtem dětí roste i časová vytíženost. Hraní si s dětmi, uklízení, odpovídání na všemožné otázky nebo vyšetřování, kdo v kuchyni zase vylil pití, zabere více času. Pak najednou všichni usnou nebo je chvíli vezme ven tatínek nebo jiná dobrá duše a vy najednou začnete splašeně pobíhat po bytě a nevíte, jak s tou nečekanou náloží svobody naložit. Tak takto ne! Volný čas je potřeba využít do poslední minuty. Než k němu vůbec dojde je fajn mít seznam úkolů. Pak, až nastane ta posvátná chvíle, nevznikne panika a zatmění mozku, ale v pohodě a v klidu si uděláte to, co bylo v plánu.

4. Rozšíříte si vědomosti

"A jak ta Zeměkoule drží v tom vesmíru?" "Proč je v noci tma?" "Co bylo, když my jsme nebyli?" ""Proč ti dinosauři vyhynuli?" Ať chcete nebo ne, budete muset odpovídat. A pokud nejste adept na výhru v AZ kvízu, budete taky muset lecco nastudovat. Někdy se objeví otázka, na které není nic vědeckého, ale odpovídá se špatně. Třeba jako nedávno, kdy se synek rozčiloval, že se nemůže vyčůrat, protože má zase velkého lulíka. Tak mu říkám, že je to normální, že to chlapi někdy mívají. A samozřejmě následovala otázka "Proč?" S manželem jsme se na sebe podívali a já jsem odpověděla velmi výstižně a znalecky "Nevím."

U nás teď frčí různé vzdělávací zábavy. Jednou takovou je tato encyklopedická hra Conector, která skrývá 352 otázek z osmi různých okruhů, a navíc je v angličtině. Správnou odpověď poznáte tak, že se rozsvítí světýlko. Nejoblíbenějším tématem dětí jsou dinosauři. Nikdy bych nevěřila, že budu vědět, co jsou to teropodi, jaké jsou hlavní znaky sauropodů a jak se bránil ankylosaurus. Mě nejvíc zaujaly historické osobnosti nebo známá města a místa.
Hra je z eshopu www.medvidkovehracky.cz, na kterém mě překvapilo množství zajímavých hraček a her, které nejsou jinde k vidění. Hry v angličtině jsou skvělou jazykovou rozcvičkou pro děti i rodiče. Tak určitě nakoukněte. Vánoce už pomalu klepou na dveře!

5. Stane se z vás držka držkatá 

"Nepředbíhej se, netrhej to, chovej se slušně, nekřič." S dětmi říkáte podobné věci častěji, než byste chtěli. A občas se to přenese i na okolí. Z hodné holky, kterou napadne vhodná odpověď, až když přijde domů, se při třech dětech stane expert na argumentaci a bleskové reakce. Navíc se přestanete stydět nově nabytou schopnost kdykoli použít. Ve frontě u pokladny, u okýnka na poště nebo na třídní schůzce.

Nalákala jsem vás? Už zapalujete svíčky, oblékáte sexy košilku a chystáte se na rozmnožovací večer? Nebo mě v tom necháte samotnou?


7 komentářů:

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...