středa 4. listopadu 2015

Šampón pro suché vlasy a vlasový olej Macadamia

Nestíhám, nestíhám, nestíhám, ale na chvíli se zastavím a napíšu vám o šampónu, který právě používám a olejíčku, co voní jako parfém Angel.

Tak a teď jsem se zasekla. Kde začít. Asi mým předchozím šampónem. I když se snažím klasickým drogérkovým šampónům vyhýbat, měla jsem doma šampón Dove a bylo mi líto ho vyhodit. Po nějaké době používání mě začala svědit pokožka hlavy a vlasy se mi dost mastily. Pak jsem od eshopu elnino.cz dostala na vyzkoušení tento šampón značky Macadamia (zde). Není úplně přírodní, "jen" neobsahuje barviva, SLS a parabeny, ale rozdíl byl hned znát. Konec svědění a vlasy si nemusím mýt i čtyři dny. Šampón umyje dobře i mastnější vlasy hned na poprvné, pění středně a jemně voní. A co říct o jeho schopnostech vyživovat suché a poškozené vlasy? Vlasy mám po něm pěkné, lesklé a pevné, neelektrizují, prostě jsem spokojená. Určitě můžu šampón doporučit. 

Bodové hodnocení šampónu: 7/7

K šampónu jsem dostala mini baleníčko vlasového oleje Macadamia, který je vhodný pro všechny typy vlasů. Používá se buď na ručníkem vysušené, tedy ještě mokré vlasy nebo na suché vlasy, zejména konečky, pro jejich oživení. Mě se nejvíce osvědčil právě jako životabudič suchých délek. Vlasy s ním vypadají lesklejší a na omak jsou jemnější. Při použití na mokro i na sucho vlasy nezatíží a nazamastí. 

Pokud vás zajímá složení olejíčku, tak obsahuje arganový a makadamiový olej, ale na prvních dvou místech jsou silikony, jak to u těchto vlasových olejů bývá. To je také důvod, proč tyto olejíčky nepoužívám příliš často. Dávám přednost jednodruhovým rostlinným olejům, jako je kokosový, arganový nebo jojobový. Ale tento olejík si mě získal svou nádhernou vůní. Pokud znáte parfém Angel od Thierry Mugler, tak takhle přesně voní.

Bodové hodnocení oleje: 6/7


Všechny produkty značky Macadamia najdete zde.

Máte zkušenosti s některým z těchto produktů? Už jste se setkali se značkou Macadamia?

3 komentáře:

  1. Produkty Macadamia by som rada skúsila. Sú dosť dobre hodnotené. Olej som skúšala len raz na interbeauty a zdal sa mi vcelku dobrý.

    OdpovědětVymazat
  2. Macamadiu mam len suchy sampon, ale uz sa chystam na olej :)

    OdpovědětVymazat
  3. vyzera to dobre, ja uz mam niekedy pocit, ze na tie moje vlasy ani svatena voda nepomoze :D

    http://7bluedots.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...