čtvrtek 15. října 2015

Za poslední dny - novinky, nákupy, zážitky V.

Poslední dny se držím spíš doma, vzhledem k počasí a nemocným členům rodiny a nic zvláštíno jsem nezažila. Přesto mám pro vás stručný přehled toho, co je u mě nového.

Já a Elenka jsme k testování dostaly několik kosmetických výrobků. Zatím nemůžeme dělat závěry, ale u jedné věci už mám jasno. Tento balzám na rty je úplná bomba. Myslela jsem, že moje oblíbené Crazy rumors nic nepřekoná, ale byl to omyl. Přírodní balzám Dizao vydrží na rtech mnohem déle a dokonale je vyživí. Na zimu nejlepší. Mrkněte na něj zde.


Pro sebe mám ještě dvě plátýnkové masky Dizao - kolagenovou a s kyselinou hylauronovou (zde). Jestli budou tak dobré, jako balzám na rty, tak mám trochu strach, že mi po použití bude znovu patnáct :-) O výsledku vás budu samozřejmě informovat v recenzi. Elenka dostala ochranný balzám do chladného počasí od Weledy (zde) a krémový sprchový olej Ziaja (zde).

Dostala jsem i noční regenerační krém Mádara (zde), který vypadá velmi nadějně. Každé ráno testuju čistící masku Královská snídaně pro pleť (zde) a BIO Český krém (zde). Krém je určen pro vytížené ženy, takže dělaný přímo pro mě :-) Jsem s ním moc spokojená a chystám se na sepsání recenze.

V Lidlu jsem si koupila lis na sušenky a rozpoutala jsem tím takovou menší sušenkovou mánii. Chvíli trvalo, než jsem přišla na to, jak se s lisem správně pracuje, teď už dělám sušenky jako profík. Zvládne to i šikovný předškolák. Receptů na těsto jsem vyzkoušela už více a zatím vedou sušenky s příchutí anýzu. Dnes jsem v Lidlu lisy ještě viděla nebo podobné nabízí i Tescoma.
Novinkou v mém jídelníčku je domácí lučina (z jogurtu a smetany) a pomazánky z ní. Nejvíc se mi líbí lučina se strouhanou syrovou řepou a ne jen proto, že dobře chutná, ale má i krásnou růžovou barvu. Lučina s rukolou a ředkvičkama je zajímavě trpká a lučina s vařeným vajíčkem a strouhaným syrovým celerem je jednoduše výborná.






S nástupem podzimu u nás nesmí chybět dýně hokido. Dělám z ní polívku, kterou mají rádi všichni z rodiny. Tento rok jsem prolomila mou nechuť k řepě. Zatím z ní dělám jen klasický salát a pomazánku, jak už jsem psala. Ale chystám se řepu i upéct.








Průběžně si vymalovávám omalovánky pro dospělé. Do 18. 10. můžete soutěžit (zde) o jednu takovou! Podmínkou zařazení do soutěže je napsat, co vám způsobuje největší stres. Odpovědi jsou různé - škola, práce, zdraví. Mě nejvíce stresují situace, kdy se s dětmi chystám z domu a vím, že nestíháme. Jsem pak pořádně vystresovaná a zpocená až za ušima.

Zachycena, jak si na mě bere paličku :-)




Poslední dobou přeorganizovávám domácnost, protože agent Elenka všude vleze, všechno bere a rozhazuje. Přesunuju věci do vyšších pater, zamykám skříňky a pořád uklízím. S ročním dítětem je prostě o zábavu postaráno nonstop. Má štěstí, že je tak roztomilá. Načapám ji, jak vyhazuje oblečení ze skříně, ona se na mě podívá, dá hlavu na stranu, usmějě se, udělá paci paci a já ji nakonec ještě pochválím. Je to miláček.

Jak se máte v tomto sychravém podzimním čase vy?

4 komentáře:

  1. Spousta zajímavých produktů, těším se hlavně na recenze věcí od Dizao a Havlíka. Dizao, se přiznám, vůbec neznám a od Havlíka jsem měla tu bio ranní čistící masku a byla super.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty omalovánky vypadají super, musím si je pořídit! Dcerka je asi andílek, taky mám jednu Elenku doma a vždy, když něco provede a usměje se, je odpuštěno :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten balzám na rty vypadá moc dobře! Dýně miluji.. Moc mě zaujal ten lis na sušenky :)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  4. Já si deštivé počasí zatím kupodivu užívám. Po dlouhém období krásného jara, léta a babího léta, kdy jsme pořád něco podnikali, jsem ráda, že můžu být s dětmi s klidným svědomím celé dny doma a jak píšeš, nemusím se stresovat tím, že je musím vypravit ven.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...