středa 7. října 2015

Antistresové omalovánky pro dospělé + GIVEAWAY o jednu z nich

Ztrácím pojem o čase, nemyslím na starosti a povinnosti a jen se nořím do světa barev a květinových vzorů. Našla jsem další způsob, jak zatočit se stresem - relaxační omalovánky!


























Na tyto omalovánky pro dospělé mě navedla moje ségra. Protože mě baví malování a vše, u čeho něco vzniká, hned jsem je musela vyzkoušet. V online knihkupectví Dobrovský jsem vybrala rovnou tři. Nejsem spokojená se všemi a povím vám proč.

A jak omalovánky fungují?

Vymalovávám asi týden. Vždy po chvilkách. Těžko se od toho odtrhávám, ale času není na zbyt, bohužel. Opravdu mě to chytlo. Úplně se do obrázku zanořím a nevidím neslyším. Buď nemyslím na nic nebo mi myšlenky volně plynou. Pekelně se soustředím, abych nepřetáhla, vybírám si veselé barvy a mám radost, jak obrázek přibývá. Na chvíli se tak ocitám ve svém ideálním světě, jehož obraz se mi vtiskne do mysli a ten dobrý pocit se přenese do celého dne. Zdá se mi, že jsem líp naladěná. V klidu jsem zvládla i to, když náš malý sígr urval sousedovi značku z auta. Už jsem měla i pár malovacích večerů se starší dcerkou. Sedíme vedle sebe, potichu malujeme, občas něco prohodíme a mrkneme na obrázek té druhé. Příjemně strávený společný čas.

 Omalovánky Kouzelné zahrady (zde)

Tento sešit mě zaujal nejvíc. Obrázky jsou krásné, neosekané (význam pochopíte u popisu druhého sešitu) a všechny na květinové téma. Listy jsou potištěny jen z jedné strany, takže v případě malování fixem nebo gelovým perem nedojde k propíjení do dalšího obrázku. Hotové dílo si můžete vystřihnout a vystavit, třeba na ledničku. 

Tento sešit určitě doporučuju. Předpokládám, že ve stejné kvalitě budou i další z této edice.


Tady je moje první dílko. 

 Takhle nesystematicky začínám s vymalováváním.

Ukázka dalších kreseb.

101 mandal pro krásný den (zde)

O mandalách toho moc nevím, ale jedno vím jistě, je to kruh. Kruhový obrazec. Autoři této sbírky omalovánek toto teoreticky vědí taky, ale praxe už je jiná. Jediná kompletní mandala je na první straně, všechny další jsou osekané. A to ve mě stres spíš vyvolává, než potlačuje. Stačilo by mandaly jen zmenšit a krásně by se vešly na celou stranu. Proč někdo udělat toto, nechápu. A přitom jsou obrazce pěkné, různorodé a přímo volají po vymalování. Velké zklamání, velká škoda. Správný název by měl být "101 kousků mandal". Potisk je oboustranný, takže malovat jen pastelkama.

Sešit doporučuju jen v případě, že nemáte sklony k perfekcionismu a nevadí vám nekompletní věci.

 Kompletní mandala je jen na první straně.


































Ukázky ostatních obrazců. Jsou krásné, ale ne-kom-plet-ní!


Světlou výjimkou z celého sešitu je tento obrázek slona. K vybarvení si ho vybrala dcerka.


Relaxační omalovánky pro dospělé (zde)

A dostávám se ke giveaway. Dávám do ní právě tento sešit omalovánek. Ne, že by se mi nelíbil, ale omalovánek mám teď dostatek, takže dám možnost zrelaxovat i někomu dalšímu. V sešitu najdete různé ornamenty, menší, větší, složitější i jednodušší. Taky části mandal, ale alespoň orámované, což nakonec nepůsobí tak rušivě. Potisk listů je oboustranný.

Pokud chcete o Relaxační omalovánky pro dospělé soutěžit, tady jsou pravidla:

1. Sledovat můj blog přes GFC, FB nebo Bloglovin
2. Napsat pod jakým jménem sledujete
3. Nechat na sebe kontakt (email)
4. Napsat, co vám způsobuje největší stres

Ze soutěžních komentářů vyberu jeden a dám vědět na email. Soutěž trvá do 18. 10. a platí jen pro ČR.

Už jste o omalovánkách pro dospělé slyšeli? Jak se vám líbí? Máte to chuť to taky vyzkoušet? (Klidně pište i komentáře mimo soutěž, já si to přeberu.)


33 komentářů:

  1. gfc Kristýnka, fb Kristýna Mencová, mencovakristyna@email.cz, co mi způsobuje největší stres? asi práce, smutné že? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! Antistresové omalovánky znám asi 3 měsíce, kdy je sdílela na FB kamarádka.
    Moc mě pobavil popis ne-kom-plet-ních omalovánek. Řehtala jsem se nahlas a u 101 kousků mandal jsem vyprskla špagetu aglio olio na monitor. Děkuju pěkně :-)
    No vidíš, ty by byly pro mne, mě nekompletní věci, nedokončené úkoly ani neuzavřené cykly nijak zvlášť nestresují :-). Ale zas mě rozhodí kdeco jiného.
    Jinak jen komentuji, nesoutěžím. Nechť si omalovánky užije raději někdo jiný, mě by na ně stejně chodila Adélka :-)
    Jo a stres mi vyvolává leccos, většinou děti, manžel, tchýně, termíny, peníze a jejich nedostatek, televizní zprávy (sice na ně záměrně nekoukám, ale všemu uniknout nelze), nákupy v supermarketu, neohleduplní řidiči a parkování.... ježkovy voči, že bych si nakonec přece jen zasoutěžila? :-)

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
  3. Sleduji jako, janeseverything, janeseverything@gmail.com
    Největší stres mi způsobuje momentálně hlavně škola. Jsem ve 3.ročníku na VŠ a čeká mě bakalářka a státnice, takže z toho začínám být poslední dubu hodně nervózní... Takže omalovánky by mohli být příjemným relaxem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ty omalovánky jsou super a zahrady obzvlášť povedený :-) Mám ráda takovou tu nimračku při vybarvování (omalovánky mám moc ráda), čím měnší okýnka, tím lepší :-) Je pravda, že mají uklidňující účinek - alespoň na sobě to pozoruju.
    Stres u mě vyvolává nemoc dětí, práce, finance, hádky v rodině... podobně jako u Hanky výše...
    Sleduju jako ivusse
    Hezký, bezstresový podzim :-)
    Ivča
    drozdova.ivana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já sleduji už dlouho přes gfc jako Teress...v poslední době mi největší stres dělá práce, a vzhledem k tomu, že mi na toto ani omalovánky nepomůžou, tak jsem se rozhodla pro změnu...takže hledám novou práci, snad mi omalovánky usnadní přechod mezi zaměstnáním :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Sleduji tě přes FB jako Kača Val :)
    kaca.val.1996@seznam.cz
    Na tyto omalovánky jsem se již dívala, ale ne pro sebe. Chtěla jsem to koupit mamince, akorát jsem ji nikde nesehnala. Mamča bohužel hodně bojuje se stresem a způsobuje ji to hlavně zdraví a momentální (snad dočasná) horší finanční situace. Ale my všechno zvládnem a bude nám zase fajn :) Jen bych to chtěla vyhrát pro mamču, jelikož strašně ráda kreslí a zvlášť různé takovéto ornamenty :)

    OdpovědětVymazat
  7. vau to je paradne taká omalovanka vobec nie je na škodu:))

    OdpovědětVymazat
  8. ty mandaly jsou prostě krásné :) dřív mi největší stres přinášela škola, zkoušky, státnice a tak, ted jsem v létě nastoupila do práce po škole, tak asi jediný stres, který občas mám je práce no, ale není to nic hrozného :)
    GFC: Niki
    nikolik.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ervulenka@seznam.cz
    skola
    gfc ervulenka

    OdpovědětVymazat
  10. O antistresových omalovánkách jsem slyšela už dávno, ale nechápala jsem proč jsou tak drahé a jak vybarvování může někoho uklidňovat. Ale nedávno jsem hlídala synovce a pokaždé, když začal být protivný, tak jsem si začala vybarvovat jeho dětské omalovánky a hned jsem byla klidná já i on. Od té doby přemýšlím nad koupí a pokud nevyhraji, tak napíšu Ježíškovi. Sleduji jako Jana Janírková. j.janirkova@seznam.cz :)

    OdpovědětVymazat
  11. O antistresové omalovánky si plánuji napsat Ježíškovi, opravdu se mi to líbí. Ty Kouzelné zahrady jsou prostě dokonalé!
    A já a stres? Mám dvě děti, takže Vám nic moc důkladněji popisovat nemusím :D
    gfc: lenushenka
    FB: Lenka Jaskova
    email: lenka_jas@centrum.cz
    Děkuji za šanci vyhrát a krásný víkend! Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Sleduji jako Jana Nováková. Stresují mě nákupy, především předvánoční. philosoraptorka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, sleduji přes FB Karolína Švandová - karolina.svandova@seznam.cz, stres mi jednoznačně způsobuje lidská blbost kolegů v práci :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty osekané mandaly by mne zabily, jenom to vidím na fotkách a jsem vystresovaná :-) Já jsem si koupila Kreativ s omalovánkami, je tam několik stylů a vymalovávání si opravdu užívám. Krom toho mám ještě doma klasické dětské omalovánky Hledá se Nemo, ale ty jemnější linie v dospěláckých jsou na uklidnění lepší.

    OdpovědětVymazat
  15. omalovánky pre dospelé veľmi dobre poznám :) osobne som veľmi túžila po niektorej z týchto http://www.martinus.sk/?uItem=206812 nakoniec ma moja mamka potešila Začarovaným lesom a od včera je u mňa doma, čiže sa teším kedy si nájdem čas k nej sadnúť a len tak vymaľovávať ♥ a môj večný stres a nepriateľ je môj čas, kdeže okrem bežne práce sa naplno venujem handmade... čiže keď prídem uťahaná domov, sadná k svojej druhej prácičke, ktorá síce napĺňa viac ale berie neskutočne veľa času :P ZuZu

    OdpovědětVymazat
  16. GFC Vendula Janků
    kutrovavendula@seznam.cz
    Nejvíce mě stresuje manžel :D

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to je skoda, ze Slovensko je z GA diskriminovane..:( O tejto momentalne velmi trendy anti-stress technike som nedavno citala clanok a rozmyslam o kupe nejakej knizocky

    OdpovědětVymazat
  18. 1. Sledovat můj blog přes GFC, FB nebo Bloglovin - splněno
    2. Napsat pod jakým jménem sledujete - Katka K.
    3. Nechat na sebe kontakt (email) - katka zavinac kotara tecka ce zet
    4. Napsat, co vám způsobuje největší stres - kdyz deti krici, ze chteji tatinka a tatinek s klidnym oblicejem na me hledi, co jako nezvladam?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Menim nazor. Nejvetsi stres mi zpusobuje, kdyz deti vecer nechteji spat. Rvou mi vlasy, kopou do mě, vstávají na záchod, chtějí jíst, pít, další pohádku...a budí jeden druhého.

      Vymazat
  19. jé, ty omalovánky mě lákají už nějakou dobu :) už od mala mám slabost pro omalovánky a sem tam si ještě vybarvím nějakou tu děckou. sleduji přes gfc jako Vendula Mikulková, MikulkovaVendula@seznam.cz. A co mě způsobuje největší stres? Momentálně asi představa státnic

    OdpovědětVymazat
  20. krásná soutěž! ♥
    GFC - Kristýna Košuličová
    hádky s rodiči ohledně střední školy ./
    tynka.kosulicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. GFC: ZdeňkaM
    FB: Zdeňka Martináková
    zdenkamartinakova@gmail.com
    Největší stres mi asi způsobují mé zdravotní problémy. O antistresových omalovánkách pro dospělé jsem slyšela, sestra má jedny doma a vypadá to skvěle, také bych si přála to vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
  22. GFC: Katarína Sládečková
    sladeckova219@gmail.com

    Už dlhšie sa mi páčia antistresové omaľovánky, len mi je na ne nejak ľúto míňať peniaze (nakoľko ešte ani školské učebnice nemám všetky pokupované, čo je VŠ veľmi drahá z hľadiska výdavkou na cestovné, stravné i knihy). A ako už píšem je vidieť, že najväčšie stresy mi robí škola :)


    GIVEAWAY aktuálne aj na mojom blogu

    OdpovědětVymazat
  23. Sleduji na GFC: Adel Heidis
    na fb: jako Adéla Průchová
    E-mail: Pruchovaadela@seznam.cz

    Největší stres mi způsobuje momentálně škola. Poslední rok magosterského studia je pro mě stresující až až, :D jednak diplomka, blížící se zkouškové :D ale vždy najdu nějakou aktivitu jak se odreagovat. a zrovna ve středu jsem s kamaradkou ze školy byla pro tyto antistresové omalovánky :) pokud se tady na mě neusměje štěstí, určitě si jednu pořídím sama :)

    OdpovědětVymazat
  24. 1. Sleduji gfc: Simoneta K
    email: roxana66@seznam.cz
    Největší stres mám, když ráno nestíhám do práce a musím stihnout kopu věcí jako třeba snídani a líčení.

    OdpovědětVymazat
  25. BL :)
    mich.bartova@gmail.com
    Ten nejvelikánštější stred způsobuje zkouškové období!

    OdpovědětVymazat
  26. GFC: Akemi
    bianca7@seznam.cz
    Hádky a nejistá budoucnost. Zaručeně.

    OdpovědětVymazat
  27. Momentálně mi největší stres způsobuje moje viroza...ne a ne se jí zbavit..Lenca
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Cim vic tyhle omalovanky vsude vidim, tak zacinam mit pocit, ze je taky potrebuju :D Jinak ja jsem hroznej stresar, nejvic me dokaze vzdy vynervovat, kdyz neco nestiham a nekdo po mne chce neco dalsiho :D Omalovanky vypadaji moc hezky! :)

    GFC : Jeanette
    zakov77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  30. krasne su , urcie bby som chcela skusit :)
    mna stresuje strasne skola , carbem po všetkom , alebo ked nestiham
    adresu mam aj v čr
    gfc tento ucet
    n.princess(zavinač)azet.sk

    OdpovědětVymazat
  31. Stres mi způsobuje.... hm, globálně nejvíc asi přítel :D momentálně ale škola a deadliny v práci. Ty omalovánky jsou krásné, i ty tvoje vybarvené :)
    GFC - Amie
    noireamy@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...