sobota 10. května 2014

Planete Bleue - revoluce v úklidu koupelny

Víte, co znamená, když se dvě malé děti učí osobní hygieně? Umatlané umyvadlo, fleky od zubní pasty, občůraný záchod a všude mokro. K tomu všemu ještě práci přidělává tvrdá voda, která chce z naší koupelny udělat krápníkovou jeskyni.

Určitě nepatřím k těm maniakům (snad někoho neurazím), kteří po každém sprchování vytřou celou koupelnu do sucha, ale na normální čistotu si docela potrpím. Takže jsem bez váhání přijala nabídku vyzkoušet některý z řady čistících prostředků Planete Bleue. A hlavně - přípravky jsou přírodní! Můj názor je po testování jednoznačný a recenze by mohla být velmi krátká, ale nebudu líná a trochu se rozepíšu.


Eko čistící a desinfekční přípravek na koupelny

Řeknu vám to takhle - když jsem zjistila, co to umí, celý večer jsem strávila v radostném pucování koupelny. Vodní kámen je fakt prevít, ale tento přípravek si s ním poradil dokonale. V naší koupelně máme tmavě hnědé kachličky a na místech, kde při sprchování voda dopadá nejvíce, se vytvořily matné usazeniny. Nic na ně neplatilo, až tento přípravek. Zázrak. Nebo zástěna na vaně ve tvaru harmoniky - ideální místo pro usazování kamene. Z těch záhybů se kámen dostává moc špatně. A opět velký úspěch. Usazeniny vodního kamene se samy rozpouštěly. Bonusem navíc je to, že ve složení jako by byl nějaký vosk, který povrch naleští a kámen se tak rychle neusazuje. S čistícími schopnostmi jsem taky moc spokojená. A k tomu ještě desinfikuje, takže co víc si přát. Objevila jsem ideální koupelnový přípravek.

Moje nadšení bych shrnula takto:

  • 100% přírodní složení - žádná chemie a parfémy, jen účinné látky
  • dokonale odstraňuje vodní kámen a zpomaluje jeho znovuusazování
  • čistí všechny hladké povrchy velmi dobře a ty zůstávají lesklé
  • velké balení 800 ml, stačí malé dávkování, takže vydrží velmi dlouho

Složení: > 30 % voda, < 5 % dezinfektant TP2 : L-(+)-kyselina mléčná 4,8%, aniontové a neiontové povrchově aktivní látky, alkohol, sekvestrant, ocet, parfém.

Cena: 134 Kč 

Bodové hodnocení: 7/7 

Nenapíšu, že výrobek doporučuju, ale přímo vám říkám - kupte si to!



Bio tekuté mýdlo s olivovým olejem

Mýdla se u nás spotřebuje opravdu dost. Kvůli dětem, které jsou pořád ještě hodně malé a mají citlivou kůži, jsem chtěla vyzkoušet právě toto mýdlo s olivovým olejem. Obsahuje 99,5% přírodních složek. Má nažloutlou barvu a jemnou olivovou vůni. Je o něco tekutější, takže dětem občas protéká mezi prsty, ale mě osobně to nevadí. Tedy nevadí mi ta tekutost, když se s ním sama myju. To protékání mezi dětskými prsty mi vadí, protože to je pak mýdlo i kolem umyvadla. Ale na těch malých dlaničkách by se asi těžko udrželo i jakékoli jiné mýdlo. Myje normálně dobře, pokožku určitě nevysušuje, ale ani nijak výrazně nezvláční. Prostě normál. Mě se na tomto mýdle líbí hlavně to, že je přírodní. A nejde jen o kůži našich rukou, ale i o to, že do vody nevypouštíme zbytečné chemické látky. Takže ano, určitě ho můžu doporučit.

Složení: water, potassium palm kernelate*, glycerin*, potassium olivate*, cellulose gum, tetrasodium glutamate diacetate, elaeis guineennsis oil*, olea europaea fruit oil*, sodium hydroxide  - *produkty bio zemědělství

Cena: 129 Kč/ 500 ml

Bodové hodnocení: 6/7 (bod dolů za tu přilišnou tekutost)




Protože jsem s těmito výrobky opravdu spokojená, dělám si zálusk i na eko universální desinfekční prostředek, který by se hodil tak nějak na všechno.

Všechny výrobky Planete Bleue nesou certifikát Ecocert, který zaručuje, že minimální podíl přírodních surovin každého produktu musí být 95 %. Výrobky musí být nejen přírodní, ale určitá jejich část musí pocházet z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kontrolován je i způsob jejich skladování, hygienické podmínky při zpracování, ekologická šetrnost výrobních postupů i recyklovatelnost obalů a srozumitelnost etiket pro spotřebitele. Výrobky označené ochrannou známkou Ecocert nesmí obsahovat geneticky modifikované suroviny, parabeny, penoxyethanol, nanočástice, silikony, PEG deriváty, syntetické parfémy a barviva a ingredience získané z mrtvých zvířat.

Výrobky Planete Bleue koupíte na www.biosfera.cz.

Setkali jste se už se značkou Planete Bleue? Záleží vám na složení vašich čistících prostředků? 


11 komentářů:

  1. ten čistič vypadá dobře, taky máme tmavé kachlíky a někdy se s nima docela nadřu. navíc cena je moc pěkná :) ale byl by to můj první eko výrobek na úklid, jinak používám klasickou drogérku, Cif, Bang, Savo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt skvělý, upřímně doporučuju! V drogérkových přípravcích bývá často až moc parfému a zbytečných látek. Savo je sice účinné, ale až moc agresivní. Já zkouším eko čističe už pár let a drogérkové s klidem předčí:-)

      Vymazat
    2. Mám dotaz: proč je v jedné větě recenze napsáno: "100% přírodní složení - žádná chemie a parfémy, jen účinné látky" a ve složení je "> 30 % voda, < 5 % dezinfektant TP2 : L-(+)-kyselina mléčná 4,8%, aniontové a neiontové povrchově aktivní látky, alkohol, sekvestrant, ocet, parfém"? To mi trochu zavání rozporem. Další věc je údajná nepřítomnost chemických látek. Co je to sekverstant? Podle mne to chemické látky jsou, protože jsou to například fosforečnany, síran vápenatý,glukonáty. To, že by neměly být zdraví škodlivé, je pravda, ale chemikálie to jsou.

      Vymazat
    3. Myslím, že není potřeba chytat se za slovíčka. Já jsem chemii nestudovala, takže opravdu nevím, co jsou glukonáty a zda jsou zdraví škodlivé. V recenzi zmiňuju to, co je uvedeno na výrobku, že je vyroben ze 100% přírodních surovin. Parfém ja taky přírodní.

      Vymazat
  2. vyzera to vyborne :) ja sa stale spolieham na vsezrave Savo a antibakterialny Detol, ale preco neskusit oblubene bio veci aj na poli domacich cistiacich prostriedkov :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze. Diky. Jdu najit.kde si Planet Bleue koupim. Jeste by me zajimalo.jak si podle tebe stoji v porovnani s Yelow blue.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na www.biosfera.cz. YB mají trochu jinou nabídku, na vodní kámen nabízejí kyselinu citrónovou, kterou si sama rozpustíš. Na desinfekci myslím nic. Mám od nich pískový čistič, univerzální čistící prostředek a prostředek na nádobí a jsem taky moc spokojená.

      Vymazat
  4. Ten koupelnový čistič vypadá hodně dobře!

    OdpovědětVymazat
  5. taky se mi líbí ten koupelnový čistič - já používám domol (z Rossmanna) a jsem s ním strašně spokojená, ale kdyby to byla stejně funkční přírodní varianta, tak to bych byla ráda...
    trochu problém vidím v tom objednávání :( zas poštovné, čekání atd :( potřebovala bych to tady v brně, zkusím po tom kouknout

    OdpovědětVymazat
  6. No čistič na koupelnu je to super o tom žádná :) Ale dámy, mohu vám říct, co byla opravdu pro mě revoluce:) jednoduše si jednou za čas najmu firmu na úklid a nechám si cely a byt vygruntovat i s WC :) jakože když si vezmu cenu přípravků a čas, tak ono to zase až tak drahé není. jasné není to na každý měsíc, ale třeba jednou za 3 měsíce se to dá. navíc oni mají jinou chemii na úklid, kterou si jen tak nekoupíte, protože je dost drahá.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...