středa 2. dubna 2014

Excipial DeoForte - umí zatočit s pocením

Občas mám dny, kdy se nemůžu ani cítit. A to doslova a do písmene. Naštěstí jsem objevila přípravek, který si s tím poradí.

Nevím proč, jestli to je změnou venkovních teplot nebo nějakými hormonálními výkyvy, ale párkrát do roka se děsně potím a normální antiperspiranty nezabírájí.  Potím se tak moc, že převleču za den i tři trika a připadám si opravdu nechutně. Naštěstí jsou to jen taková ojedinělá období, ale i přes to jsem pátrala, co s tím, a v lékárně mi doporučili krém Excipial DeoForte.



Jde vlastně o sedmi denní kůru. Přípravek krémové konzistence se aplikuje na čisté a suché podpaží sedm večerů po sobě. Před použitím je zakázáno holení, takže to jsem dělala až ráno. Po tomto týdnu je doporučeno krém použít jednou týdně, pro zachování účinků. 

S výsledky jsem byla opravdu velmi spokojena. Po týdenním používání nemusím několik dní používat žádný antiperspirant. Pak už jen jakýkoli běžný a pocení se drží v přijatelné míře. Takže to skutečně velmi dobře funguje. Excipial DeoForte jsem objevila asi před třemi roky a od té doby jsem ho použila asi tak pětkrát (pět sedmidenních kůr, teď mám už druhou tubičku) plus několikrát samostatně jeden den. Přesněji řečeno, snažím se ho použít jen tehdy, kdy už je to vážně nutné. Protože tyhle silné účinky jsou vykoupeny vysokým obsahem hliníku, o jehož vlivu na zdraví se vedou velké spory. Podle některých výzkumů může způsobovat rakovinu prsu, podle jiných takový vliv nemá. Dočetla jsem se taky, že hliník zabraňuje přirozené detoxikaci těla, vstřebává se do krevního řečiště, uzavírá póry a může vést k zánětu potních žláz. A teď babo raď, co je pravda. Každopádně to nebudu riskovat a hliník omezím, jak se dá. Dívala jsem se na složení mých běžných antiperspirantů a je to dobrý - nejvíc používám kuličku od Yves Rocher, která má 0% hliníku a pak deodorant v rozprašovači od Justu, který je na bázi alkoholu a obsahuje přírodní složky.

Tady je ještě přesné složení Excipialu:
  • Účinná látka: aluminum chlorohydrate (chlorid hliníku).
  • Pomocné látky: aqua,paraffinum liquidum, etylhexyl palmitate, distarch phosphate, behenyl alcohol, glycerin, cetearyl alcohol, dimethicone, ceteth-10, steareth-20, parfum/parfém. 

Škoda, že se ze složení nedá vyčíst, kolik tam toho chloridu hliníku je, aby se to dalo porovnat s jinými výrobky.

Bodové hodnocení: 7/7 (neberu v úvahu možný vliv na zdraví) 


Mám v plánu vyzkoušet tento bio deodorant značky Born to Bio. Máte s ním někdo zkušenosti?

Jaké antiperspiranty používáte vy? Co říkáte na hliník? Máte z něj strach nebo to neřešíte?


8 komentářů:

  1. Ja pouzivam tuhou Niveu. V lete obcas Rexonu, diky ni jsem mela uplne suche podpazdi i v horku, ale drazdila ho, takze nic moc. Ja se tedy potim, v lete mam hned mokry zada a musim si davat bacha, co nosim, aby to nebylo videt, ale citit nastesti nejsem, s timhle si hlavu lamat nemusim.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já používala Driclor, účinky super ale hodně vysušoval. Každopádně mi za to stál :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď mám nově svůj první deo/antiperspirant bez hliníku a jsem zatím spokojena, uvidíme, jak se bude chovat ve větším teple :)

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem používala Driclor (škoda, že jsem ho neznala, když jsem ještě chodila do školy), fungoval skvěle, ale vysušoval jak blázen a časem jsem byla schopná si po něm podpaží drbat až do krve, takže se teď raději trochu zapotím než používát takový driják :)

    OdpovědětVymazat
  5. to asi zkusím, potím se šíleně, v zimě mívám běžně propocené kabáty (dost chuťovka). Driclor mi moc nezabíral, teď občas dám tu novou Rexonu, která je oproti jiným sprejům atd. fakt dobrá, ale stejně to pořád není ono. někdy bych si ráda dala třeba světle modrou košili nebo šedé tričko, tak snad se dočkám :D

    OdpovědětVymazat
  6. Excipial DeoForte používám a nemůžu si ho vynachválit.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Excipial je proti pocení skvělý, ale ten hliník mě odpuzuje, už dva roky používám bezhliníkové antiperspiranty. Born to Bio jsem teď měla, s vůní vanilky, a přišlo mi tedy že po něm smrdím víc než když jsem se nenamazala :-) Ten mátový asi bude lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Presne tento Excipial Deo Forte som už skúšala a stále ho tak občasne používam, aktuálne mám nejak druhé balenie. Páči sa mi na ňom že oproti takému Dricloru sa dá používať aj bezprostredne po osrpchovaní a nič ma nesvrbí. Možno to potenie úplne nezredukuje, ale to by asi ani nebolo dobré.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...